Biciklizam

Tomislav Može-biciklizam je dio mene koliko i fotografija!

Biciklizam je dio mene koliko i fotografija, zapravo ne bi se niti bavio fotografijom da nije bilo bicikla u mojem životu. S vremenom fotografija mi je postala posao a biciklizam hobi. Hobi koji mi omogućuje da se mentalno odmorim a fizički aktiviram.

Fizička aktivnost mi je jako bitna da stvorim kontrast tom sjedenju za kompjuterom. Neizbježnom djelu fotografskog posla, a vožnja biciklom kroz šumu mi definitivno spada u najdraže aktivnosti. Nevjerojatno je koliko mi tako nešto zapravo napuni baterije, i napravi kvalitetan mentalni reset. Svaka vožnja bude kvalitetan tretman za moje psihičko i fizičko zdravlje. Zapravo baš pravi gušt!

Nakamura Catch 7.0 – biciklizam je dio mene

Za potpuni gušt je prilično bitno imati dobar bicikl, koji te neće sputavati. U mojem slučaju to je Nakamura Catch 7.0 s jako udobnim 29 colnim kotačima koji olakšavaju vožnju po zahtjevnim terenima, a opet mi omogućuju da vozim zabavno i zaigrano.

Nakamuru odlikuje aluminijski okvir od 7005 DB aluminija. S odličnom geometrijom koja ima malo vise prostora, zbog većeg pada gornje cijevi, što mi omogućuje više prostora za zaigranu i agresivnu vožnju.

A ako se previše zaigram, tu su pouzdane Shimano hidraulične kočnice. Za bolju kontrolu bicikla u većim brzinama, te odlična SR Sountur XCR-32 RLR AIR. – zračna suspenzija s mogućnošću zaključavanja hoda preko prekidača na volanu.

Funkcija koja može pomoći kod uspona, gdje tvrdoća vilice može malo olakšati uspon. A ako je teren dinamičan, lagano ju možete aktivirati da radi sa svojih 100mm hoda. Što je dovoljno hoda da upije i one zahtjevnije terene, i poveća kontrolu na zahtjevnijim spustevima. Bicikl je također opremljen Sram SX Eagle 12×1 grupom koja će odraditi i najzahtjevnije zadatke.

Prednost jednog lančanika na prednjem pogonu je više prostora između lančanika i poda što olakšava prelaženje preko kamenja i korijenja bez straha od zapinjanja. Meni je taj omjer zapravo savršen za dinamične staze gdje nije fokus na razvijanje velikih brzina u spustu.

m

Biciklistička kaciga; Nakamura HB 3-6

m

Ono što bi još izdvojio od opreme je definitivno Nakamura HB 3-6. Kaciga koja me oduševila dizajnom i udobnošću, bez koje nema šanse da vozim bicikl po šumi ili prometu.

Nakamura HB3-6 je sportska biciklistička kaciga izrađena u inmold tehnologiji. Kaciga ima 22 zračna otvora, mrežicu protiv insekata i odvojiv vizir.

Tenisice; McKinley Travel Comfort

Tenisice su mi bitne jer je to jedna od kontaktnih točaka s biciklom. A s dobrom tenisicom povećavam kontrolu nad biciklom, pogotovo ako želim malo agresivnije voziti i skakutati. Odabrao sam McKinley tenisice koje imaj jako dobru otpornost na vodu, nešto što je veliki bonus pogotovo ove prilično kišne godine. Dulje vožnje su nezamislive bez kompletnog biciklističkog dresa. Jer stvarno čini samu vožnju udobnijom i lakšom pogotovo kada se radi o vožnji od nekoliko sati. Gdje je dodatna spužva na biciklističkim hlačama neophodna, a kvaliteta materijala bitna. Ono što mi je odlično kod Nakamura odjeće što ne odlikuje samo kvalitetom već i dobrim dizajnom.