Muške tenisice za nogomet

Prikazuju se 0 proizvodi.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji omjer kvalitete i cijene

Proizvodi 1-24 od 69

24   60  
 1. Joma DRIBLING 2309 IN, muške tenisice za nogomet, žuta

  1 boja

  Joma DRIBLING 2309 IN, muške tenisice za nogomet, žuta
  34,49 EUR 45,99 EUR
  259,86 KN 346,51 KN
 2. Joma MUNDIAL 2201 IN, muške tenisice za nogomet, crna

  1 boja

  Joma MUNDIAL 2201 IN, muške tenisice za nogomet, crna
  44,99 EUR 59,99 EUR
  338,98 KN 451,99 KN
 3. Joma MUNDIAL 2304 IN, muške tenisice za nogomet, plava

  1 boja

  Joma MUNDIAL 2304 IN, muške tenisice za nogomet, plava
  41,24 EUR 54,99 EUR
  310,72 KN 414,32 KN

Proizvodi 1-24 od 69

24   60  

TENISICE ZA NOGOMET

Nogomet je najpopularniji sport na svijetu te najvažnija sporedna stvar na svijetu. Ljudi svih uzrasta i spolova pune stadione te navijaju za svoje najomiljenije klubove. Nogomet je u osnovi igra u kojoj su potrebna samo tri elementa: mašta, lopta i tenisice za nogomet.

Izrada tenisica za nogomet je prava znanost jer su one jedine koje imaju kontakt s loptom tijekom igre te se zbog toga razlikuju prema površini na kojoj se igra te poziciji igrača. Svi koji se bave nogometom znaju da su kvalitetne nogometne tenisice stvar bez koje se ne može. Nogometne tenisice se razlikuju prema tome igra li se nogomet u zatvorenom prostoru, na glatkoj površini u dvorani ili na otvorenom prostoru, bilo na asfaltu bilo na travnatim površinama. Kopačke ćete prvenstveno birati prema terenu na kojima ćete ih koristiti, a zatim prema udobnosti i izgledu koji će možda odgovarati vašem dresu ili majici u kojoj igrate. Također, nogometne tenisice se razlikuju i prema poziciji koju igrate, a osim tenisica koje odgovaraju poziciji možda će vam biti potrebni i kvalitetni štitnici koji će vas zaštititi od udaraca lopte. 

Muške tenisice za nogomet moraju omogućiti aerodinamično kretanje, fleksibilnost, brze startove i nagle promjene smjera te savršeno prianjanje podlozi. Osim toga, tenisice moraju biti veoma udobne i kvalitetno izrađene jer trebaju izdržati cijelu utakmicu ili trening. Pravi nogomet se uobičajeno igra na travnatim površinama. Trčanje i kretanje na takvim podlogama moguće je samo uz posebno oblikovani potplat koji ima čepove koji omogućavaju dobro prianjanje. Kopačke s oznakom FG namijenjene su tvrđim travnatim površinama, a one s oznakom SF mekšim površinama na kojima su veći čepovi koji moraju dublje prodrijeti u podlogu. Muške tenisice za umjetnu travu imaju oznaku AF te one imaju potplat grubljeg profila izrađen od gume s plićim i manjim čepovima kojih je više, a one za dvoranski nogomet i igranje nogometa na tvrdim podlogama kao što je asfalt nemaju čepove već glatki potplat.

Nogometne tenisice se razlikuju i prema materijalu. Prvo su se izrađivale samo kožne tenisice, a kasnije su se počeli koristiti i drugi posebni materijali koji su veoma prozračni, olakšavaju disanje stopala te smanjuju znojenje. Tekstura tenisica na gornjem dijelu mora osigurati dobar kontakt s loptom. Nogometne tenisice mogu biti klasične konstrukcije ili biti izrađene u posebnoj konstrukciji koja će vam stvoriti osjećaj kao da na stopalima imate čarape. Prilikom kupovine kopački potrebno je voditi računa kako je ponekad potrebno uzeti broj veći tenisica kako vas ne bi pritiskale tijekom igre te time osigurale dodatnu udobnost.

U Intersportu vam je dostupan široki izbor modela tenisica za nogomet raznih cjenovnih kategorija i brojnih svjetskih proizvođača sportske opreme kao što su Nike, adidas, Joma i brojni drugi. Neki od najnovijih modela nogometnih tenisica su Nike Obra, Nike Superfly, Nike Vapor, adidas Copa, Messi, adidas X te adidas Predator.

Punjenje…