Tenisice za nogomet

Prikazuju se 0 proizvodi.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji omjer kvalitete i cijene

Proizvodi 1-24 od 103

24   60  

Proizvodi 1-24 od 103

24   60  

Fudbalske patike su najbitniji deo opreme za fudbal

Fudbal je najvažnija sporedna stvar na svetu i najpopularniji sport na našoj planeti. Stadioni su omiljena mesta mnogim ljubiteljima ovog sporta. Liga šampiona je takmičenje koje istinski ljubitelji fudbala nikada ne propuštaju. Bilo da je to utakmica koju pratite sa stadiona ili live stream prenos nekog meča uzbuđenje je veliko jer mnogi ljubitelji ovog sporta polažu opklade na svoje favorite i na taj način njihov tim im može doneti i zaradu pored zadovoljstva. U osnovi, fudbal je igra u kojoj su potrebna samo tri elementa: mašta, lopta i patike za fudbal. Fudbalske patike jedine imaju kontakt sa loptom i prenose veštinu igrača u neverovatne poteze. Kvalitet patika je veoma važan i igrači posvećuju posebnu pažnju u odabiru. U današnje vreme pravljenje fudbalskih patika je prava nauka, jer se razlikuju u zavisnosti od površine za igru, položaja igrača na terenu i uloge igrača u timu. Patike trebaju da omoguće aerodinamično kretanje, da obezbede dobro prianjanje na podlogu, da omoguće brze startove i nagle promene smera koji su sastavni deo okretne i dinamične igre. Pored toga, stopala i zglobovi treba da budu osigurani što je više moguće, kako bi se smanjio rizik od povreda.

Kopačke za travu

Fudbal se igra na travnatom terenu dugačkom 100 metara. Trčanje i kretanje po travi mogući su samo uz poseban đon koji je opremljen kramponima koji pružaju dobro prianjanje i smanjuju klizanje. Kopačke su obavezan deo opreme svakog fudbalera. Dostupni su različiti modeli za različite vrste trave u zavisnosti od vremenskih uslova. FG (Firm Ground) patike su pogodne za suvu travu. SG (Soft Ground) patike su pogodne za igru na mekšim i vlažnim terenima.

Patike su se prvenstveno pravile od kože, a najnoviji modeli izrađeni su od raznih kombinacija materijala kako bi se postigle maksimalne performanse prilikom kontakta sa loptom i šutiranja. Najnoviji trend je da patika bude što lakša i da ima čarapu koja omogućava bolje prianjanje stopalu. Vodeći proizvođači fudbalske opreme nude modele koji imaju gornji deo izrađen od elastične tkanine koja obuhvata zglob, pružajući veću sigurnost i udobnost.

Fudbalske patike za veštačku travu

U poslednje vreme sve je više fudbalskih igrališta sa veštačkom travom. Ovakva podloga zahteva drugačije, bolje prilagođene patike. To su posebni modeli Firm Ground koji imaju oznaku AG (Artificial Ground) ili AT (Artificial Turf). Njihov đon se sastoji od malih krampona koji odlično prianjaju veštačkoj travi, a gornji deo je napravljen od modernih tehničkih materijala koji su veoma udobni i izdržljivi.

U Intersportu svi fudbaleri imaju na raspolaganju najnovije modele Adidas Copa, Messi, Adidas X, Adidas Predator, Nike Legend, Nike Hypervenom, Nike Mercurial, Nike Obra, Nike Superfly, Nike Vapor i mnoge druge.

 

Punjenje…