Fitnes-trening-joga

Prikazuju se 0 proizvodi.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji omjer kvalitete i cijene

Proizvodi 1-24 od 1623

24   60  

Proizvodi 1-24 od 1623

24   60  

Fitnes

Svako od nas ima svoju omiljenu sportsku aktivnost. Neki trče, drugi planinare, treći uživaju u vožnji bicikla, neki su impresionirani sportovima sa loptom, a mnogi uživaju u vodenim sportovima... Svi ovi različiti sportovi imaju zajednički osnovni motiv a to je razvijanje fizičke pripreme. U tom smislu, teretana ili fitnes dvorana je svojevrsni studio u kojem možemo razviti svoje tijelo i sistematski izgraditi njegovu snagu, izdržljivost i mobilnost. Samo tijelo sa dobrom osnovom može dugoročno savladiti napore i teret različitih sportskih aktivnosti. To povećava zadovoljstvo i radost prilikom bavljenja našim omiljenim sportovima, dok istovremeno smanjuje mogućnost ozljede.

Ljudsko tijelo je izuzetno i kompleksno. Kontinuitet besprekornih performansi zavisi direktno od naše posvećenosti, truda i brige o našem tijelu i mišićima. Ako ignoriramo signale našeg tijela, vjerovatnost umora, ozljeda, pucanja i oštećenja se znatno povećava. Zato je briga o vlastitom tijelu neka vrsta obavezne osobne higijene.

Fitnes oprema za kuću

Ne morate biti sportski fanatik da bi krenuli sa svakodnevnim treninzima. Svako može trenirati u skladu sa svojim sposobnostima i ciljevima. Pojedinci treniraju jer se žele osloboditi dodatnih kilograma i žele poboljšati svoje držanje. Drugi treniraju da bi se dobro pripremili za sudjelovanje na maratonu. Netko trenira jer će ovog ljeta ići na biciklistička proputovanja i želi poboljšati svoju snagu i spremnost. Dakle, nema više izgovora, jer i vaša dnevna soba može postati mjesto za trening, uz eliptične trenažere, sobne bicikle, trake za trčanje, utege, elastične trake i mnoge druge sprave za fitnes, dostupne i u kućnoj varijanti.

Oprema za fitnes

Najbitniji sastojak treninga je čvrsta volja i zadani cilj. Zatim nam je potrebna osnovna oprema. Moderna odjeća za fitnes, izrađena uglavnom od visokokvalitetnih, brzo sušećih tehničkih materijala koji dobro upravljaju vlagom. Osim toga, dizajnirana je i u varijantama koje omogućavaju veću slobodu kretanja. Također je poželjno imati odgovarajuće fitnes tenisice koje osiguravaju dobru lateralnu stabilnost i đonove koji osiguravaju dobru podršku na ravnim i glatkim površinama. Sve ovo, a i puno više, naravno, dostupno je i u Intersport online prodavaonici.

Punjenje…