Supanje

Prikazuju se 0 proizvodi.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji omjer kvalitete i cijene

16 Proizvodi

24   60  

16 Proizvodi

24   60  

Supanje

SUP je skraćenica za Stand Up Paddle. Na našem jeziku doslovan prijevod bi glasio “Veslanje stojeći”. To je najbrže rastući vodeni sport posljednjih  godina. SUP je donio uzbuđenje havajskih valova mirnim vodama svake plaže, rijeke ili jezera naše planete.

Povijest ovog sporta potiče iz predjela Tihog oceana, koji su oduvijek imali pogodne prirodne uvjete za to. Među pacifičkim otocima, surfanje je bilo najrazvijenije na Tahitiju i Havajima. U modernim vremenima havajski surferi su za obuku tehnike i stabilnosti, kao i za postizanje pravog položaja kada poziraju za fotografiju, počeli koristiti vesla. I od toga, ubrzo je formirana podvrsta SUP-a (Stand Up Paddle), koji podrazumjevaju dasku i veslo. Dok vozi val, SUP ima nekoliko prednosti u odnosu na klasično surfanje. Veslo nudi dodatnu podršku i pomaže u hvatanju i održavanju ravnoteže. Osim toga, stojeći položaj veslača omogućava bolji pregled nadolazećeg niza valova.

Globalni uspjeh

Ubrzo se pokazalo da SUP ima ogroman globalni potencijal, zapravo mnogo više od izvornog surfanja, koje je naročito popularno, ali se može realizirati samo na relativno rijetkim mjestima naše planete, gdje su uvjeti povoljni , i tamo gdj e ima dovoljno valova. Osim valova, SUP je idealan i za mirne vode. Koristi se na jezerima, rijekama, morima. SUP je sport za vrhunske majstore, kao i za ljubitelje rekreacije, užitka, odmora ... Odličan je za vodene izlete. Stoga ne čudi što je proteklih godina bio uspješan vodeni sport. Čak i preko venecijanskih kanala i uz ledene planine, SUPovi putuju rijekama.

SUP-ovi na napuhavanje

Nedavno su SUP-ovi na napuhavanje postali izrazito popularni, odlikuje ih to što se mogu brzo i jednostavno napumpati isporučenom nožnom pumpom. Osim toga, lako se nose i skladište, a u napuhanom obliku nude potpuno zadovoljavajući stupanj torzijske čvrstoće i stabilnosti. Mnogo različitih SUP-ova i sve potrebne dodatne opreme dostupne su u Intersport online trgovini.

Punjenje…