Trčanje

Prikazuju se 0 proizvodi.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji omjer kvalitete i cijene

Proizvodi 1-24 od 1534

24   60  

Proizvodi 1-24 od 1534

24   60  

Trčanje

Trčanje je jedan od najprirodnijih oblika ljudskog pokreta. Jedan je od sportova koji je odličan za tijelo i um. Kažu da u toku treninga čujete samo svoj unutrašnji glas i da se na taj način, bez straha od odustajanja, motivirate do cilja. Stoga nije nimalo iznenađujuće da je posljednjih godina trčanje postalo pravi hit. Kalendar događanja svake godine je bogatiji. Maratoni su postali dugo očekivana događanja, koja su na rasporedu u svim najvećim gradovima, i na kojima bez obzira na vrijeme, sudjeluje neviđen broj trkača.

Prava oprema

Paralelno sa popularnošću trčanja, oprema za trčanje također je dosegla neku novu dimenziju. Tenisice za trčanje su sve savršenije i omogućavaju efikasnije kretanje, uz istovremeno smanjenje rizika od ozljeda. Najveći proizvođači, uključujući Adidas, Salomon, Brooks, Asics, Nike, Saucony i Pro Touch, svake godine razvijaju nove i još sofisticiranije modele svojih tenisica. Naravno, ponuda se ne odnosi samo na kolekcije za odrasle, već nude i brojne dječje modele i brojeve.

Isto se odnosi i na odjeću. Nekada smo trčali u pamučnim majicama, danas trkaći koriste majice izrađene od tehničkih materijala koji se brzo suše i dobro odvode vlagu. Ženama su na raspolaganju i sportski grudnjaci koji značajno povećavaju udobnost tokom aktivnosti. U hladnijim uvjetima i zimi, na raspolaganju su vam tajice, kabanice, kape i rukavice, koje su napravljene od modernih materijala sa superiornim termo izolacijskim svojstvima.

Plan treninga

Planiranje rute, postala je prava nauka svih ovih godina, jer moderni mjerni uređaji i pametni satovi Suunto, Polar i Garmin omogućavaju precizna mjerenja i analize. To uključuje i prehranu. Trkači se brinu za zdravu i uravnoteženu prehranu, a istovremeno moraju obratiti pažnju na pravilno doziranje magnezija, ugljikohidrata i proteina.

Usprkos izuzetnom razvoju i napretku, trčanje ostaje vjerno svojoj demokratskoj suštini. To je sport za svakoga - za muškarce i žene, stare i mlade, brze i nešto manje brze... za sve ljubitelje zdravlja, kondicije i napretka.

Punjenje…