Odbojka

Prikazuju se 0 proizvodi.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji omjer kvalitete i cijene

Proizvodi 1-24 od 78

24   60  

Proizvodi 1-24 od 78

24   60  

Odbojka

Odbojka je jedan od najdinamičnijih sportova sa loptom. U klasičnoj verziji, koja ima po dvije ekipe, od kojih svaka ima po šest igrača, postoje nevjerovatne okretnosti i brzine. Odbojkaši se mogu pohvaliti izuzetnim uzbuđenjem, refleksima i velikim osjećajem za loptu.

Od klasične igre do eventualnog, možda još atraktivnije metode igre na pijesku. Odbojka je uglavnom zastupljena na mjestima koja imaju duge pješčane plaže - među prvima su bili brazilski Rio de Janeiro i američki Miami i Los Angeles. U odbojci na pijesku, tim se obično sastoji od dva igrača, koji moraju biti maksimalno uigrani i koordinirani. Naravno, odbojka na pijesku postala je i jedna od najpopularnijih zabava na pijesku, koja je jako popularna u cijelom svijetu. Njena popularnost zapravo nadmašuje granice gradića uz more, jer i u mjestima koja se nalaze u unutrašnjosti nalaze se brojni pješčani odbojkaški tereni.

Oprema

Naravno, odbojka zahtjeva i određenu opremu. Za početak, potrebna nam je mreža koja se može postaviti na plažu. Potrebna je i lopta za odbojku, koja je po veličini slična nogometnim  loptama. Na plaži, naravno, igramo bosi. Međutim, ako  u zatvorenom igramo odbojku, potrebne su nam i posebne tenisice, koje pružaju bočnu stabilnost I potplat koji dobro prianja na glatkim površinama za igru. Također se preporučuju štitnici za koljena i lakat. I, naravno, sportska torbu u kojoj je moguće držati svu opremu. Sve je to dostupno u online prodavaonici Intersporta.

Punjenje…