Plivanje

Prikazuju se 0 proizvodi.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji omjer kvalitete i cijene

Proizvodi 1-24 od 486

24   60  

Proizvodi 1-24 od 486

24   60  

Plivanje

Kada razmišljamo o riječima koje su usko povezane s ljetom, plivanje je u potpunosti na vrhu. Plivanje je sportska aktivnost, koja uključuje veliku količinu zabave, užitka i osvježenja. Osim toga, to je jedan od najugodijih sportova za tijelo, jer ne opterećuje zglobove i kosti, a u isto vrijeme ima veliki utjecaj na kardiovaskularni sistem. Skok u more, jezero ili bazen  podiže nivo hormona sreće i potiče dobro raspoloženje. Stoga je preporučljivo uživati u plivanju svaki trenutak tokom ljetnih mjeseci. Nema ništa loše u tome da se sve to nastavi i u jesen, zimu i proljeće.

Kupaći kostimi

Plivanje je također jedan od onih sportova za koje nam je potrebno relativno malo opreme. Glavni dio opreme je, naravno, kupaći kostim. Ozbiljni muški plivači se i dalje zaklinju na klasične kratke kupaće gaće. Žene koje se ozbiljno bave plivanjem obično biraju jednodjelne kupaće kostime, koji su funkcionalniji i korisniji. Naravno, postoji bezbroj opuštenijih i modernijih verzija. Muškarci se zaklinju na kratke hlače, koje mogu biti labave ili više zategnute. Žene mogu birati između tisuću modela dvodjelnih kupaćih kostima, koje također prepoznajemo po izrazu bikini. U svakom slučaju, moderni kupaći kostimi izrađeni su od vrhunskih tehničkih materijala koji su vodootporni, brzo se suše i savršeno odvajaju vlagu.

Podvodni svijet

Ozbiljni plivači se također zaklinju na korištenje naočala za plivanje kako bi poboljšali vidljivost pod vodom, a posebno štite oči od klora i drugih kemikalija u bazenima. Moderne naočale izrađene su od materijala koji omogućavaju dobro prianjanje i hidroizolaciju, a dizajnirane su da osiguraju maksimalno vidno polje.

Obuća za plivanje

Naravno, uvijek je potrebno proći barem nekoliko metara do vode. A za ovaj put, dobro je imati odgovarajuću obuću koja je funkcionalna, lagana i vodootporna. Japanke i drugi oblici papuča su stvoreni za tu svrhu. Pogodne su za muškarce, žene i djecu. Dostupne su u bezbroj  boja i modela. Njihova najbolja karakteristika je da su korisne i za druge ležerne ljetne aktivnosti. Sva oprema za kupanje dostupna je I u Intersport internet trgovini.

Punjenje…