Dječje cipele za planinarenje

Prikazuju se 0 proizvodi.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji omjer kvalitete i cijene

Proizvodi 1-24 od 33

Stranica
24   60  

Proizvodi 1-24 od 33

Stranica
24   60  

DJEČJE CIPELE ZA PLANINARENJE I PJEŠAČENJE

Planinarenje i pješačenje u prirodi zadnje vrijeme postaju sve popularniji oblik rekreacije jer pozitivno utječe na naše zdravlje, fizičku spremu te vraća čovjeka prirodi. Planinarenje nije skup sport jer za to nije potrebno mnogo opreme i rekvizita, a oprema koja je potrebna je vrlo pristupačna. Za planinarenje i pješačenje potrebna je vrlo kvalitetna jakna koja je otporna na nepovoljne vremenske uvjete koji mogu iznenaditi visoko u planinama, fleksibilne dugačke hlače koje vas neće ometati prilikom kretanja te veoma kvalitetna i izdržljiva obuća za planinarenje. Pravi izbor cipela za planinarenje je izuzetno bitan jer dječje stopalo prilikom planinarenja i penjanja trpi veći pritisak nego prilikom hodanja po ravnim terenima. Potrebno je obratiti pažnju na kvalitetu i izdržljivost materijala od kojih su cipele i tenisice za planinarenje izrađene. Dječje cipele za planinarenje razlikuju se prema težini, duljini, usponu rute te prema tjelesnoj težini, materijalima koji se koriste te spolu.

MATERIJALI SU KLJUČNI

Kvalitetne planinarske cipele potrebne su podjednako djevojčicama i dječacima. Dječje gojzerice moraju biti izrađene od izdržljivih i robusnih materijala kako bi podnijele sve vremenske uvjete i susrete sa kamenjem, stijenama i korijenjem te tako zaštitile osjetljivo dječje stopalo.Važno je naglasiti kako je prilikom izbora planinarskih cipela potrebno uzeti najmanje jedan broj cipela veći, kako bi obuća bila udobnija. Ako je vaše dijete rekreativac koji povremeno ide u planine možete birati između velikog broja niže planinarske obuće koja je lakša, a ukoliko se planira baviti ili bavi planinarenjem preporučujemo visoke cipele koje fiksiraju stopalo i sprječavaju ozljede u slučaju pada ili proklizavanja. Osim toga, potrebno je da su izrađene od veoma kvalitetnih materijala koji će pružiti dodatnu potporu i sigurnost prilikom planinarenja ili pješačenja. Mnoge planinarske cipele izrađene su s membranom Gore-Tex koja je prozračna i vodonepropusna te tako osigurava da su stopala suha i topla jer uklanja vlagu iz unutrašnjosti cipele, a istovremeno ne propušta neželjenu tekućinu s vanjske strane u unutrašnjost cipele. Važno je i pomno izabrati potplat planinarske obuće jer one zahtijevaju robusniji potplat grubljeg profila koji će dobro prianjati na mekšim, ali i tvrđim i neravnim površinama. Trekking obuća može imati fleksibilniji potplat jer su trekking tenisice primjerene za pješačenje i lakše planinarenje.

INTERSPORT

U Intersportu se može pronaći široki asortiman odjeće, opreme, dodataka i obuće za planinarenje i pješačenje brojnih poznatih svjetskih brendova kao što su Adidas, Salomon i McKinley. Adidas cipele za planinarenje imaju veoma kvalitetni potplat izrađen od gume Continental koji omogućava optimalno prianjanje u svim vremenskim uvjetima. Salomon cipele za planinarenje odlikuju kvalitetnim i modernim materijalima te Contagrip potplatom koji osigurava izvrsno prianjanje na svim terenima.

Punjenje…