Sadržaj

Skijanje

BOA sustav vrlo je popularan način vezanja tenisica za trčanje i tenisica za biciklizam. Pokazalo se iznimno praktičnim i jednostavnim, pa su proizvođači skijaške opreme odlučili koristiti ovaj sustav kako bi kopčanje pancerica učinili lakšim i bržim.

Udobnost pancerica također uvelike ovisi o sustavu pričvršćivanja. Ne samo da se pomoću njega može mnogo preciznije prilagoditi sila kojom cipela zahvaća stopalo, sustav pridonosi i bržem i lakšem vezivanju skijaških pancerica.

BOA –za savršeno pristajanje pancerica po mjeri pojedinca

Sustav je razvijen davne 2001. godine i prvi put se pojavio na obući za surfanje. Ovo inovativno rješenje surferima je omogućilo brzo, jednostavno i precizno pristajanje, zbog čega se brzo proširilo i na drugu obuću.

Budući da su sustavom bili oduševljeni i biciklisti, trkači i planinari, uspješna suradnja brendova Atomic, Salomon, Fischer i K2 i austrijskog skijaša, dvostrukog olimpijskog pobjednika, Benjamina Raicha, donijela je savršeno rješenje vezanja i na područje skijaških pancerica.

Riječ je o jedinstvenom sustavu vezivanja, koji se sastoji od tri komponente – okretnog gumba za zatezanje i otpuštanje vezica, čelične vezice i vodilice vezice. Postavlja se na donji dio pancerice i zamjenjuje kopče koje su nekada držale nogu, dok su kopče na vrhu pancerice koje pričvršćuju pancerice u predjelu potkoljenice i dalje prisutne. Ovakav način pričvršćivanja osigurava optimalno pristajanje skijaške pancerice, prilagođeno svakom pojedincu.

Smučarska oblačila adidas Terrex

Prednosti BOA sustava kod skijaških pancerica

Prije nego što je BOA sustav uveden u skijaške pancerice, obavljeno je gotovo 1000 sati testiranja u različitim uvjetima i snježnim uvjetima. Najelitniji sportaši potvrdili su da je BOA sustav donio neke važne prednosti za skijaše:

  • maksimalno pristajanje stopalu svakog pojedinca,
  • poboljšana raspodjela pritiska, koja proizlazi iz preciznog i mikro podesivog pristajanja u milimetrima,
  • poboljšan odziv i prijenos snage između okretaja
  • veću udobnost.

Modeli pancerica sa BOA sistemom

Trenutno se BOA sustav nalazi samo u pancericama za zahtjevnije skijaše. S obzirom da je Benni Raich uvjeren da je ovo budućnost pancerica, možemo očekivati ​​da će se sustav s vremenom pojaviti iu drugim modelima pancerica.

Skijaške pancerice sa BOA sistemom dostupne su i u našoj ponudi u trgovinama INTERSPORT-a i u internet trgovini, gdje možete birati između sljedećih modela.

Muške pancerice Fischer RC4 MV BOA VACUUM GW

.

Fischer RC4 MV BOA VACUUM GW jedne su od onih pancerica koje će vas se sigurno dojmiti. Mogu se pohvaliti BOA sustavom, koji je zamijenio kopče na donjem dijelu školjke.

Na taj način dobit ćete sve prednosti ove inovacije na području pričvršćivanja skijaških pancerica, poput manjeg točkastog opterećenja, boljeg prianjanja uz nogu i veće udobnosti.

Smučarska oblačila adidas Terrex

Pancerice, međutim, zadržavaju iste performanse, a opremljene su GripWalk potplatima, koji olakšavaju hodanje izvan staze, i iFZ unutarnjom čizmom, koja osigurava učinkovit prijenos sile između zavoja.

Idealan izbor za sve vrhunske skijaše rekreativce. Osim BOA sustavom vezivanja, impresioniraju konkurentnom tehnologijom i konstrukcijom koja osigurava udobnost i maksimalne performanse.

Školjka omogućuje termičku obradu, kojom postižemo savršeno pristajanje skijaške pancerice anatomiji stopala. To, u kombinaciji s unutarnjom paticom My CustomFit 4D Perf, podiže udobnost na još višu razinu. U našoj ponudi nalaze se dva modela ovih skijaških pancerica, koji se razlikuju po tvrdoći.

Smučarska oblačila adidas Terrex

Ženske skijaške pancerice Salomon S/PRO SUPRA BOA 95 W

.

Salomon S/PRO SUPRA BOA 95 W su ženska verzija muškog Salomon S/PRO SUPRA BOA 120 GW i 110 GW, pa su tehničke značajke identične.

Također impresioniraju konkurentnom tehnologijom i konstrukcijom koja osigurava udobnost i maksimalne performanse. Salomon S/PRO SUPRA BOA 95 W će impresionirati posebno bolje skijaše rekreativce.

Donedavno se smatralo da su pancerice visokih performansi manje udobne. Sa skijaškim pancericama, sa sustavom BOA to je potpuno drugačije jer vam pružaju maksimalnu izvedbu i potpunu udobnost. Ovdje vas očekuje još više skijaških pancerica, a sve što vam je potrebno za uživanje na snijegu možete pronaći u našoj online skijaškoj ponudi i u INTERSPORT trgovinama.