Trčanje

Pogled na policu s različitim modelima i brendiranom obućom s jedne je strane impresivan, a s druge strane gotovo zastrašujući. Mnogi ljubitelji sporta pogledom na izrazito širok izbor obuće, često si postavljaju slijedeće pitanje: “Gdje ću u ovom velikom mnoštvu naći par, koji je najprikladniji za moja stopala i za moj način izvođenja određenih sportskih aktivnosti?” Naravno, pitanje je na mjestu. Paralelno s nevjerojatnim procvatom trčanja, izbor tenisica znatno se povećao posljednjih godina. Podijeljene su po spolu, svrsi, načinu trčanja, kilometraži, podlozi i mnogim drugim čimbenicima. Čak i ako vrlo dobro poznajemo naše potrebe, još uvijek se možemo naći u dilemi. Takve dileme možemo značajno smanjiti ako obavimo kvalitetno skeniranje stopala. Uz takvu pomoć, točno ćemo znati koja je naša prava veličina, i kakav je naš luk stopala (neutralan, pronatorski ili supinatorski). Stoga će nam izbor obuće biti mnogo lakši.

Revolucionarni Safesize

U prošlosti se na tržištu pojavilo nekoliko kvalitetnih uređaja za skeniranje stopala. Razvijali su ih i proizvođači obuće, i neovisni pružatelji usluga. Svaki od njih imao je neke prednosti i nedostatke. Konkretno, uređaji proizvođača sportske obuće bili su, u pravilu, ograničeni samo na izbor modela vlastite marke. Sada se pojavio uređaj nazvan Safesize, koji nudi novu dimenziju skeniranja stopala, temeljenu na istodobnoj statičkoj i dinamičkoj analizi stopala. Ključna prednost Safesize-a je jedinstveno softversko rješenje koje omogućuje trodimenzionalno mjerenje i vizualizaciju unutarašnjosti obuće. Iznimno velik broj skeniranih modela tenisica, dokazuje da su se zadatka primili  izuzetno sustavno, ozbiljno i odgovorno. Do sada su skenirali više od 1,5 milijuna modela. Osim toga, skenirali su dvanaest milijuna ljudskih stopala, što im daje izvrstan uvid u anatomiju i sve detaljne karakteristike stopala.

Personalizirani pristup

Mjerenje pomoću Safesize je iznimno precizno, jer pomoću posebnih kamera mjeri dužinu, širinu, te visinu stopala. Tako će vam naš stručnjak u Intersportovoj prodavaonici moći pružiti vrlo točne informacije o vašem stopalu.

Svaki pojedinac može stvoriti osobni profil, kroz koji uvijek može pratiti razvoj ili deformaciju stopala, te bilježiti informacije o modelima koje je koristio u prošlosti. Ovaj način je pogodan kako za odrasle, tako i za djecu. Za posljednje je često vrlo teško odrediti pravu veličinu.

Uređaj savjetuje modele različitih brendova

Najbolja značajka mjernog uređaja Safesize, jest da uređaj nije ograničen samo na jedan brend, nego također savjetuje odgovarajuće modele svih robnih marki koje su prisutne na tržištu u određenom trenutku. Mjerenje Safezise-om također se može besplatno obaviti u Intersport prodavaonici u Arena centru Zagreb.