Sadržaj

Biciklizam

Želite se okušati u brdskom biciklizmu? Popularnost brdskog biciklizma već duži niz godina postaje sve veća, pa je i pozornost proizvođača bicikala rasla. Sukladno tome pojavili su se dijelovi namijenjeni brdskim biciklima što je pokrenulo sasvim novu industrijsku granu. Brdski bicikli posebno su dizajnirani za uvjete kojima ćete biti voženi. Tako su brdski bicikli izrađeni od laganih i čvrstih materijala, najčešće aluminija ili karbonskih vlakana. Geometrija okvira (odnos poluga i centar težišta) prilagođena je za optimalnu učinkovitost kod penjanja, ali i kod spuštanja. Važno je napomenuti da je trenutno prodaja brdskih bicikala pet puta veća od cestovnih. Ukoliko se namjeravate okušati u brdskom biciklizmu, predstavljamo vam bicikl  Nakamura FUSION 3.2. Radi se o kvalitetnom 29-inčnom brdskom biciklu, namijenjenom svim brdskim biciklistima koji tek upoznavaju ljepote brdskog biciklizma. S ovim biciklom moći će bezbrižno otkrivati ​​prirodu i prilagoditi se svim specifičnim zahtjevima vožnje biciklom po biciklističkim stazama, šumi i planinskim stazama.

Kotači

Geometrija aluminijskog okvira Nakamure Fusion 3.2 je prilagođena za duge i laganije vožnje zemljanim terenima. Položaj sjedenja je uspravniji i prikladniji za vaše prve duže vožnje. Trakcija je ono što čini vožnju po zemljanim podlogama sigurnom, za to su ovdje zaslužni 29 inčni kotači sa duplom stijenkom, te gume Kenda Small Block Eight.

Gume su namijenjene također finijem zemljanom terenu gdje ćete imati dovoljno trakcije za udobnu i sigurnu vožnju. Ove gume imaju odliku malog otpora pri kotrljanju što omogućava lakše održavanje brzine prilikom vožnje.

Pogon

Pogonska grupa Shimano sa Shimano Rapidfire Plus ručicama mjenjača te Shimano Altus stražnjim i Shimano Tourney prednjim mjenjačima, nudi 24 stupnja prijenosa kojima ćete moći uskladiti kadencu potrebama na terenu.

Fusion 3.2 je opremljen i provjerenim Tektro V-brake kočionim sustavom, a njegova jednostavnost korištenja, dodatno potvrđuju da sa ovim modelom širite horizonte ka brdskom biciklizmu.

Prednja suspenzija

.

Prednja suspenzija Suntour XCE 28 sa 80 milimetara hoda omogućit će udobniju i sigurniji vožnju. Kako zbog trakcije kotača, tako zbog upijanja neravnina na podlozi.

Samim time i na vaše ruke te će vožnja biti udobnija, dok će prednji kotač ostajati na podlozi čak i pri većim brzinama što doprinosi sigurnijoj vožnji.

Dakle za sve one koji se žele okušati u brdskom biciklizmu, Nakamura FUSION 3.2 je brdski bicikl za nešto uglađenije terene i kao takav će svoje mjesto naći kod onih koji tek ulaze u svijet brdskog bicikliranja. Fusion 3.2 je izdržljiv ulazni model koji ima sve karakteristike brdskog bicikla, a odlično se snalazi i na dužim gradskim vožnjama.