Sadržaj

Plaža i vodeni sportovi

Ljetovanje uz more najčešće se povezuje s izležavanjem na plaži i radosnim brčkanjem u moru. Mnogima nema ništa ugodnije od mora, kupaćeg kostima i popodnevnog sna u ugodnom hladu uz more. Ali uvijek se nađe netko kome brzo dosadi ležanje uz vodu, i poželi nešto više od odmora na moru.

No, bez obzira na to u koju skupinu izletnika uz more trenutno spadate, važno je da i tijekom odmora budete aktivni, a brigu o svom zdravlju lako ćete spojiti s nezaboravnom zabavom. U nastavku vam predstavljamo nekoliko zanimljivih sportova, uz koje ćete razbiti rutinu na plaži i pobrinuti se za rekreaciju.

Frizbi

.

Frizbi može biti još zabavniji ako se njime igrate uz more. Odličan je izbor za veće grupe, što uključuje mnogo bacanja po mekom, pjeskovitom tlu, samo da bi se uhvatio leteći tanjur.

Za početnike je igra tim primamljivija jer moraju dovoljno dobro uvježbati bacanje, kako bi frizbi poletio do njihovih suigrača.

Američki nogomet

.

Američki nogomet na pijesku popularan je i kod mladih i kod starih. Ovdje se godine ne računaju.

Ako vam se dogodi da tijekom žestoke utakmice naletite na nekog od suigrača, mekan pijesak će barem biti ugodniji spuštanje na pod. Također je mnogo ugodnije sletjeti na mekani pijesak prilikom bacanja loptice, nego na tvrdu travnatu površinu. Mlađe generacije vole pokazivati ​​svoje divne akrobatske, ako ne i kazališne pokrete.

Odbojka

.

Odbojka se oduvijek smatrala jednom od najpopularnijih igara na moru. Zahtijeva brze reflekse, okretnost i snagu, tako da možete ojačati svoje tijelo dok jurite za loptom na pijesku, skačete i snažno udarate.

Igra će vas ugodno izmoriti, bez obzira igrate li odbojku u paru ili s više ljudi.

.

.

Badminton

.

Badminton je uvijek na TOP listi popularnih sportova na plaži. Postoje posebni setovi za badminton, koji su namijenjeni samo za igru ​​uz more.

Igra je tim zanimljivija kada vjetar zapuše malo jače, ili kada bi vam susjedov psić mogao oduzeti loptu na moru.

Supanje

.

Na supanje je najbolje ići rano ujutro ili navečer. Rekreacija se vrlo brzo pretvara u iznimno ugodan odmor i nezaboravno iskustvo.

Aktivnosti na moru tim su primamljivije jer možete voziti SUP dasku po zaljevu ili uz obalu, i pronaći skrivene kutke s božanstvenim plažama.
Želite li se prije kupnje SUP daske okušati u SUP-u, možete se odlučiti i za najam SUP-a u odabranim INTERSPORT trgovinama.

Popis zabavnih dodataka za najmlađe

.

U pripreme za odlazak na more, uključite i najmlađe članove obitelji. Dopustite im da vam pomognu napraviti popis, a zatim spakirajte sve igračke, dodatke i potrepštine u kofere i auto.

Ne zaboravite na:

  • oprema za plivanje: maska, peraje, disalice koje su dostupne i u setovima;
  • skateboard/romobil/ili guralicu za zabavu na kopnu;
  • društvene igre: domino, čovječe ne ljuti se, karte;
  • rekviziti za obiteljske igre u vodi ili na plaži: lopte, frizbi;
  • bojice, vodene bojice za bojanje školjki i kamenčića, prazni listovi papira, plastelin;
  • igračke za vodu: npr. Waboba Tides – lopta koja mijenja boju, vodeni pištolji i vodeni baloni.

Tri savjeta kako aktivnosti na plaži učiniti još ugodnijim

.

Želite li doživjeti što ugodnije iskustvo na plaži uz more, usredotočite se posebno na:

  1. odgovarajući odabir plaže: odaberite mjesto s kojeg će pristup moru biti lak. Promjena dubine mora biti postupna, pobrinite se da se djeca mogu igrati u plićaku. Plaža mora nuditi sjenoviti zaklon u najvećoj vrućini. Ako na plaži nema zaklona, ​​možete sami stvoriti kutak koji vas štiti od sunca suncobranom koji štiti od UV zraka. Za djecu možete odabrati plažu s toboganima i animatorima, te tako osigurati dodatnu animaciju.
  2. dobra zaštita od sunca: idite na plažu rano ujutro ili kasnije poslijepodne. Zaštitite se od opasnih sunčevih zraka kremom za sunčanje s faktorom koji vam najviše odgovara. Nakon svakog skoka u vodu, pa čak i nekoliko puta dnevno, ponovno nanesite kremu za sunčanje, jer se i vodootporna krema za sunčanje s vremenom ispere. Nosite prikladno pokrivalo za glavu – šešir ili kapu sa šiltom. Trebaju biti izrađene od dovoljno laganih materijala koji dobro dišu, na primjer pamuk. Uživajte u što manje slatkih pića – najprikladnija tekućina je voda, a možete i nezaslađeni čaj ili prirodni sok.
  3. vrsta morskog dna: idite na plažu koja je uredna i čista. Ako u moru ima ježeva, nosite odgovarajuću zaštitnu obuću. Može vam se dogoditi i ubodi meduza u moru, stoga uvijek imajte prvu pomoć sa sobom.

Uz gore navedene savjete zasigurno ćete si moći dočarati zabavno i nadasve sigurno uživanje na plaži ove godine. Ako još niste ništa označili s popisa, posjetite neku od INTERSPORT trgovina ili provjerite našu online ponudu i pripremite se za nezaboravnu zabavu.