Skijanje

Top skijaške kacige ove sezone

Skijanje je sport koji pruža obilje užitaka. No, osim toga, svaki osviješteni skijaš brine se i o vlastitoj sigurnosti. On to prvo čini odgovarajućim ponašanjem. Naravno, koristi i svu zaštitnu opremu koja ga štiti kada mu refleksi zakažu. Skijaška kaciga jedan je od osnovnih dijelova skijaške opreme, i može biti ključni element u sprječavanju teških ozljeda. Kacige za skijanje i druge zimske sportove dizajnirane su na način da osim sigurnosti pružaju udobnost i toplinu. Na čemu ćete biti vrlo zahvalni pri niskim temperaturama na skijalištu.

Pametan i svjestan skijaš uvijek i svugdje koristi kacigu. No, uz kacigu, sigurnosni paket uključuje i skijaške naočale, zaštitni oklop koji štiti kralježnicu i rukavice. Što u kombinaciji s oprezom i poznavanjem pravila skijanja, te dobrom pripremljenošću, osigurava da smo spremni za vožnju po “snježnoj autocesti”.

Proizvođači skijaške opreme natječu se tko će skijašima ponuditi najviše sa svojim proizvodom – najnovije tehnologije, najbolji materijali i najvišu razinu zaštite. Na policama se mogu naći brojne kvalitetne kacige srednjeg cjenovnog ranga, koje će savršeno odgovarati skijašima koji više puta u sezoni odlaze na skijališta. No, oni koji često vijugaju po snježnoj autocesti, i nerado “sjeku zavoje”, zasigurno će biti impresionirani kacigama koje ove sezone krase sam vrh skijaške kreme.

.

Alpina ALTO QV

Savršenstvo, estetika i inovativnost ujedinjeni su u novoj kacigi Alpina ALTO QV. Koja s novodizajniranim sklopivim mehanizmom omogućuje da vizir čvrsto i automatski prianja uz lice, čime se pruža potpuna zaštita lica od vjetra i snijega.

Vizir karakterizira vrhunska, polarizirana i fotokromatska leća, Quattro Varioflex Mirror, koja pruža bolju vidljivost pri raspršenom (difuznom) svjetlu.

Salomon DRIVER PHOTO CD

Salomon Driver Photo CD je moderna kaciga s integriranim fotokromatskim staklom. Igra stilskog sklada i brzine, na svakom koraku! Upoznajte potpuno novu Salomon kacigu s Driver Photo vizirom i fotokromatskim lećama. Kaciga nudi sustav za jednostavnu promjenu leća i inovativni sustav Motion Shield za udobnost.

Oduševit će i one koji nose dioptrijske naočale, jer vas neće sputavati ispod kacige. EPS 4D sustav pruža poboljšanu zaštitu od udaraca, tako da možete uživati ​​na bijelim padinama s povjerenjem i bez brige. Driver Photo CD kaciga ima stakleni vizir koji se prilagođava svjetlosti, tako da ćete uvijek vidjeti jasno pri svojim skijaškim zavojima.

Atomic SAVOR AMID VISOR HD

Atomic Savor Amid Visor HD je vrhunska skijaška kaciga s vizirom. Redizajnirani dizajn s AMID zaštitnom pjenom i EPS Holo Core jezgrom pruža još veću sigurnost nego što se zahtijeva po standardima uz zadržavanje male težine. Podesivi vizir s tehnologijom HD Lens, omogućuje vam nošenje korektivnih naočala i izvrsnu vidljivost.

.

Alpina JUMP 2.0 VM

Alpina Jump 2.0 VM je skijaška kaciga s vizirom koja nudi pravi panoramski pogled na sve strane i u svim vremenskim uvjetima. Vizir se automatski prilagođava svjetlosnim uvjetima, a osim toga sa staklom koje seže do stražnjeg dijela kacige osigurava veliko vidno polje.

Ispod vizira, koji ne propušta vjetar pomoću nepropusne pjenaste podloge, ima mnogo prostora tako da je kaciga primjerena za sve one koji nose dioptrijske naočale.

.

Bolle V-RYFT PURE

Bolle V-Ryft Pure je moderna skijaška kaciga s integriranim vizirom koja oduševljava visokim stupnjem zaštite i udobnosti jer se može precizno podesiti po obliku glave. Kaciga je izrađena s tehnologijom AVID Progressive EPS te ima podesivu ventilaciju.

Šest podesivih ventilacijskih otvora skrbe za prozračnost kacige. Za precizno podešavanje prema obliku glave skrbi Click-to-Fit sistem, a osim toga kaciga ima priložen fotokromatski vizir.

Head KNIGHT

Head Knight je muška skijaška kaciga s ugrađenim vizirom koja je izuzetno lagana i sigurna. Kacige Head u velikoj mjeri koriste skijaši koji zahtijevaju maksimalnu sigurnost. Zahvaljujući tehnologiji In-Mold i Head 2D prianjanja, kaciga je anatomski oblikovana i udobna.