Skijaška kulinarika; pijani goveđi gulaš. Čak i ako uživate u snježnim radostima izvan skijaških staza, možete se prepustiti kuhinji na koju smo navikli u udobnosti svoje kuhinje. Unesite duh skijališta u svoju kuhinju, i spremite jelo u kojm rado uživamo u blizini bijelih padina.

Pijani goveđi gulaš

Vjerojatno vaš novi omiljeni način pripreme klasičnog jela na žlicu. Polagano kuhani specijalitet koji osvaja mirisima i okusima. Nemojte se iznenaditi ako dobijete puno pažnje od svojih susjeda tijekom kuhanja. Zadivljujući mirisi mogu privući i one najsramežljivije. Budući da je vrijeme pripreme nešto duže, najbolje ga je pripremiti dan prije sportski aktivnog vikenda. Kada se vratite kući, samo ćete ga zagrijati, a osim toga, svi okusi će se prožeti u vrlo ukusnu cjelinu.

Sastojci;

  • 600 g govedine (but)
  • 600 g luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 500 ml tamnog piva (preporučuje Guinness)
  • temeljac za juhu po potrebi
  • maslinovo ulje
  • 4 lovorova lista
  • 1 žličica timijana
  • 1 žlica mljevene paprike
  • sol
  • papar
  • čili po želji

Nasjeckajte luk i pržite ga na laganoj temperaturi na maslinovom ulju dok se ne omekša. Po potrebi zalijte jušnim temeljcem. U međuvremenu nasjeckajte češnjak, a meso narežite na kockice. Kad se luk omekša pojačati temperaturu i dodati meso koje se prži 5 minuta, dok ljepo ne porumeni. Dodajte češnjak i začine te nakon nekoliko minuta pire od rajčice. Dobro promiješajte. Nakon par minuta ulijte pivo i smanjite temperaturu da gulaš lagano krčka. Kuhajte ga četiri do šest sati na laganoj vatri, po potrebi doljevajući temeljac za juhu.

Želimo Vam dobar tek!