Fitnes

Kako odabrati odgovarajuću fitnes spravu ili dodatak

Kako odabrati odgovarajuću fitnes spravu ili dodatak. Svaka fitnes sprava i pomagalo nude vam mogućnosti raznolikog vježbanja. Mnoge alate možete koristiti potpuno samostalno, a neki su dodatak programu vježbanja kako bi ono bilo još učinkovitije ili ugodnije. Za ostvarenje svojeg cilja možete birati između najrazličitijih sprava. Početnici najčešće biraju pomagala koja su jednostavna, no učinkovita za uporabu. To su, primjerice, sprave za bedra, rotirajuće podloge, lopte za vježbanje, elastične trake.

Široka je i paleta sprava i pomagala koja nude kardio vježbu i jačanje tijela. Za oblikovanje tijela izvrsna su pomagala za pilates, fitness rolleri za trbušne mišiće, sprave za oblikovanje bedara. Napredni i iskusni korisnici, primjerice, obožavaju šipke za dizanje tijela. Nikako ne možemo zaobići stazu za trčanje, sobni bicikl i trenažer, koji se općenito smatraju najomiljenijim fitness spravama. Odabir odgovarajuće sprave svakako najviše ovisi o tome što želite postići vježbanjem.

Fitness dodaci za trening snage

Dodaci za trening snage učinkovito pomažu u oblikovanju i jačanju mišića. U ovu skupinu spadaju;

šipke za dizanje tijela, elastične trake, medicinske lopte, fitness rolleri, battle rope-ovi .

Fitnes dodaci za jogu, pilates i rastezanje

Lopta za vježbanje, podloge za vježbanje i pilates obruči nude najučinkovitiju pomoć pri jogi, pilatesu i rastezanju. Podloge su odlične za pilates, jogu i rastezanje. Obruči čine vježbanje pilatesa zahtjevnijim, no stoga i učinkovitijim.

Fitness dodaci za kardio trening

Odabirom odgovarajućeg dodatka za kardio trening sigurno ćete ostati zdravi i u formi. Ovoj skupini, između ostalog, pripadaju;

uže za preskakanje, obruči, boksačke rukavice i vreće, i još mnogo toga.

Ako je vaš cilj kardio vježba, možete birati i između staze za trčanje, sobnog bicikla te trenažera

Bit ćete još učinkovitiji i uspješniji ako posegnete za nešto većim spravama, odnosno ako birate fitnes spravu poput: staze za trčanje, sobnog bicikla i trenažera. U trgovinama Intersport možete birati između različitih vrsta staza, bicikala i trenažera.

Staza za trčanje za simulaciju hodanja ili trčanja

Fitness sprava kao što je staza za trčanje može biti odličan izbor. Trčanjem na stazi povećavate izdržljivost, jačate kardiovaskularni sustav i ubrzavate metabolizam. To dovodi i do iznimno učinkovitog smanjenja tjelesne težine. Pri odabiru odgovarajuće staze za trčanje morate uzeti u obzir nekoliko čimbenika. Na raspolaganju su vam staze s motorom i one bez motora.

Staza za trčanje bez motora bolji je izbor za korisnika koji nema mnogo kondicije i zato će na njoj više hodati ili lagano trčati. Odlična je za početnike i osobe koje se oporavljaju od ozljede u donjem dijelu tijela. Staza za trčanje s motorom najbolji je izbor za korisnika koji želi veći raspon funkcija i programa. Ako u svoj život želite uvesti redovito i svakodnevno vježbanje, ona će zasigurno biti pravi izbor.

Kako odabrati odgovarajuću fitnes spravu, za unaprjeđenje kvalitete života (sobni bicikl)

Sobni bicikl omiljen je već više od dva stoljeća jer su se njegovi prethodnici na tržištu pojavili već krajem 18. stoljeća. Smatra se iznimno jednostavnom, a istodobno vrlo učinkovitom spravom. Pozitivno utječe na tijelo i duh, a u sat vremena intenzivnijeg vježbanja možete potrošiti i do 1000 kalorija.

Neki sobni bicikl nazivaju – multipraktikom. Naime, dok na njemu biciklirate, možete se baviti i brojnim drugim stvarima, na primjer slušanjem glazbe, gledanjem omiljene emisije, čitanjem, čuvanjem djece.

Kako odabrati odgovarajuću fitnes spravu za hladnije doba godine: eliptični trenažer

Glavna prednost vježbanja na eliptičnom trenažeru je korisna kardio vježba s malim opterećenjem, koja djeluje na cijelo tijelo i pomaže pri regulaciji željene tjelesne težine. Vježbanje na eliptičnom trenažeru vrlo malo opterećuje zglobove. Samo 20 minuta nekoliko puta tjedno poboljšat će zdravlje vašeg srca i krvnih žila, ojačati fleksibilnost i poboljšati vašu kondiciju.

Eliptično gibanje utječe na cijelo tijelo. To znači da pri gibanju prema naprijed djeluje na stražnjicu, trbušne mišiće, bokove i bedra. Pri gibanju unazad djeluje na stražnjicu, bokove, bedra i listove. Ručke pomažu u oblikovanju ruku, ramena, prsa i bedara.