Sadržaj

Trčanje

Brooks tenisice za trčanje – najbolje za sve stilove trčanja

Brooks tenisice za trčanje – najbolje za sve stilove trčanja. Tenisice za trčanje Brooks već su desetljećima omiljen izbor brojnih trkača. Radi se o jednoj od vodećih trkačkih marki koja još od 1914. godine proizvodi kvalitetne tenisice za trčanje namijenjene i vrhunskim trkačima i rekreativcima. Kod nas je ovaj brand prisutan već više od 10 godina, a svi najvažniji modeli dostupni su u Intersport trgovinama i na web shopu.

Savršenstvo koje dostižu Brooks tenisice rezultat su međusobne suradnje stručnjaka iz područja sportske medicine, industrije i vrhunskih sportaša, pa će zato odgovarati trkačima različitih profila. Zahvaljujući inovativnoj i patentiranoj tehnologiji, tenisice za trčanje Brooks dizajnirane su za bolju stabilnost, ublažavanje i kontrolu koraka. Na taj način, trkaču pomažu trčati dalje, duže i s većim užitkom.

Brooks tenisice s ključnim tehnologijama za različite profile trkača

Neprestani razvoj i napredak tehnološke baze tenisica glavni su razlog za to što Brooks tenisicama mnogi specijalizirani časopisi, sportska medicina i vrhunski trkači pripisuju kvalitete koje će zadovoljiti svaki profil trkača. Glavni cilj Brooksovih inženjera, stručnjaka i specijalista za biomehaniku je izraditi tenisice za trčanje koje s jedne strane nude udobnost, a s druge sprječavaju trkačke ozlijede.  Brooks je tako zaslužan za brojne revolucionarne inovacije kao što su:

Brooks DNA tehnologija

Brooks DNA smatra se najinteligentnijim ublažavanjem na svijetu. Radi se o posebnim i inovativnim materijalima koji tijekom trčanja aktivno prilagođavaju svoju čvrstoću i fleksibilnost, a ubrizgani su cijelom dužinom potplata. DNA tehnologija osigurava optimalno ublažavanje i povrat energije bez obzira na težinu trkača i brzinu trčanja. S obzirom na stupanj ublažavanja, razlikujemo nekoliko različitih tipova DNA koje ćemo naći u različitim modelima tenisica za trčanje Brooks dostupnih na policama Intersporta:

BioMogo DNA

je najstandardnije Brooksovo ublažavanje, a naći ćete ga u tenisicama za trčanje Brooks Ravenna 11 i Brooks Cascadia 15 GTX. Radi se o kombiniranoj BioMogo i DNA tehnologiji koje učinkovito balansira ublažavanje i reaktivnost ovisno o karakteristikama trkača.

DNA LOFT

je najmekše i najizdržljivije ublažavanje dosad. Omogućava rastezanje pjene i po horizontalnoj i po vertikalnoj osi, a ovu vrstu ublažavanja imaju tenisice za trčanje Brooks Adrenaline GTS 20, Brooks Glycerin 17, Brooks Ghost 13 i Ghost 13 GTX.

DNA AMP

predstavlja najreaktivnije ublažavanje koje omogućava efikasno vraćanje energije i dostupno je u modelu tenisice za trčanje Brooks Ricochet.

GuideRails tehnologija

Vaša stopala i trkački korak su jedinstveni. Zato je pri odabiru idealnog modela tenisice za trčanje potrebno najprije poštivati širinu i veličinu stopala te oblik luka stopala. Ovo posljednje je vrlo važno, jer su vam dostupne različite tenisice za trčanje namijenjene trkačima s normalnom, blagom, jačom i vrlo jakom pronacijom.

Dobra vijest je to da tenisice Brooks predstavljaju novi sistem potpore za pronaciju koja ishodište ima u uzajamnom odnosu koljena i gležnja. Takozvana GuideRails tehnologija nudi unutarnju i vanjsku potporu koja ograničava ekstremne pokrete stopala i nudi potporu uvijek na pravom mjestu i u pravo vrijeme. Takvo prirodno kretanje omogućavaju vam modeli tenisica za trčanje Brooks Ravenna 11i Adrenaline GTS 20.

Brooks Run Signature – poseban koncept odabira Brooks tenisica za trčanje

U Brooksu su svjesni toga da svaki trkač jedinstven u svojoj tehnici trčanja. Nema pravog načina trčanja, postoji samo vaš način. Zato izrađuju tenisice s ciljem da vam pomoću posebnog koncepta odabira tenisica Brooks Run Signature ponude najbolju tenisicu za vaš stil trčanja.  U ovom konceptu, Brooks tenisice razvrstane su u 4 grupe s obzirom na različite segmente trkača, a naći ćete ih u Intersport trgovinama i web shopu.

Trkač s ciljem

Za ovu skupinu trkača trčanje je primarna aktivnost, a upravo tome su postavili i svoje primarne ciljeve. Tjedno pretrče manje od 45 km, a njihovi trkački treninzi su usmjereni dostizanju i prestizanju svojih rezultata. Za ovu skupinu trkača idealne su Brooks tenisice koje odlikuju visoka reaktivnost, skočnost i maksimalan povrat energije. Kao što su na primjer tenisice za trčanje Brooks Ricochet.

Tempo trkač

U ovu skupinu ubrajamo sve trkače koji tjedno pretrče više od 45 km i u prvom planu im je rezultat. Sukladno tome, trčanje je njihova primarna aktivnost i pritom streme dostizanju najvećih brzina trčanja. Takvim trkačima potrebne su prije svega brze tenisice za trčanje s umjerenom razinom ublažavanja koja daje osjećaj živahnosti. Ujedno, takve tenisice moraju omogućavati i brz prijenos težišta s pete na prste. U skupini Brooksovih brzih tenisica za trčanje naći ćete modele Brooks Launch, Brooks Asteria i Brooks Ravenna 11.

Trkač s dušom

Svi trkači koji tjedno pretrče manje od 45 km i trčanje im je još uvijek primarna aktivnost, no nisu usmjereni na dostizanje rezultata prepoznat će se u ovoj skupini. Osjećaj slobode kao glavni cilj priskrbio im je naziv trkača s dušom. Ovi trkači žele užitak i potpuno zadovoljstvo tijekom trčanja, zato je važno da njihove tenisice za trčanje budu udobne. Za njih su idealne mekane tenisice za trčanje s jakim ublažavanjem koje omogućavaju optimalno opterećenje stopala. Takvi modeli su Brooks Glycerin 17, Brooks Ghost 13, Ghost 13 GTX, Brooks Adrenaline GTS 20, Brooks Divide i Brooks Cascadia 15.

Tenisice za trčanje Brooks s punim su pravom poznate po tome što odlično odgovaraju svim profilima trkača bez obzira na njihov stil trčanja. Napredna tehnologija još ih dodatno približava svim trkačima u njihovim željama i potrebama. Baš zato, uvjereni smo da ćete u Intersportovoj širokoj ponudi Brooks tenisica za trčanje sigurno naći najbolji model za sebe.