Skijanje

Skijanje je definitivno jedan od onih sportova u kojima oprema igra presudnu ulogu. Odabir pravih skija može odlučno povećati uživanje na bijelim padinama. Naravno, to vrijedi i za ženske skije, na koje većina proizvođača posebno obraća pažnju. Za pripadnice nježnijeg spola, dizajniraju proizvode za koje takozvani ženski princip igra važnu ulogu. To se ogleda kroz dizajn, geometriju i naravno kroz oblik i dizajn skija.

Ženske skije su lakše, a vezovi pomaknuti malo naprijed. Ove značajke čine skije upravljivijima i lakšim za manevriranje. Osim toga, proizvođači se uveliko bave snižavanjem same težine, i u tu svrhu konstruiraju nove materijale. Neke ženske skije doslovno dosežu „težinu pera“, dok su neke naravno, uvijek su u skladu s najnovijim modnim trendovima u pogledu dizajna i grafike, kako bi  sve skijašice mogle zračiti svojim osobnim stilom na bijelim obzorima.

Elan Imagine Power Shift

Elan Imagine Power Shift skija u osnovi je dizajnirana za rekreativno skijanje s prijateljima. Međutim, kada želite više brzine i smjelije zavoje, ona se doslovno probudi i zaživi. Prikladna kako za duge, tako i za kratke zavoje. Powershell tehnologija od karbonskih vlakana zadržava nisku težinu, te u kombinaciji s tehnologijom Amphibio Truline pruža izvrsne performanse na uređenim skijalištima.

Head Absolut Joy

Za univerzalne ženske skije bi bilo teško odabrati bolje ime od „Absolute Joy“. U stvari, ove skije pružaju potpuno zadovoljstvo rekreativnim skijašicama na bijelim padinama. Omogućuju jednostavno rukovanje, okretnost i izvedbu dugih i kratkih zavoja. Zbog dizajna i implementacije Grafena, odlikuje ih izuzetno mala težina i elegancija.

Atomic Cloud LTD

Atomic je prvi puta, prije deset godina, predstavio ženske skije Cloud Series. i od tada se svake zime usavršavaju i poboljšavaju. Skije Atomic Cloud LTD zadivljuju skijaše svojom svestranom vodljivošću. Jezgra Densolite omogu malu težinu i na taj način olakšava nadzor nad skijom. Tehnologija Servotec Light, međutim, pruža izuzetnu stabilnost i lak prijelaz s ruba na rub. S Atomic Cloud LTD skijama, skijanje postaje lagano zimsko zadovoljstvo. S njima će svaka staza postati unikatno snježno igralište.

Fischer My Trinity

Fischer My Trinity su skije koje oduševljavaju rekreativne skijaše svojom lakoćom, što im omogućava učinkovito kretanje po uređenom terenu. Skije se odlično ponašaju na mekim i pomalo tvrdim terenima. Dizajnirane su u klasičnoj sendvič konstrukciji. Air Tec tehnologija, pomaže u smanjivanju težine, to čini skije fleksibilnijima, što nadalje olakšava izvođenje dugih ili kratkih zavoja.

Salomon S/Max W X7 Ti

Salomon je kod S/Max W X7 Ti skija prije svega razmišljao o sofisticiranijim skijašicama, koje žele savršen kontakt sa podlogom, dobro prianjanje rubova i lako upravljanje. Skije S / Max W X7 izvrsno se ponašaju na uređenim stazama, dok njihov Carve Rocker pruža udobnost čak i kad snježni uvjeti više nisu optimalni. Skije karakteriziraju izuzetno precizni ulasci u zavoje, ali istodobno je, zahvaljujući uzdignutom repu, lakše izaći iz zavoja i povezati se u novi zavoj.