Biciklizam

Treking bicikli

Treking bicikli su namenjeni za vožnju po uređenim stazama sa povremenim skretanjima sa puta, te pružaju mogućnost da istovremeno uživate u drumskoj vožnji, ali i u vožnji po prirodi.

Mnogi biciklisti svakodnevno uživaju dok na svojim čeličnim konjima osvajaju nove terene. Ništa nije lepše od biciklističkih avantura jer možete otići gde god želite, napuniti baterije za dan ili dva i zatim se ponovo uputiti ka drugim poznatim ili nepoznatim destinacijama.

Nakamura Platinum 6.8

Za mnoge bicikliste, vrtnja pedala je zapravo jedno putovanje. Sa svojim biciklom i vlastitom vožnjom, otkrivaju nova mjesta i zemlje. Što je ljepše od biciklizma na odmoru, zaustavite se gdje god želite, ostanite tamo dan ili dva, napunite baterije, a zatim krenite prema poznatoj ili nepoznatoj lokaciji. Ima dosta biciklističkih putnika koji su puno kilometara napravili sa svojim biciklom.

Nakamura Platinum 6.8 je bicikl koji se lako može nositi sa svim tim izazovima. To je udoban bicikl za vožnju koji nudi malo više uspravan položaj  za volanom, ą to smanjuje napetost u leđima, koja je u najduljem ciklusu najizraubaniji dio tijela. Bicikl je opremljen stražnjim mjenjačem Shimano Alivio Shadow koji nudi 27 stupnjeva prijenosa u kombinaciji s prednjim mjenjačem Suntour NVX opružna vilica se koriste za ovjes i Tektro hidraulične disk kočnice se koriste za sigurno zaustavljanje. Osim toga, bicikl je opremljen s priključcima na koje je moguće instalirati, police za prtljagu, torbe i drugu putne opreme. Ukratko, vrtnja pedala pedala i put do beskonačnosti jedno je zadovoljstvo za ovaj bicikl.

Nakamura Platinum 4.8 in Nakamura Platinum 4.8 W

Biciklistički putnici su posebna skupina biciklista. Oni su mirni i flegmatični, ne žure   nigdje, mogu uživati u trenutku. Oni su poput trajnih dizelskih motora koji nikad ne prestaju. Nekako su i bicikli koji ih tjeraju. Treking bicikli nisu namijenjeni ni adrenalinskim izazovima, niti za ubrzane vožnje. Njihova je svrha potpuno drugačija – uživati u vožnji.

I samo za biciklističke užitke, dizajnirani su Nakamura Platinum 4.8 i Platinum 4.8 W bicikli. Zapravo, to je muška i ženska verzija istog bicikla. Ženski model ćete prepoznati po spuštenoj cijevi koja olakšava pristup i spuštanje biciklista i daje im dodatni osjećaj samopouzdanja prilikom vožnje.

Bicikli su opremljeni s Suntour NEX opružnim vilicama, Shimano Altus stražnjim prijenosom i Tektro disk kočnicama. Bicikl ima 24 stupanja prijenosa, a u svakom trenutku daje odgovarajući omjer prijenosa. Na ovom biciklu također se mogu postaviti krovovi, prtljaga, torbe i druga putna oprema. A onda sve ovisi samo o vašim mišićima, ustrajnosti i mašti.

Genesis Cross SX 3.8 in Genesis Cross SX 3.8 W

Glavna karakteristika trekking bicikla je udobnost koja omogućuje višednevno bicikliranje. Za početak to omogućuje geometrijama okvira da pruže udobnu poziciju. Ti bicikli su vrsta hibrida između ceste i planine, ali nisu namijenjeni za obaranje rekorda. Opremljeni su srednjim debelim gumama, čiji je profil prvenstveno namijenjen asfaltu, a također se lako vozi na makadamskoj cesti. Puno trekking bicikala opremljeno je disk kočnicama, koje su se izvrsnima pokazale u vlažnim i mokrim uvjetima. Naravno, trekking bicikli opremljeni su mjenjačima, čiji omjer omogućuje prevladavanje različitih uspona, kao i relativno brzu vožnju po ravnini.

Sve to nude Genesis Cross SX 3.8 i Genesis Cross SX 3.8 W bicikli za trekking. To je muška i ženska verzija istog bicikla. Upoznat ćete žensku verziju po spuštenoj cijevi koja daje biciklistima veću samopouzdanje i prije svega olakšava pristup i spuštanje. Oba modela opremljena su vilicom Suntour NVX-HLO, Shimano Acera stražnji mjenjačem i Tektro disk kočnicama. Imaju 24 stupnja prijenosa, a istodobno omogućuju ugradnju krova, prtljažnika i drugih putnih pribora. Nakon nekih kognitivnih kilometara definitivno ćete se odlučiti za dalje.

Treking bicikli