Sadržaj

Trendovi

Neka ti kiša ne pokvari raspoloženje, i frizuru na putu u školu! Ako svakodnevno krećeš u školu vlastitim prijevoznim sredstvom, odnosno biciklom, romobilom, skateboardom ili na rolama, vjerojatno više puta prije nego što napustiš dom proviriš van i provjeriš vrijeme. Je li ti poznata naporna situacija kad usred sunčana jutra odjednom počne padati kiša, a ti si tek na pola puta do škole, ili jednaka situacija kad se vraćaš kući?

Hirovito vrijeme danas više nije samo u travnju, nego se proširilo na praktički sve mjesece i godišnja doba. Stoga se valja pripremiti na promjenu vremenskih prilika kako bi dobro raspoloženje i suha odjeća potrajali sve do cilja. Kako možeš spasiti situaciju?

Ima više rješenja. Isplati ti se nabaviti mali i sklopivi kišobran koji će mjesto naći u tvojoj školskoj torbi i tako ti uvijek biti pri ruci. Ako ne možeš izbjeći korištenje mobitela dok pada kiša, rješenje je i maskica tj. torbica za pametni telefon.

Ako je tvoje prijevozno sredstvo romobil, bicikl ili skateboard, vožnja s kišobranom bit će malo nezgodna. Čak i ako si na rolama, vjetrovke i kabanice bit će praktičniji izbor za brži i lakši put do cilja.

Osim toga, ne zaboravi od kiše zaštititi ni svoj školski ruksak i u Intersportu nabavi vodootporno pokrivalo za ruksak, koje se jednostavno sprema kada nije u uporabi i praktički ni ne zauzima prostor u tvojoj školskoj torbi. Također se i iznimno brzo suši. Ako voziš romobil ili bicikl, odluči se za cipele s membranom ili kožne, koje omogućuju suho, udobno i toplo nošenje.