Sadržaj

Planinarenje i alpinizam

Ruksak – nosiljka za nošenje djece. Izleti u prirodu su i obiteljska zabava i kvalitetno slobodno vrijeme. A ni mala djeca sada ne mogu biti izgovor, zašto ne bismo često zalutali u brda i šume. Mališani se umaraju malo brže od odraslih, pa im u tom trenutku možemo priskočiti u pomoć. U tom cilju stvorene su efikasne nosiljke za djecu, koje omogućavaju brže i efikasnije kretanje, a djeci pružaju siguran zaklon, udobnost i hlad.

Deuter Kid Comfort

.

Njemačka kompanija Deuter proizvela je moderne nosiljke za djecu, koje omogućavaju lako i efikasno korištenje. Napredni sistem leđa Aircomfort Sensic Vario omogućava brojna podešavanja, prozračnost i, iznad svega, udobnu instalaciju. Dječije sjedište je podesivo po visini, ima podesive oslonce za noge i opremljeno je visokokvalitetnim sigurnosnim pojasevima. Pored toga, Kid Comfort je opremljen sa mnogo korisnih džepova, nadstrešnicom i perivom prostirkom u predjelu brade djeteta. Nosiljka Kid Comfort i Kid Comfort Pro su pogodne za nošenje djeteta težine do 22 kg.

Nosiljka McKinley Juno

.

McKinley Juno je je testirani (EN 13209-1) ruksak – nosiljka za nošenje djece koja pruža udobnost i odraslima i djeci. Dječja nosiljka ima suncobran koji djecu štiti od blage kiše. Opremljena Flex Pro sistemom, koji pruža mogućnost mnogih podešavanja. Naramenice su napravljene od 3D Air Mesh tkanine i savršeno su podstavljene. Leđni dio je dizajniran u obliku slova I, što osigurava dobru prozračnost i ergonomsko prijanjanje uz leđa. Dječije sjedište također nudi mnoštvo podešavanja. Pored toga, opremljen je nadstrešnicom. Većina djelova se lako uklanja, što omogućava lako čišćenje i održavanje. McKinley Juno je pogodan za djecu do 15 kilograma.