Sadržaj

Nogomet

Al Rihla, službena nogometna lopta Svjetskog prvenstva 2022. Kažu da je to najbrža nogometna lopta u povijesti Svjetskih prvenstava – Al Rihla, službena lopta Svjetskog prvenstva, kojem će ove godine biti domaćin Katar. Još jednom, njemački proizvođač sportske opreme Adidas potpisao je njen dizajn.

32 reprezentacije, jedn pehar i jedna nogometna lopta

Svjetsko prvenstvo u nogometu u Kataru, zasigurno će biti najveći sportski događaj 2022. Nogometne navijače prikovat će ispred malih ekrana, između 21. studenog i 18. prosinca. Ovo će biti 22. Svjetsko prvenstvo. Za prestižni pehar natjecat će se 32 momčadi, a svi će igrati s istom nogometnom loptom, Al Rihlo. Za svaki veliki nogometni događaj, kao što je europsko ili svjetsko prvenstvo, Međunarodni nogometni savez (FIFA) kreira službenu nogometnu loptu za igranje cijelog turnira. Ovoga puta to je Al Rihla, koju je dizajnirao njemački proizvođač sportske opreme Adidas. I to je 14. uzastopna lopta, koju je za Svjetsko prvenstvo napravio ovaj renomirani proizvođač sportske opreme.

Nogometna lopta, koja impresionira svojom brzinom

.

Sve službene nogometne lopte Svjetskih prvenstava obično su nudile neke novosti, i napredak u tehnologiji. Svi noviteti temeljili su se na sve bržoj nogometnoj igri i atraktivnim potezima, gdje je kontrola lopte još važnija. Pa čak ni s nogometnom loptom Al Rihlo, nije drugačije.

Prema riječima njegovih tvoraca, ovo je najbrža nogometna lopta na svjetskim prvenstvima koja impresionira svojom brzinom. Njen dizajn omogućuje održavanje znatno veće brzine tijekom leta kroz zrak od prethodnih lopti. Uz revolucionarne inovacije, Adidas je od Katara napravio najveću svjetsku pozornicu za izvođenje najatraktivnijih i najpreciznijih poteza lopte.

Dizajn nogometne lopte Al Rihla

Nogometna lopta Svjetskog prvenstva u Kataru rezultat je brojnih ispitivanja u Adidasovim laboratorijima, ali i na terenu. Tako je nastala nogometna lopta koja osigurava najvišu razinu točnosti i pouzdanosti, čemu pomažu neke ključne inovacije:

CTR-CORE: Inovativna jezgra u lopti, koja pruža veću preciznost i podržava brzu i točnu igru. Kvalitetna jezgra osigurava maksimalan oblik i zadržavanje zraka u njoj.

SPEEDSHELL: Poliuretanski premaz s posebnom teksturom i potpuno novim oblikom pločica. Lopta je napravljena od 20 trokutastih i četverokutnih pločica nepravilnih oblika, koje poboljšavaju aerodinamičnost lopte. To pridonosi većoj preciznosti, stabilnosti leta i učinkovitijem izvođenju rotirajućih hitaca.

Atraktivna nogometna lopta, izrađena s mišlju na čistiji okoliš

Kao i mnogi drugi Adidasovi proizvodi, Al Rihla je napravljena s mišlju na okoliš. Stoga su sve njegove komponente pomno izvagane, i nastala je prva nogometna lopta Svjetskog prvenstva, koja je izrađena isključivo pomoću tinte i ljepila na bazi vode. Al Rihla impresionira svojim izgledom. Njegove odvažne i živopisne boje i grafika čine da lopta odmah zapne za oko svim nogometnim zvijezdama, kao i navijačima diljem svijeta. Njen atraktivan izgled osigurava da će ova lopta uvijek biti u centru pažnje.

Rihla putuje svijetom

Također, naziv lopte naravno nije slučajan, jer Rihla na arapskom znači putovanje. Inspiracija za dizajn odražava kulturu, arhitekturu, kultne brodove i identitet Katara. A Al Rihlin put oko svijeta ponudit će svim ljubiteljima nogometa jedinstvenu priliku, da se povežu s događanjima uoči Svjetskog prvenstva. Predstavljanju nogometne lopte nazočit će sve bivše nogometne zvijezde, a potom će lopta putovati u deset gradova diljem svijeta. Glavna svrha ovog posebnog putovanja je stvoriti jednake mogućnosti za sport, za sve ljubitelje sporta na ovoj planeti.

Izdržljiva i kvalitetna nogometna lopta dostupna u Intersportu

.

Raduje, međutim, da s Al Rihlom neće igrati samo najbolji nogometaši svijeta, već se mogu okušati i svi ostali ljubitelji nogometa. Zato vam je dostupna i u Intersportu. Službene lopte dostupne su u odabranim prodavaonicama, a replike u svim prodavaonicama. Možete je naručiti i online, pomoču nekoliko klikova. Sigurno ćete željno isčekivati poštara na prozoru, jer će vam on donjeti najpoželjniju nogometnu loptu godine.