Sadržaj

Biciklizam

Head Lagos II ide dalje i brže! Već dugi niz godina Head više nije sinonim samo za tenis i skijanje, već i bicikle u čiju su industriju pristupili prije više od 5 godina. Iako možda novi na tržištu u usporedbi s ostalim bike brendovima, svoj su početak zasnivali na dugogodišnjem iskustvu u proizvodnji proizvoda koji dijele iste materijale i tehnologije izrade. Head Lagos II je brdski električni bicikl s namjenom da vas odveze dalje i više ili pak da vam asistencijom motora omogući da se vozite sa kondicijski jačim društvom. Sposobnosti ovog bicikla su zavidne. Prođimo neke od glavnih značajki ovog modela.

Agregatni sklop

.

Kao najvažniji element ovog bicikla je zasigurno agregatni sklop. Odnosno Shimano Steps E7000 kojim je Lagos II pogonjen. Moramo ukratko objasniti da je ovo pedelec električni bicikl. Pa ćete za aktiviranje asistencije motora morati okretati pedale.

250 W snage E7000 motor razvija okretni moment od 60 Nm. Što ćete itekako osjetiti kad krenete penjati neki zahtjevniji uspon. E7000 je razvijen na platformi najjačeg Shimano Steps E8000 motora.

Kao takav je otporan na blato, vlagu, vodu i sve vremenske prilike. Izrazito tih isporučuje prirodnu krivulju asistencije pa tako ovaj bicikl možete voziti kao bilo koji obični brdski model te klase. 500 Wh baterija omogućit će i više nego dovoljnu autonomiju kretanja, prije nego zadnja crtica nestane sa indikatora stanja baterije. Sama baterija je uklopljena u donju cijev okvira. Pa Lagos II podsjeća na običan brdski bicikl dok ne okrenete pedale.

Brdski model top klase

Na upravljaču se nalazi računalo sa korisničkim sučeljem. putem kojeg možete upravljati stupnjem asistencije koji želite imati u određenom trenutku. Kao i vidjeti prijeđene kilometre, stanje baterije te dobiti razne druge korisne informacije kakve nudi naprednije biciklističko računalo.

Lagos je model s naprednom prednjom suspenzijom Rock Shox Recon S RL koja sa svojih 130 mm hoda te podešavanjima povrata i krutosti te mogućnošću zaključavanja. Ovaj bicikl svrstava se u ozbiljne trail modele. Od blagog i umjerenog do izrazito zahtjevnog i grubog terena, Lagos II će se snaći podjednako dobro zahvaljujući ovoj prednjoj suspenziji.

Geometrija aluminisjkog okvira ovog bicikla ga svrstava kao što smo i rekli. U trail kategoriju što znači da se na Lagos II modelu sjedi udobnije i uspravnije. Ali kad se nađete na strmom i zahtjevnom spustu, postaje agresivan i spreman na sve.

Pogonska grupa Shimano Deore 1×11 na ovom biciklu će biti točno ono što treba jednom rekreativnom vozaču koji želi kvalitetu i trajnost te preciznu izmjenu stupnjeva prijenosa. Ručica mjenjača također Shimano Deore upotpunjuje mjenjački sklop te nudi odlične performanse.

Tektro Hidraulične Kočnice s rotorima od 180 milimetara sprijeda i straga na Lagosu II nude sigurnost i performanse koje će vozaču dati osjećaj sigurnosti i opuštenosti.

Schwalbe Nobby Nic Performance 27.5×2.6” brdske su gume s dovoljno volumena da se mogu voziti na nižem tlaku, te ovom biciklu dati dodatni stupanj udobnosti. Poznati brend koji se nerijetko nađe na ozbiljnim trail biciklima nudi performanse koji će vam omogućiti brzu i sigurnu vožnju, kroz zavoje te prelaske preko grubog i neravnog terena.

Ako ste u potrazi za biciklom koji će vam izmamiti osmjeh pri svakom okretu pedala, onda ste blizu, Head Lagos II ne poznaje granice.