Sadržaj

Biciklizam

Predstavljamo MTB Genesis Impact 7.2 udoban, svestran, brz i agilan brdski bicikl za sve rekreativne vozače koji žele nešto više od bicikla.

m

m

Brdski hardtail bicikl s prednjom suspenzijom, koji će se najbolje snalaziti na nešto zahtjevnijim brdskim stazama. Impact 7.2 je bicikl koji se po hodu prednje suspenzije svrstava u hardtail trail bicikle. Koje odlikuje kraća lula upravljača i nešto agresivniji položaj sjedenja. Na Impactu ćete birati nešto zahtjevniji spust jer taj bicikl to može podnijeti. Usudili bi se reći da je ovo model namijenjen onima koji imaju ponešto iskustva u brdskim vožnjama, te već poznaju tehniku vožnje kao takvu. Kraća lula upravljača te doseg okvira također upućuje na agilnost ovog bicikla, koja se pokazala više nego zadovoljavajuća. Okvir aluminijske legure 6061 u ovom cjenovnom razredu je za očekivati i ispunjava kriterije koji se traže.

Pogon

Pogonska grupa Shimano Deore 1×11 je više nego dovoljna količina prijenosa za rekreativnog vozača, koji se biciklom vozi barem jednom tjedno. Ukoliko vam fali stupanj prijenosa više, možete iz ponude odabrati i model koji nudi 2×11. Odnosno duplo više stupnjeva prijenosa, te ćete lakše odabrati prijenos u kojem vam odgovara savladati neki uspon.

Prednosti 1×11 prijenosa su jednostavnost održavanja. Manja ukupna težina bicikla te nešto tiši pogonski sklop za vrijeme okretanja pedala. Shimano Deore Rapidfire Plus¸ručice mjenjača, su više godina pokazali svoje kvalitete. Te će kao takve te ćete uz njih brzo i precizno mijenjati stupnjeve prijenosa.

Kočnice

Impact 7.2 dolazi sa Shimano mt 200 hidrauličnim kočnicama te rotorima dimenzija 160 milimetara. Za ovaj bicikl i njegovu namjenu ove su se kočnice nakon adekvatnog razrađivanja pokazale pouzdane i precizne. Izrazito je važno da kočnice imaju mogućnost fine modulacije.

Kako bi zbjegli prejako kočenje i gubitak trakcije s podlogom. Svi bužiri, uključujući i bužir stražnjeg mjenjača, provedeni su kroz okvir pa tako kokpit bicikla ostaje čist i uredan, a bužiri skriveni. Još jedna prednost skrivenih bužira je održavanje i pranje te veća trajnost sajli unutar bužira.

Prednja suspenzija

Suntour XCR32 je prednja suspenzija namijenjena brdskim biciklima sa mogućnošću podešavanja tvrdoće te zaključavanja. Ovakvu vilicu ćete zaključati odnosno ukrutiti kad ste na usponu dok ćete ju na spustu otključati. Prednja suspenzija igra značajnu ulogu kad je u pitanju trakcija prednjeg kotača.

Koji mora biti na podlozi čim više kako bi mogli upravljati i ulaziti te izlaziti iz zavoja sa sigurnošću. XCR 32 vilica sa 120 hoda doprinosi kvaliteti vožnje, ali ne preporučuje se za izrazito agresivne i brze terene koji obiluju skokovima i grubim tehničkim terenom.

Kotači

Trakcija je ono što čini vožnju po zemljanim podlogama sigurnom, za to su ovdje zaslužne Maxxis Ardent brdske gume promjera 29 inča. Koje su nebrojeno puta pokazale i više nego odlične karakteristike u vožnji, a biciklistima ovaj brend i model nije potrebno dodatno predstavljati. Na trail modelima brdskih bicikala se često, kao i u ovom slučaju, nalaze nešto šire gume.

Ardent širine 2,25 inča ima veći volumen te se iz tog razloga gume može voziti na nešto nižem tlaku, te time povećati udobnost i trakciju. Aluminijski obruči sa duplom stijenkom su danas standard kao i hidraulične kočnice, pogotovo u ovom cjenovnom razredu.

m

m

Genesis Impact 7.2 je pouzdan brdski hardtrail bicikl s 29” kotačima te prednjom suspenzijom od 120 milimetara hoda, za ugodniju i sigurniju vožnju. Najbolje se snalazi na nešto zahtjevnijim brdskim i zemljanim terenima. Idealan je bicikl za istraživanje šumskih staza u potrazi za zabavom i adrenalinom. Impact 7.2 namijenjen je rekreativnim vozačima, kako onima koji tek počinju, tako i nešto zahtjevnijim i iskusnijim ljubiteljima biciklizma. Naprednija pogonska Deore grupa, hidraulične kočnice i Maxxis Ardent gume, ovom biciklu daju odlike ozbiljnog brdaša. Za sve one koji vole vikend provesti, opušteno, pedalirajući makadamima ili pak gradskim parkovima Impact 7.2 će se pokazati kao pravi izbor. Udobnost, agilnost i sigurnost odlike su ovog modela.