Planinarenje i alpinizam

Salomon X ULTRA 4: hodajte, kao da trčite

Salomon X ULTRA 4: hodajte, kao da trčite. Brend Salomon odavno je poznat po svojim proizvodima, koji vas mogu odvesti bilo gdje u planini, onoliko brzo koliko želite. Zadnjih su se godina dizajneri brenda usredotočili na stvaranje proizvoda, koji bi potaknuli još više ljudi na istraživanje prirode. Čak i ako je ta priroda bliže domu, od Alpa ili Himalaja.

Posebno posljednjih godina sve veće oduševljenje brendom, dolazi od ženske strane, koje su primijetile brend zbog novog dizajna i kolekcije obuće, odjeće i opreme koje su žene osmislile za žene.

Salomonovo naslijeđe i iskustvo u atletici i atletskom trčanju suočili su se s novim potrebama. Rezultat je lagana i izdržljiva obuća, kao i odjeća i oprema. Svi su ti proizvodi osmišljeni za ugodnije pješačenje, što zadovoljava mlađe entuzijaste koji planinarenje smatraju sportom.

Primjer obuće, koja je rezultat spajanja dvaju svijetova, je X Ultra 4 GTX®. To je hibridna planinarska obuća koja je posudila karakteristike tenisica za offroad trčanje i stopila ih u planinarske okvire. To je rezultat dubinskih biomehaničkih studija koje teže boljoj stabilnosti, kako bi spriječile ozljede gležnja.

Istraživanja kažu da je 80% ozljeda na pješačenju uganuće gležnja, od čega je čak 95% vanjsko uganuće. Salomon je identificirao ključna područja stopala koja trebaju zaštitu, i redizajnirao X Ultra 4, kako bi pružio zaštitu od najčešćih ozljeda.

Lagane i okretane, poput obuće za trčanje po offroad terenima, ali stabilne, neklizajuće i vodootporne – one su X Ultra 4 GTX®.

S novim ADV-C donjim djelom, koji cilja na stabilizaciju zglobova s vanjske strane stopala, te ne ograničava vašu stabilnost i brzinu.

Daje vam vještinu na tehničkom i neravnom terenu. Potplat Contagrip® MA hvata tlo, čak i kad je vrlo sklisko. Dajući vam kontrolu, što ćete posebno primijetiti pri spuštanju. Opsežna zaštita sprijeda zaštitit će vaše prste.