Sadržaj

Planinarenje i alpinizam

U proljeće, kada se priroda budi i kada su temperature idealne za aktivnosti na otvorenom, pravo je vrijeme za planinarenje. Ako su vam nove planinarske cipele na popisu, koje morate imati prije nego što krenete u svoju sljedeću avanturu na otvorenom, za vas smo izabrali najbolju ovosezonsku obuću za planinarenje. Bez obzira idete li na obližnje brdo ili na jednodnevno planinarenje u planinama, na popisu u nastavku pronaći ćete par za sebe.

Ustrajan suputnik za neuređene terene

Lowa CAMINO EVO GTX

.

Ako ste hodali bezbroj kilometara u udobnim planinarskim čizmama, nemojte sada pristajati na kompromis. Lowa Camino EVO GTX je izvrsna muška visoka planinarska čizma srednje čvrstoće, koja nudi mnogo stabilnosti i udobnosti. Površina izrađena od visokokvalitetne kože nadopunjena je prozračnom i vodoodbojnom Gore-Tex membranom. Dok Vibram guma osigurava čvrsto prianjanje na prirodnim površinama. Umjereno čvrst međupotplat pruža dobru amortizaciju koraka, a sustav vezanja X-Lacing pruža izvrsno pristajanje. Bi-Density potplat pruža nešto veću amortizaciju s mekšim umetkom u peti i prednjem dijelu stopala. Dok tvrdi umetak u ostatku potplata osigurava potrebnu stabilnost. Kombinacija podizanja pete i FLEXFIT® sustava na gležnju, osigurava ergonomsko kretanje stopala. Lowa Camino EVO GTX su izdržljive čizme za planinarenje, koje će vas pratiti na vašim avanturama dugi niz godina.

Udobnost za nježna stopala

Lowa LADY LIGHT GTX

.

Ženske planinarske cipele Lowa Lady Light GTX dizajnirane su imajući na umu žensku anatomiju. Stvorene za žene s osjetljivim stopalima, koje žele malo više prostora i udobnosti. Unutra nema šavova koji bi vam smetali. Površina je izrađena od visokokvalitetne nubuk kože koja osigurava dobru prozračnost, dok Gore-Tex membrana pruža zaštitu u mokrim uvjetima. Sustav vezanja osigurava izvrsno prianjanje stopala i optimalnu raspodjelu pritiska. Dok potplat VIBRAM TRAC LITE II osigurava pouzdanu trakciju na neravnim površinama. Izdržljiva ženska cipela Lowa Lady Light GTX unijet će lakoću i u najzahtjevnije uspone.

Najbolji omjer cijene i kvalitete

McKinley MAGMA III MID AQX

.

McKinley Magma Mid III AQX su muške i ženske poluvisoke planinarske čizme, za ljubitelje planinarenja koji traže svestranu cipelu po vrlo konkurentnoj cijeni. Magma III Mid također pruža izdašnu količinu udobnosti na duljim planinarenjima. Poluvisoki dizajn daje gležnjevima dodatnu potporu i stabilnost. Gornji dio izrađen je od kombinacije kože i umjetnog materijala, a otpornost na vjetar i vodu osigurava Aquamax membrana. Kako bi stopala ostala suha, Ortholite uložak pomaže u odvođenju vlage. Potplat Vibram pružit će dobro prianjanje u različitim vremenskim uvjetima i na različitim terenima.

Odličan izbor za grube terene

Merrel MOAB 3

.

Merrell Moab 3 je nova, poboljšana planinarske cipela koja nudi još veću udobnost i bolje prianjanje stopala. Niska planinarska cipela je zbog svoje lakoće prikladna za razne aktivnosti na otvorenom. Gornji dio je prozračan i sastoji se od kombinacije kože s bočnim prozračnim tekstilnim dijelovima. Merrell’s Air Cushion u peti ublažava udarce i pruža cjelodnevnu udobnost na svakom koraku. Cipela ima izmjenjivi EVA uložak. Vibram guma na potplatu pruža izvrsno prianjanje na raznim podlogama. Mrežasta podstava i vezice izrađene su od 100% recikliranih materijala.

Izdržjive i pouzdane planinarske cipele

Salewa MTN TRAINER MID GTX

.

Kultne Salewa planinarske cipele impresionirat će vas svojom izdržljivošću i lakoćom. Nude iznimnu stabilnost i izvrsnu potporu gležnja. Prošireni PU međupotplat dvostruke gustoće nudi dobru ravnotežu amortizacije i krutosti za svladavanje padina i grubog, stjenovitog terena. SALEWA 3F sustav kombinira potporu s udobnom fleksibilnošću i pruža veću stabilnost u području pete, dok je samočisteći potplat Vibram® dizajniran za izvrsnu trakciju u najrazličitijim uvjetima. Izrađene su od izdržljivog materijala s kombinacijom antilopa, a Gore-Tex membrana pruža zaštitu u mokrim uvjetima. Dostupne su u muškoj i ženskoj verziji.

Kombinirana udobnost i stabilnost

Salomon X ULTRA 360 GTX

.

Salomon X Ultra 360 GTX su niske cipele za planinarenje koje se odlikuju agilnošću i udobnošću tenisica za trail trčanje. Ali uz stabilnost i prianjanje koje trebate na malo tehnički zahtjevnijem terenu. Poboljšani Contagrip potplat izrađen od dvije vrste gume i s 5 mm dubokim grpom savršena je kombinacija prianjanja i izdržljivosti na svim podlogama. Redizajniran Advanced Chassis pruža veću kontrolu kretanja, veću stabilnost i zaštitu na neravnom terenu bez ograničenja pokretljivosti gležnja. Tehnologija SensiFit drži stopalo na mjestu, a Quicklace sustav vezanja osigurava udobno pristajanje. Presvučene su kožom i zaštićene poliuretanom i čvrstom mrežicom koja sprječava ulazak čestica u unutrašnjost. Možete se osloniti na Gore-Tex vodoodbojnu zračnu membranu koja osigurava da stopala ostanu suha. Gornji dio cipela izrađen je od čak 50% recikliranih materijala, a međupotplat od 8% recikliranih materijala.

Posjetite INTERSPORT trgovine i provjerite bogatu ponudu visokokvalitetnih planinarskih cipela, sigurno ćete pronaći one savršene za sebe. Ukoliko niste sigurni koji model odabrati, pitajte naše prodajne savjetnike.