Biciklizam

Top kacige za brdski biciklizam

Top kacige za brdski biciklizam. Brdski biciklizam je sve popularnija sportska aktivnost i ukoliko želite uživati u njoj, neophodno je da se pravilno opremite. Cjelokupna oprema je vrlo važna, ali na prvo mesto stavljamo biciklističku kacigu, koja će Vas zaštititi od ozlijeda u slučaju pada.

Usprkos činjenici da je biciklistička kaciga obavezna samo do 18. godine, sve je više stručnjaka koji smatraju da je ona obavezan dio biciklističke opreme, bez obzira na starost korisnika.

To posebno vrijedi za sve ljubitelje brdskog biciklizma, gdje je zbog zahtjevnog terena vjerojatnost pada još veća. Intersport ne zaboravlja na sve one koji se bave ovom aktivnošću i misli na Vašu sigurnost. Zbog toga smo Vam pripremili širok izbor najkvalitetnijih biciklističkih kaciga koje osigrravaju maksimalnu sigurnost.

U nastavku pogledajte naš izbor;

Uvex Unbound MIPS

Izrazito atraktivna biciklistička kaciga Uvex Unbound MIPS impresionirati će sve brdske bicikliste na prvi pogled. Odlikuje se izuzetnom prozračnošću sa brojnim otvorima na prednjoj i zadnjoj strani kacige, a također pruža i maksimalnu zaštitu glave. Tome značajno pomaže MIPS tehnologija koja smanjuje rotacione sile u slučaju pada i na taj način garantira sigurnost.

Produženi dio kacige također doprinosi većoj sigurnosti, štiteći potiljak. Sigurnost je na prvom mestu, pa je tako i pravilno podešavanje kacige jedna od ključnih priprema za vožnju. Ne morate brinuti, jer Uvex Unbound MIPS nudi vrlo jednostavno i brzo zakopčavanje i ima IAS sistem pomoću kojeg kaciga savršeno prianja obliku glave.

Smith Convoy MIPS

Biciklistička kaciga Smith Convoy MIPS osigurat će potpunu udobnost prilikom vašeg bicikliranja. Sa sustavom VaporFit osigurava maksimalno prianjanje glave u svim smjerovima. To biciklizam čini ne samo ugodnim već i sigurnijim.

Kaciga Convoy također je izrađena s MIPS tehnologijom, što joj omogućuje da uspješno preživi nekoliko udaraca. Pruža najbolju zaštitu glave i osigurava maksimalnu sigurnost. To značajno smanjuje posljedice mogućeg pada.

Kaciga također ima poseban sustav ventilacije AirEvac. To osigurava optimalnu ventilaciju čak i pri najvećoj vrućini. Odabrani model omogućuje vam odabir u tri različite boje.

Bolle Furo MIPS

Bolle Furo Mips je suvremena biciklistička kaciga smjelog dizajna, nadahnuta automobilskom industrijom. Kaciga ima čak 31 otvor za zrak i aerodinamičan dizajn.

Kad ne trebamo biciklističke naočale, možemo ih staviti u posebno prilagođene otvore za zrak – tzv.,garažu za naočale. Unutarnju pjenu moguće je ukloniti i oprati.

Fiksiranje omogućava sustav prilagodbe od 360 stupnjeva. Pomoću tehnologije MIPS koja omogućava rotaciju kacige pri udarcu, kaciga osigurava vrlo visok stupanj sigurnosti.

Alpina Delft MIPS

Biciklistička kaciga Alpina Delft MIPS osigurava potpunu udobnost tokom vožnje kroz netaknute djelove prirode. Izrađena je sa MIPS tehnologijom i Hi-EPS ugrađenom konstrukcijom, što joj omogućava da uspješno preživi svaki udar, pruži najbolju zaštitu i osigura maksimalnu zaštitu.

Zahvaljujući Hi-EPS i ugrađenoj konstrukciji kaciga je vrlo lagana. Dinamično dizajnirana kaciga ne samo da stvara lagan i moderan izgled, nego osigurava i dobro prozračivanje. To osigurava hladnu glavu, maksimalnu udobnost i mnogo zabave pri dugim vožnjama biciklom.

Alpina Anzana

Biciklistička kaciga Alpina Anzana će oduševiti sve bicikliste sa svoje tri nijanse boja (crna, ljubičasta i bjela). Alpina Anzana je atraktivna biciklistička kaciga, a istovremeno izuzetno funkcionalna, pružajući najbolji odnos cijene i kvalitete.

Vanjska ljuska kacige izrađena je od robusne polikarbonatne ploče koja je toplinski povezana s materijalom Hi-EPS u postupku InMold. Kaciga je tako površinski tvrda i stabilna.

Kaciga ima još velik vizir koji štiti vidno polje,  odvojiva pjenasta zaštita je antibakterijska i moguće ju je oprati, a prednji otvori za zrak imaju dodatnu zaštitnu mrežicu.