Planinarenje i alpinizam

Putoholičari recenziraju McKinely opremu

Putoholičari recenziraju McKinely opremu. U planinarskom svijetu smo amateri, ali često se odvažimo i odemo do nekog vrha, do neke naše planine. Nažalost, da je dobra oprema bitna, naučili smo na teži način, proklizavanja, mokre čarape, bol u leđima itd. I zato sada vama preporučujemo kvalitetnu opremu da preskočite probleme do kojih možete doći.

Putoholičari recenziraju McKinely opremu; cipele za planinarenje

Putoholičari recenziraju McKinely opremu. Još jedna od nama bitnih stavki su dobre cipele za planinarenje. Dan prije nego smo krenuli na Ravnu Goru padala je kiša i cijelim put gazili smo po blatu. I još k tome Ravna gora i nije ravna kao što naziv to govori. Strmina + blato – možete zamisliti što sve može poći po zlu. Taj dan napravili smo dobar izbor – cipele za planinarenje Salomon LEONIS GTX – Gore-Tex, vodootporne, nema proklizavanja. Iako su na prvi pogled djelovale teške, na nogama ih nismo osjećali, a s druge strane su nam davale sigurnost na blatnom terenu.

.

Za put na Kalnik smo se odlučili za McKinley KANSAS II AQB W i McKinley NIESEN AQX VENT M. Bio je sunčan dan pa smo se odlučili za „lakše“ cipele, iako moram priznati da je ovdje i dizajn odigrao svoju ulogu, volimo boje.

Skoro prije samog vrha ulovila nas je kiša, taman kad smo morali upotrijebiti penjačke sposobnosti – cipele nas nisu izdale – čarape su ostale suhe, a nismo imali problema niti s proklizavanjem.

m

Jakne za planinarenje;

Vrijeme je promjenljivo, pogotovo na različitim nadmorskim visinama. Krenuli smo spremni na sve moguće vremenske uvjete, slojevito odijevanje je uvijek najbolji način. Od sunca, do kiše, uz dozu vjetra, prošli smo svašta. Jakne su vodootporne što smo se uvjerili čim je počela padati kiša, a mi počeli vaditi jakne iz ruksaka.

m

m

Nosili smo McKinley NN SARY UX , McKinley TETON WMS . Kad je uz kišu počeo puhati vjetar ugodno smo se iznenadili jer smo ispod imali samo majice kratkih rukava, a jakne su tanke, ali funkcionalne, nije nam bilo hladno. I još je super što se brzo suše.

Većinu vremena smo proveli u jaknama McKinley CHUNGA UX , McKinley MONTINA HD WM koje su tanke, uz tijelo, djeluju kao majice, a tople su kao jakne. I još su nas boje dodatno privukle pa osim na planinarenje nositi ćemo ih i u svakodnevnim prilikama.

m

Hlače za planinarenje;

Kalnik je poznat po poskocima pa smo obukli dugačke hlače McKinley BEIRA MN  i McKinley BRENTON WMS  koje su nas štitile od mogućih ugriza, brzo se suše što se pokazalo super nakon kiše. Moram priznati i da dobro izgledaju.

Za Ravnu Goru smo se odlučili za kratke hlače McKinley BRENTON SH MN i McKinley KOANI WMS jer je bilo vruće. Ono što je tu bitno da stoje uz nogu pa lijepo izgledaju, a zapravo su rastezljive i samim time udobne za nošenje.

Majice za planinarenje;

I na kraju, al ne manje bitne, baš suprotno, su majice. Isprobali smo McKinley ROSSA WMS, McKinley KULMA UX  i dobili ono što smo tražili. Da bude lagana, ugodna za nošenje, da ne steže, ne lijepi se uz tijelo, da se brzo suši.

I efektna boja za potrebe fotkanja kao što su roza i zelena. Kad smo već kod boja, takve jarke boje uvijek su upitne za pranje, međutim bez problema smo ih oprali u perilici zajedno s drugom odjećom.

Planinarski ruksaci;

McKinley EDDA VT 28 VARIO – naši ruksaci su uvijek puni, bilo gdje da idemo, i da nam leđa ne trpe bitan je dobar ruksak. U ovaj ruksak uspjeli smo nagurati dron, dvije jakne, vode, hrane i nismo ga osjetili na leđima. Na Kalniku nas je ulovila kiša, al ruksak ima zaštitu koja se vrlo lako navuče na ruksak i sva oprema u njemu ostala nam je suha.