Ostali sportovi

Zašto je skijaško trčanje odličan sport

Zašto je skijaško trčanje odličan sport? Da postoji natjecanje za najbolje zimske sportove, skijaško trčanje definitivno bi osvojilo niz lovorika. Budući da se vlastitom snagom krećete bajkovitim zimskim terenom, a ne kosinom padine kao u skijanju, skijaško trčanje jedan je od najzdravijih i najkorisnijih zimskih sportova. Ako mu se predate, možete se nadati sljedećim blagodatima:

Skijaško trčanje je vježba za cijelo tijelo

Skijaško trčanje kombinira aktivnosti donjeg i gornjeg dijela tijela i kao takvo predstavlja sport u kojem radi cijelo tijelo. Aktivni su i oni mišići koji nemaju izravan utjecaj na kretanje, ali služe za održavanje ravnoteže i koordinaciju cijelog tijela. Skijaški trkači trebali bi biti 40% spremniji od ostalih rekreativnih sportaša!

Zdravo srce i pluća

Budući da niti jedan mišić nije preopterećen tijekom skijanja, možemo se satima i satima izgubiti na zimskom terenu. Ubrzani otkucaji srca; jača naše srce, čime se sprječavaju mnoge kardiovaskularne bolesti.

Jedan od najsigurnijih sportova

Skijaško trčanje jedan je od najsigurnijih i najmanje napornih sportova na svijetu. Zahvaljujući kliznom pokretu ima malo opterećenje na stopalima, koljenima i bokovima, a zbog jednosmjernog kretanja i koordinirane upotrebe svih mišićnih skupina vjerojatnost ozljeda manja je nego u ostalim sportovima.

Učinkovita potrošnja kalorija

U jednom satu skijaškog trčanja možemo sagorjeti do 1300 kalorija, što je gotovo najviše među svim zimskim sportovima. I što je najbolje od svega: nećete to ni primijetiti, jer ćete tijekom vježbanja uživati ​​u prekrasnom prirodnom krajoliku.

Djeluje antidepresivno i poboljšava raspoloženje

Kao i svaka sportska aktivnost, i skijaško trčanje podiže razinu kemikalija i hormona koji u nama pobuđuju sreću i radost. Ti nas intenzivni osjećaji obuzimaju dugo nakon vježbanja i povećavaju kvalitetu našega života.

Skijaško trčanje je pristupačan sport za pojedince ili čak obitelji

Za skijaško trčanje ne trebaju vam nužno ulaznice za skijaške centre. Osim toga, to je aktivnost koja može biti potpuno individualna, kao i prikladna kao zimska rekreacija za cijelu obitelj. Krećući se u prirodi i po mogućnosti na suncu, brinemo i o prirodnom stvaranju vitamina D.

Skijaško trčanje disciplina je koja utjelovljuje izreku “u zdravom tijelu, zdrav duh”. Najbolja je zimska rekreacija na otvorenom koja kombinira uživanje u prirodnim značajkama prekrasnih zimskih krajolika i pozitivne učinke na cjelokupno zdravlje. Skijaško trčanje uljepšava život!