Trčanje

Počinje trkačka sezona 2020.

Počinje trkačka sezona 2020. Mjesec ožujak je onaj dio godine kada zamiriše na proljeće. Ne samo u kalendarskom i meteorološkom smislu, nego i u trkačkom. To je razdoblje kada se i oni nešto manje oduševljeni trkači probude iz zimskog sna, odnosno skije zamijene obućom za trčanje. Naravno da oni najveći entuzijasti trče tijekom cijele godine, posebice ako je zima blaga prema njima, kao što je bila ovogodišnja.

Dizajneri i kreatori novih modela obuće zasigurno su među onima koji su u mrtvom dijelu sezone najzaposleniji. I upravo ovih dana na police dolaze rezultati njihova znanja, mašte, ideja, novih pogleda… Trkačka sezona može početi!

Takoreći svi glavni proizvođači u prvim danima proljeća predstave svoje novosti za nadolazeću sezonu. U tom pogledu je i njihova sezona slična svima prethodnima, a istovremeno povodom brojnih novosti posve drukčija, svježa, šarena, razigrana, dinamična i energična.

Nova trkačka sezona; Adidas

Legendarna njemačka marka novu trkačku sezonu pozdravlja svježom kampanjom “Faster Than”. A brzinu ne doživljavamo samo kao područje natjecanja i mogućnosti, nego ponajprije kao osjećaj napretka i vlastite preobrazbe. Zvijezde kampanje Faster Than su trkači iz svakodnevnog života koji dijele svoje priče o osobnom napretku i njima inspiriraju druge. Među njima su trkač Martinus Evans koji je težak 112 kilograma i koji je negativne komentare i podsmijeh promijenio u motivacijski alat. Dobra trkačka sezona i  trkačica Ellie Lacey koja je poslije transplantacije jetra na natjecanju World Transplant Games osvojila pet zlatnih medalja i srušila tri svjetska rekorda, Kathrine Switzer kao prva žena koja je istrčala maraton, izvanredni sprinter Noah Lyles i nogometaš Mohamed Salah.

U sklopu kampanje Faster Than predstavili su novu obuću za trčanje pomoću kojih je postizanje osobnog napretka još laganije i udobnije.  Glavnu novost sezone predstavlja model  SL20 s vrhunskim srednjim potplatom Lightstrike za eksplozivne pokrete i izdržljivost, a obnovljen je i inače već afirmirani model Ultraboost 20. Ekskluzivno za Intersport koncipirani su modeli Astrarun i Solarglide. U svakom slučaju, Adidas nudi savršen par obuće za trčanje za sve entuzijaste oduševljene trčanjem.

Asics

Kod japanskog proizvođača Asics u 2020. godini sve se vrti oko olimpijskih igara u Tokiju. Asics je naime jedan od pokrovitelja igara, zato je razumljivo da žele iskoristiti prednost domaćeg terena i cijelom se svijetu predstaviti u što boljem svjetlu. Asics je već niz godina poznat po svom inženjerskom pristupu izradi trkačke odjeće, zato su njihovi proizvodi poslovično poznati po svojoj izvanrednoj tehnološkoj dovršenosti, visokoj kvaliteti i učinkovitosti. Olimpijskim su igrama posvetili takozvani Tokyo Pack, koji čine retro kolekcija čiji su glavni predstavnici modeli Nimbus 22 Retro Tokyo i GT-2000 8 Retro Tokyo. Osim toga, u sezoni 2020. će nas oduševljavati inačice paradnih konja kao što su Kayano, Nimbus, GT i Glideride te Evoride. Opet se vraća legendarni model Noosa TRI koji je u svojoj biti koncipiran za triatlonce.  Ekskluzivno za Intersport izradili su model Gel Cumulus.

Nike

Iz brenda Nike već su prošlog listopada s oduševljenjem pozdravili povijesno postignuće Eliuda Kipchogea koji je na posebnom događaju u Beču uspio postati prvi Zemljanin koji je maratonsku udaljenost uspio istrčati ispod dva sata. Njegovo postignuće predstavlja jednu od bitnih prekretnica ljudske vrste. Nike je općenito poznat da stalno predstavlja novosti i nove tehnologije. Ove će sezone asfalt svladavati nove verzije modela Air Zoom Pegasus 36 i njegova više trkačka verzija Air Zoom Pegasus Turbo 2. Osim toga, za trčanje po cestama namijenjene su i osvježene verzije modela Air Zoom Structure 22 i Air Zoom Vomero. Iznimno zanimljiva je trail verzija Pegasus 36 Trail koja oduševljava svojim izdržljivim konceptom i zanimljivim kombinacijama boja. Osvježen je i legendarni model Wildhorse 6. Trkačice će se moći odlučiti za osvježeni model Zoom Fly 3. Obnovljen je i model React Infinity Run čiji je potplat opremljen posebnom pjenom koja osjetno smanjuje mogućnost nastanka trkačkih ozljeda.

Brooks

Američki butik proizvođač Brooks je za sezonu 2020. temeljito osvježio svoje glavne adute. Na raspolaganju je nova verzija modela Adrenaline GTS20 koji upravo ove godine slavi svoju dvadesetu obljetnicu. Svjetlo dana ugledala je 14. generacija legendarnog modela Cascadia 14 koji još uvijek oduševljava gorke trkače. Obnovljen je i model Ricoschet 2. Posebno za Intersport koncipiran je model Divide koji oduševljava svojom kombinacijom izdržljivosti i udobnosti.

Salomon

Francuski Salomon poznat je po izvanredno kvalitetnoj i tehnološki usavršenoj obući za trail i gorsko trčanje. Njihovi se proizvodi već odavna odlikuju inovativno-tehničkim konceptom koji oduševljava svojom upotrebljivošću, funkcionalnošću i izdržljivošću. Za ovogodišnju sezonu su svojim tradicionalnim uspješnim proizvodima namijenili neke nove kombinacije boja. Glavnu novost predstavlja model Sonic 3 Confidence koji je namijenjen za trčanje po glatkim površinama i koji se odlikuje iznimno malom težinom. Novi je i model Sense Ride 3 koji je namijenjen za trčanje po zahtjevnim terenima na kojima pruža izdašnu mjeru zaštite, udobnosti, izdržljivosti i prihvata.

Mizuno

Mizuno je poznato po svom iznimno predanom, gotovo znanstvenom pristupu izradi trkačke obuće. Zbog toga su njihovom obućom u pravilu oduševljeni najzahtjevniji trkači. Ove sezone naglasak i dalje ostaje na tradicionalno najpopularnijim modelima kao što su Wave Ultima. Koji je na raspolaganju ekskluzivno u Intersportu, Wave Rider i Wave Sky. Svi ovi modeli namijenjeni su neutralnim trkačima. A zadnji model je u cijelosti obnovljen i zbog toga će zasigurno biti još aktualniji.

Djelomično je obnovljen i pronatorski cestovni model Wave Inspire 16 koji ima nanovo koncipiran gornji dio. Novi su i modeli Wave Horizon 4 koji je namijenjen pronatorima. Koji najradije trče po glatkim urbanim površinama te Wave Daichi 5 koji je na raspolaganju u verziji s membranom GTX. I namijenjen je za trčanje po šumskim i gorskim stazama. Posve novi model je Wave SkyRise koji je namijenjen neutralnim trkačkima,  koji prisežu na trčanje po uređenim urbanim površinama.

Nova trkačka sezona; Under Armour

Iznimno zanimljivu novost predstavio je i američki brend Under Armour koji se svake godine sve više iskazuje kao proizvođač vrhunske obuće za trčanje. Njihov model UA HOVR Machina naime udružuje svojstva natjecateljske obuće i odjeće. Koja dobro amortizira, a koja je namijenjena trčanju na duže staze. Zato je ova obuća idealna za trening kao i za postizanje osobnih rekorda na 5, 10, 21, pa čak i na 42 kilometra.