Sadržaj

Trendovi

Plastični otpad je zasigurno jedan od najvećih ekoloških problema suvremenog svijeta. Prizori nepreglednih količina plastike koji plutaju na površini mora, postaju sve uobičajeniji. Isto tako, tu je i otpad koji onečišćuje Rajske plaže, a da i ne govorimo o životinjama koje zamjenjuju plastiku za hranu.

Upravo na temelju tih činjenica utemeljena je Fondacija Parley for the Oceans, koja informira ljude da budu svjesni tog velikog problema, a u isto vrijeme predlaže i traži učinkovita rješenja. Većina aktivnosti, u suradnji s lokalnim zajednicama, prvenstveno se fokusira na čišćenje i uklanjanje plastičnog otpada iz plaža i oceana. Takva plastika  dobiva  drugu priliku, ili svoj novi život u jednom od recikliranih oblika. Navedenu plastiku recikliraju i u Adidasu, te je pretvaraju u ekološki prihvatljive materijale, od kojih je moguće izraditi sportsku odjeću i obuću.

Tako svaki komad iz kolekcije Adidas Parley utjelovljuje borbu za čiste oceane, koji bi trebali biti puni života, a ne plastike. Ovo je borba za našu budućnost. Proizvodima iz kolekcije Parley oduševljene su i neke od sportskih zvijezda, poput primjerice tenisača Alexandera Zvereva i njegove kolegice Caroline Wozniacki, koji su oduševljeni adidas Parley kolekcijom za tenis.

Proizvodi iz kolekcije Adidas Parley, sastoje se od kupaćih kostima, kao i odjeće, obuće za trening i tenis. Dostupni su vam na policama Intersport prodavaonica.

Trči za oceane

Svi oni koji iz različitih razloga ne mogu sudjelovati u fizičkom čišćenju plaža i oceana, mogu se pridružiti borbi za čisti ocean na malo drugačiji način. U okviru ovogodišnjeg Svjetskog dana Oceana, koji se slavi 8. lipnja, održat će se akcija Run for the Oceans. Sudionici moraju preuzeti Runtastic aplikaciju i s njom trčati u razdoblju od 8. do 15. lipnja. Poseban brojač zabilježiti će ukupan broj prijeđenih kilometara. Za svaki kilometar, Adidas će donirati 1 $ za obrazovni program Parley Ocean School, koji ima za  cilj prikupiti 1,5 milijuna dolara za uključivanje više od 100.000 mladih ljudi koji žive u zagađenim morskim područjima, u program obrazovanja i osvješćivanja o važnosti zaštite oceana u sklopu programa Parley Ocean School. Kako bi ovaj broj bio što veći, svatko od nas može doprinijeti.