Trčanje

Mizuno je poznati japanski sportski brand koji su 1906. godine u Osaki osnovali braća Rihači i Rizo Mizuno. Prvo su počeli s proizvodnjom lopti i rukavica za bejzbol, a kasnije su postali prvi proizvođači japanskih palica za golf. Tijekom godina postupno su svojim prodajnim programima dodavali dodatke za mnoge druge sportove.

Naravno, Mizuno je također poznat i po tenisicama za trčanje, koje se odlikuju iznimnom tehnološkom savršenošću, kvalitetnom izradom i funkcionalnošću. Unatoč činjenici da ih se nekako smatra butik proizvođačem, mnogi su trkači vjerni njihovim proizvodima, jer svoje trkače aktivnosti prihvaćaju analitički i sustavno. I na tom svom putu žele imati vrhunsku obuću.

Ali to nikako ne znači da Mizuno izrađuje tenisice samo za vrhunske trkače. Mizuno nudi najkvalitetnije tenisice za različite tipove trkača, koji su svjesni činjenice da su izvrsne tenisice jedan od najbitnijih sastojaka učinkovitog trčanja, ali i svojevrsno osiguranje, koji ih štiti od mogućih povrjeda. Mizuno tenisice im to svakako nude. Većina njihovih  tenisica opremljena je mnogim modernim tehnologijama koje pridonose većoj udobnosti, odazivu i energetskoj učinkovitosti. Osim toga, one također posjeduju izvanrednu kvalitetu i trajnost. Nisu samo puste riječi, kada kažu da je Mizuno dio Ferrari, ili bolje rečeno Lamborghini svijeta. Sa posljednjim je nedavno stvorio ograničenu seriju sportske obuće.

Revolucionarna tehnologija Wave

Prije samo dva desetljeća, Mizuno je predstavio svoju legendarnu Wave tehnologiju, s kojom je donio pravu revoluciju u svijet sportske obuće. Radi se o valovitoj podlozi koja omogućuje obavljanje dvostruke funkcije. Kaže se da omogućuje tzv. Stabilnu amortizaciju. U praksi, to znači da se uvijek prilagođava trenutnoj situaciji i odgovara na nju. Osigurava dobru amortizaciju, dok na raznolikom terenu osigurava vrhunsku stabilnost.

Mizuno još uvijek mnogo sredstava ulaže u razvoj. Njihovi inovatori stalno smišljaju nova rješenja. I upravo su zbog toga tenisice ovog japanskog brenda vrijedne svake kune. To je vjerojatno glavni razlog zašto su njima vjerni i najzahtjevniji trkači. O tome svjedoči i činjenica da su na prošlogodišnjem sajmu, koji je održan u Ljubljani, kao dio Volkswagen maratona i gdje se u pravilu, okupljaju najbolji natjecatelji, prodali rekordan broj tenisica.

Robert Radojković, dugogodišnji ambasador brenda Mizuno i najbolji hrvatski maratonac

Mizuno me podržao na samom početku moje karijere. Bila je to ljubav na prvi pogled. Zato sam većinu svoje karijere proveo u tenisicama ovog japanskog brenda, a htio bih reći da su Mizuno tenisice među najboljima u tehnologiji, dok sam bio aktivni konkurent, prošao sam više od 7000 kilometara godišnje i nikada nisam bio ozlijeđen.  Za to je zasigurno odgovorna i kvaliteta Mizuno tenisica.

Savjetovanje uz mjerenje stopala

Mizuno također nudi svoj način mjerenja stopala Precision Fit, pomoću kojeg identificirju tip stopala pojedinog trkača i preporučuju odgovarajući model tenisica. Konzultacije s ovim mjerenjem bit će organizirana 23.03.2019. godine u trgovini Intersport Arena.

Na policama Intersporta dostupan je širok izbor Mizuno tenisica. Wave Ultima dostupna je isključivo u Intersportu, dok inače možete birati između modela Wave Rider, Wave Inspire, Wave Daichi, Wave Prodigy, Wave Sky i nekih drugih