Sadržaj

Trendovi

Zimska bajka. Nebrojene pahuljice. Kristalni zrak. Crvena lica. Vrući čaj. Topli šal. I naravno, klizaljke. Klizanje je jedna od najpopularnijih zimskih radosti. To je jedna od onih zimskih radosti u kojima se isprepliću sport, ludiranje i romantika. Zvuk kliznog prstena na ledenoj površini jedan je od zimskih simbola. A onda se prepustite brzini, mašti, sanjarenju. Skoro svaki grad u zimskim mjesecima nudi posjetiteljima i domicilnom stanovništvu užitke klizanja. I nas u Intersportu klizanje također impresionira, stoga našim kupcima nudimo raznovrsnu ponudu klizaljki.

Bled

Bled je zasigurno jedno od najprepoznatljivijih mjesta u Sloveniji. Zapravo, u svakom godišnjem dobu nudi gotovo kičasti alpski krajolik, koji je još izraženiji zimi. A što je ljepše od klizanja na prirodno zamrznutom jezeru. Bled je zasigurno jedna od najljepših destinacija na svijetu. Kada se uputite u šetnju okolo otočića s crkvom, pored veslačkog centra prema Zaki i kada ugledate prekrasan dvorac iznad sebe, doslovno imate osječaj se nalazite u ledenom kraljevstvu. Istina je, da je za klizanje na Bledu potrebno dovoljno hladno vrijeme, koje će površinu jezera pretvoriti u glatko ledeno prostranstvo.

Zagreb

Glavni grad Hrvatske je već nekoliko godina uvršten među najljepše europske metropole, sa najljepšom novogodišnjom pričom. Zagrebački Advent je postao pravi magnet za mnoge turiste koji su impresionirani šarenim svjetlima. U parku kralja Tomislava nalazi se i “Ledeni park” čija je glavna atrakcija 800 metara kvadratnih veliko klizalište. Oko parka nalazi se još 400 metara duga, te dva i pol metara široka ledena staza, koja vam omogućuje razgledavanje klizanjem kroz park.

Beč

 Beč je tradicionalno jedna od najvažnijih srednjoeuropskih metropola. U austrijskoj prijestolnici na svakom koraku prisutna je višestoljetna povijest i tradicija. U vrijeme advent u Beču, je to osobito izraženo. Ispred gradske vijećnice u Beču, nalazi se klizalište iz bajke, koje broji čak osam tisuća četvornih metara. Ime je dobio po Wiener Eistraumu (Vienna Ice Dream). Oko klizališta nalazi se na desetke štandova gdje se prodaju tipične austrijsko-bečke božićne delicije.

London

Svake godine u prosincu britanska prijestolnica se također ogrne svečanim ruhom. Na različitim krajevima grada, mještane i turiste razveseljavaju raznim atrakcijama. Dvorište legendarne Somersetove kuće iz 18. Stoljeća, pretvara se u jedno od najljepših gradskih ledenih klizališta na svijetu. Neoklasična pročelja nude fantastičnu kulisu. Ledena površina se uz glazbu i osvjetljenje, te svećanu atmosferu, pretvara u svojevrsnu ledenu plesnu dvoranu.

New York

Svaki film koji se u prosincu održava u New Yorku, obvezno uključuje prizor  jednog od dva poznata klizališta, koja se urede u vrijeme oko Nove godine, u mjestu koje nikad ne spava. Prvo se nalazi uz Rockefeller centar, uz koji se također nalazi prekrasno ukrašena jelka. Drugo je nešto sjeverniji, u jugozapadnom uglu Central Parka, gdje se nalazi klizalište Wollman, koje je simbol zimskih radosti najluđeg grada na svijetu.