Trčanje

Jubilej

Kayano, legendarni model tenisica za trčanje brenda Asics, nedavno je obilježio svoju 25. godišnjicu što je bio odličan povod i prilika da ovaj poznati brend  zaljubljenicima u trčanje predstavi novi poboljšani Asics Gel-Kayano 25. U skladu sa svojom filozofijom, Asics se stalno trudi unaprijediti svaki sljedeći model u interesu zadovoljstva kupaca.

Duga tradicija ovog modela dokaz je da interes kupaca za ovaj model godinama ne prolazi, kao i da u pogledu konstrukcije ovi modeli nemaju mana!

Prethodni modeli Kayano tenisica za svoju popularnost među trkačima mogu zahvaliti prije svega nevjerovatnoj stabilnosti koju sportašima pružaju tokom trčanja, a novi model nije izuzetak!

Dizajnirana da izdrži najtežu utrku, ASICS GEL-KAYANO 25 je idealna za sportaše koji žele pojačati svoje preformanse.

Karakteristike

Izvanredne karakteristike novog modela Gel-Kayano 25 uključuju tehnologiju MetaClutch i potpuno novo gornjište, koje sigurno drži stopalo u optimalnom položaju.

MetaClutch je posebno dizajniran dio koji „zaključava“ petu i fiksira nogu kako bi pri trčanju tenisica pružila potrebnu stabilnost. MetaClutch u sebi sadrži memorijsku pjenu i svaki put kada se tenisica obuče on se prilagođava obliku stopala.

FlyteFoam™ tehnologija koja je primjenjena u proizvodnji Kayano 25 predstavlja savršenu kombinacija lakoće i podrške tako da sa lakoćom možete „osvajati“ kilometre. Pojačana vlakna omogućavaju Flytefoam materijalu da se vrati u prvobitan položaj nakon svakog koraka.

Gornjište patike izrađeno je od JacquardMesh platna koje se prilagođava obliku noge dok u isto vrijeme ima posebno dizajnirane proreze koji propuštaju zrak i omogućavaju stopalu da diše.

Verzija 25 također ostavlja malo više prostora za prste, što vam pruža udobniju slobodu kretanja. Unutar tenisica je profesionalni Ortholite X-40 uložak koji se karakteriira povećanom elastičnosti. Odvaja vlagu iz stopala, zahvaljujući kojoj tenisice zadržavaju neutralan miris.

Najveći novitet na ovom modelu je višeslojni potplat. Dizajniran je uz Dinamic DuoMax tehnologiju, pruža odličnu podršku za nogu.