Sadržaj

Trčanje

Brend Asics, u skladu sa svojim sloganom “Anima Sana in Corpore Sano”, odnosno “Zdrav duh u zdravom tijelu”. Oduvijek je bio predan dizajnu tenisica za trčanje koje spajaju najbolje za naše tijelo i duh. A ništa drugačije nije ni s novom, već 30. verzijom Gel-Kayano tenisica koje impresioniraju svojom stabilnošću i udobnošću.

Opće je poznato, da je za prevenciju sportskih ozljeda potrebno odabrati prave tenisice za trčanje. Važnu ulogu u tome igra i anatomija stopala, no ona je za svakog trkača drugačija. Za sve one koji pate od pretjerane pronacije i žele više stabilnosti, ASICS Gel-Kayano 30 tenisice su najbolji izbor.

S novim modelom ASICS Gel Kayano 30 do stabilnog trkačkog koraka

Pronacija je prirodno kretanje stopala tijekom trčanja s vanjske (lateralne) strane na, unutarnju (medijalnu) stranu i natrag na vanjsku stranu. Međutim, kada se stopalo u fazi kontakta s podlogom pretjerano naginje prema unutra, tada govorimo o pretjeranoj pronaciji. To čini trkački korak manje učinkovitim, i veća je vjerojatnost da će uzrokovati ozljede.

Pretjerana pronacija može biti urođena ili posljedica ozljeda ili povećanog umora tijekom dugih trčanja. Stoga među trkačima postoji sve veća potreba za većom stabilnošću, koja njihovim stopalima pruža svu potrebnu potporu – a na području inovativnih proizvoda Asics se smatra vodećim brendom.

Trideseta verzija Gel-Kayano tenisica za trčanje rezultat je opsežnog testiranja, biomehaničke znanosti, izdržljivosti i desetljeća neprekidnog poboljšanja. Zahvaljujući potpuno novim tehnologijama, korištenim u novoj verziji tenisice, ASICS Gel-Kayano 30 smatra se najudobnijom stabilnom tenisicom za trčanje i nudi izvrsnu udobnost na svakom koraku.

4D GUIDANCE SYSTEM: revolucionarni sustav stabilnosti koji osigurava potpunu udobnost

Istina je, da danas postoji mnogo modela tenisica za trčanje, koje osiguravaju stabilnost stopala tijekom trčanja, no u mnogim slučajevima takva su se rješenja pokazala manje udobnima. Nasuprot tome, Asics Gel-Kayano 30 sa svojim revolucionarnim 4D Guidance sustavom pruža maksimalnu udobnost i istovremeno podržava trkača pri svakom koraku.

Novi 4D Guidance sustav savršeno prati kretanje tijela, što postiže kombinacijom 4 dimenzije stabilnosti: širine, duljine, dubine i vremena. Prve tri dimenzije ne predstavljaju ništa novo, dok se vremenska komponenta pokazala revolucionarnom, jer se odnosi na znatno kraće vrijeme kontakta s podlogom, a time i kraću fazu pretjerane pronacije.

Najvažniji elementi 4D Guidance sustava su geometrija međupotplata i poseban element izrađen od pjene visokog povrata, koji je integriran u medijalnu stranu međupotplata. Oboje zajedno osiguravaju brži povratak stopala iz položaja pretpronacije u neutralni položaj, što znači da je faza predpronacije kraća. To rezultira manjom vjerojatnošću ozljeda te učinkovitijim i udobnijim trčanjem.

Tehnologije za najmekša slijetanja ikada

Sustav 4D Guidance nije jedina inovacija u tenisicama Gel Kayano 30. Tenisice se također mogu pohvaliti novom tehnologijom PureGEL, koja je već predstavljena u modelu tenisica Gel-Nimbus 25. Tehnologija PureGEL integrirana je u srednji potplat i pruža poboljšanu apsorpciju udaraca i glatke prijelaze, što omogućuje trkačima još mekše doskoke.

Dodajmo ovome još jednu novost. Tenisice za trčanje imaju 20% više FF BLAST PLUS ECO amortizacije, koja je poznata po svojoj mekoći i lakoći. Visina međupotplata kod ovog modela je 4 mm viša u odnosu na prethodne modele, što dodatno pridonosi poboljšanoj razini udobnosti tenisica za trčanje Asics Gel-Kayano 30.

Kome su namijenjene tenisice za trčanje Asics Gel-Kayano 30?

Jedno od najčešćih pitanja, s kojima se mnogi trkači susreću jest, da li odabrati stabilne tenisice (kao što su Asics Gel-Kayano 30) ili je bolje trčati s neutralnim tenisicama. Kako biste dobili točan odgovor, potrebno je razmotriti nekoliko činjenica i njihovu međuovisnost.

Ukratko, Asics Gel Kayano 30 je idealan izbor za sve one koji:

  • se suočavaju s jakom ili umjerenom pronacijom;
  • imaju ili se još uvijek nose s povremenim ili čestim ozljedama;
  • žele barem malo podrške tijekom trčanja;
  • imaju veću tjelesnu težinu, koja više opterećuje stopala.

Gel Kayano – vrh ponude za trčanje brenda Asics

Gel-Kayano tenisice za trčanje već su prava legenda među trkačima. Nema sumnje da će njihova 30. verzija, Asics Gel-Kayano 30, koja je uspješno srušila sve stereotipe o nezgrapnosti i neudobnosti stabilnih tenisica, otvoriti novo poglavlje u svijetu tenisica za trčanje. O tome se možete uvijeriti i sami!