Sadržaj

Trčanje

Kako umanjiti bol u nogama nakon trčanja

Jesenske novosti za trkače

Trčanje je sport koji njegujemo tijekom cijele godine. Zato je teško reći kada stvarno započinje prava sezona trčanja. No, kasno proljeće  i rana jesen, zasigurno su vrhunci sezone. Tada su na rasporedu i najpopularniji maratoni , na primjer, Berlin, Chicago, New York i, naravno Zagrebački. A što može biti ljepše, nego otrčati u jesen sa novim tenisicama. Najveći proizvođači vam predstavljaju nekoliko novih zanimljivih modela, koje već možete pronaći na policama Intersport trgovina.

Adidas Terrex Fast GTX Surround

Terrex model je prava Adidasova uspješnica. Tenisice  iz ove serije postavile su nove standarde za trčanje po neuređenim  šumskim i planinskim stazama. Terrex Fast GTX Surround predstavlja korak naprijed u tome dijelu. To su tenisice, koje se na najzahtjevnijim terenima ponašaju kao da ste kod kuće u dnevnoj sobi. Stvorene su za brze ture i kraće  trkače rute  šumovito-planinskim stazama. Između mnogobrojnih značajki, ističu se dvije. Prva je potplat, kojeg su  razvili u suradnji s renomiranom tvrtkom za proizvodnju guma, Continental. Potplat, zahvaljujući svojoj jedinstvenoj kombinaciji mješavine gume i grubih profila osigurava izvanredno prianjanje na svim površinama. Treba istaknuti i Gore Tex Surround, koji se brine za zaštitu od 360 stupnjeva, zahvaljujući kojoj su stopala stalno suha. Sastavni dio ovog sistema su posebni kanali u srednjem dijelu potplatu, koji  odvode vlagu. Nakon što ste ih kupili, preostaju odlasci u prirodu.  Blato, kiša, voda nisu više ni prepreka ni isprika.

Nike Zoom Pegasus 35 Turbo  

Zoom Pegasus 35 Turbo   jedan  je od najočekivanijih Nikeovih noviteta posljednjih godina. To su tenisice, koje omogućuju brzinu, a istodobno pružaju udobnost. Nikeovim inženjerima su prilikom razvoja pomogali vrhunski kenijski maratonci. Glavni sastav tih tenisica je revolucionarna pjena ZoomX, posebno razvijena za tenisice, u kojima su prvi puta pokušali izvesti maratonsku udaljenost pod magičnom granicom od dva sata, na stazi u Monzi. Sada, u ovoj tehnologiji, mogu uživati i rekreativni trkači, koji će na svojim nogama osjetiti što znači »turbo pogon«.

Salomon Trailster GTX W

Robna marka Salomon poznata je kao glavni autoritet za trail trčanje. U svojoj bogatoj povijesti razvili su mnoge revolucionarne modele koji oduševljavaju  trkače na zahtjevnim  terenima. Zapravo, svaki novi model postavlja nove standarde. To je upravo slučaj s modelom Trailster GTX, koji je osobito oduševio ženske natjecatelje. Ove tenisice kombiniraju udobnost, zaštitu i izvrsno prianjanje na svim terenima. Opremljene su Gore Tex membranom, zahvaljujući kojoj su noge uvijek suhe, bez obzira da li trčite po kiši ili blatu. Potplat Contagrip također osigurava pouzdano prianjanje čak i na skliskim terenima. Uz obuću Salomon Trailster GTX na nogama, ionako lijepa priroda će nam izgledati još  ljepše.