Skijanje

FALKE

FALKE ima tradiciju u proizvodnji čarapa više od 100 godina i garantira vrhunsku njemačku kvalitetu.

L – R ; FALKE zaštitni simbol!

Sve čarape anatomski su ispletene odgovarajuće za desno i lijevo stopalo tako da nećete dobiti žuljeve, imati ćete bolji kontakt sa obućom. Pri kupnji treba obratiti pažnju na:

  • Spol (FALKE izrađuje posebne modele za muškarce ili žene jer je žensko stopalo 30% manje u obujmu od muškog, bez obzira na dužinu stopala)
  • Veličinu (raspon veličina su samo 2 broja veličine obuće, radi što boljeg pristajanja uz nogu)

Suha stopala

Zahvaljujući troslojnoj konstrukciji potplata čarape noge će vam biti uvijek suhe i neće vam biti hladno jer je prvi sloj uz kožu tabana izrađen od polipropilenskog vlakna koje je vodoodbojno, a u srednjem sloju se nalazi materijal koji privlači vlagu (merino vuna, pamuk ili liocelno vlakno). Tako „usisana“ vlaga sa tabana se onda kroz kanaliće u trećem sloju potplata izbacuje prema van. Time potplat duže ostaje suh i mogućnost stvaranja žuljeva je minimalna.

Peta

Zašto se često čarape unište najprije u predjelu pete ili vas žuljaju na ristu?

FALKE čarape imaju, mjereno u centimetrima, najveću dužinu pletiva u odnosu na ostale proizvođače u predjelu pete. To znači da će vam čarape bolje pristajati uz petu i vlakno neće biti previše napeto da bi se oštetilo. Istovremeno na prednjem dijelu gležnja, gdje često ima previše materijala, FALKE čarape su tako ispletene da nema previše pletiva i ne stvaraju se nabori koji bi vam mogli prouzročiti probleme u pancerici ili bilo kojoj drugoj obući.

KOJI MODEL IZABRATI (SK1, SK2, SK4, SK5, SK ENERGIZING)?

Koji model ćete odabrati ovisi o tome kakav ste skijaš i kakve pancerice koristite!

REKREATIVNI SKIJAŠ – FALKE SK1

Ako obično idete na skijanje jednom godišnje na tjedan dana, uživate u aktivnostima u prirodi, a na skijanju ponekad zastanete, napravite pauzu za čaj, ručak ili sunčanje, sigurno vam trebaju maksimalno udobne i tople čarape.

U tom slučaju odaberite model SK1 jer su ove čarape najdeblje, pružaju maksimalnu toplinsku zaštitu, ali i dalje sadrže sve karakteristike FALKE čarapa koje su vam potrebne za udobno skijanje (elastični dio na gornjem dijelu stopala za lakše obuvanje i udobnost, kanale za prozračivanje na listovima, srednje podložen donji dio stopala, podebljanja na predjelima stresnih zona na stopalu i listu).

NAPREDNI SKIJAŠ – SK2

Napredni skijaš suvereno vlada skijaškom tehnikom, odlazi na skijanje više puta u toku sezone, ukrade svaku mogućnost za produženi vikend na skijalištu, vrlo je aktivan i nastoji biti na stazi što je duže moguće, te iskoristiti dan sve do zadnjeg polaska skijaške žičare. Ako ste ovako aktivni, tada vam je jako važna regulacija vlage i brzo sušenje jer ste stalno u pokretu i nemate dugačkih perioda odmora.

Za vas je idealan model FALKE SK2 jer su ove čarape tanje i kombinacija sirovinskog sastava prilagođena je bržoj regulaciji vlage i boljem sušenju. Sve ostale karakteristike čarapa su i dalje prisutne (kanali za zračenje, podložen potplat, pojačanje za lakše obuvanje…..)

SKIJAŠ – NATJECATELJ – SK 4 ili SK5

Natjecatelj skijaš provodi što je više moguće vremena skijajući. Skija na uređenim stazama ali i off-road, ekstremno je aktivan. Ako ste vrhunski skijaš znate da vam je važna regulacija vlage, ali i maksimalna sloboda pokreta i vrlo dobar kontakt sa obućom radi prijenosa snage.

Za vas su čarape SK4 ili SK5 jer imaju vrlo lagana pojačanja na predjelu potplata i na predjelu gležnja radi direktnog prijenosa energije, a na gornjem dijelu stopala elastično tkanje koje olakšava obuvanje.

Ukoliko ste imali mogućnost obaviti „boot fitting“ kod kupnje pancerica, ovi modeli su također idealni za vas.

SK ENERGIZING

Ako želite što efikasnije skijati i smanjiti umor prilikom cjelodnevnog boravka na skijalištu, odaberite kompresijske skijaške čarape. Sigurno nećete požaliti potrošeni novac jer su čarape ispletene tako da pružaju postepenu stupnjevitu kompresiju i time utječu na cirkulaciju krvi i limfe (pritisak 22 mmHg).

Ove čarape sadrže najfiniju merino vunu, a kompresijski učinak omogućava brži povratak krvi u srce i time smanjuje umor, olakšava oporavak nakon napora.

Osim toga ove čarape vrše dodatnu stabilizaciju gležnja, čime je smanjena mogućnost izvrnuća gležnja.

SNOWBOARD;  SKIJANJE

FALKE, kao stučnjak za skijaške čarape, naravno proizvodi i posebno dizajnirane čarape prilagođene drugim disciplinama, a ne samo alpskom skijanju. Ukoliko više volite spuštanje na snowboardu ili uživate u turnom skijanju, FALKE čarape SB2, odnosno SC1 su pravi izbor za vas.

Konstrukcijski su prilagođene obući za ove sportove.