Sadržaj

Nogomet

adidas je predstavio službenu nogometnu loptu finala Lige prvaka 2022/23. S novom nogometnom loptom UCL PRO Istanbul, već su odigrane prve utakmice 16. kola. A njome će se igrati sve eliminacijske borbe do vrhunca natjecanja – finala Lige prvaka, 10. lipnja 2023. u Istanbulu.
Svake godine za eliminacijske susrete Lige prvaka osmisli se službena nogometna lopta ovog natjecanja, kojom se igraju sve utakmice završnog dijela natjecanja. Kao i prijašnjih godina, i ovaj je put oduševila svojim grafičkim dizajnom i jedinstvenim tehnologijama.

adidas UCL PRO Istanbul – poklon ovogodišnjem domaćinu finala Lige prvaka

Ovogodišnju službenu nogometnu loptu za eliminacijske dvoboje Lige prvaka redizajnirao je adidas, renomirani proizvođač sportske opreme i službeni dobavljač najvažnijih nogometnih turnira u svijetu. Adidas UCL PRO IS nogometna lopta slavi kulturu i nogometnu povijest domaćina ovogodišnjeg finala Lige prvaka – Istanbul u Turskoj.

Vrhunac natjecanja očekuje nas 10. lipnja 2023. Istanbul neće prvi put biti domaćin finala jer se ovdje igralo finale UEFA Lige prvaka već 2005. Epska utakmica između nogometnih klubova Liverpool i Milana završili su pobjedom Liverpoola nakon jedanaesteraca, no iako je nakon prvog poluvremena Milan već vodio 3 : 0. Utakmica se i dalje smatra jednim od najuzbudljivijih finala u povijesti ovog natjecanja.

Jedinstveni grafički dizajn koji nadahnjuje

.

Kraljevsko plava pozadina i srebrne ikone na adidas UCL PRO IS nogometnoj lopti inspirirane su bojom lopte korištene u finalu Lige prvaka 2004/05. Nogometna lopta na ovaj je način posveta jednom od najvećih povrataka u finale Lige prvaka kojemu smo svjedočili 2005. godine.

Jedinstven grafički dizajn daju zlatni detalji na lopti koji predstavljaju bogatu povijest i kulturu grada Istanbula. Dodatne srebrne oznake ukazuju na pogled na željeni trofej Lige prvaka za koji se timovi bore. Na lopti ćete primijetiti i legendarne bijele zvijezde koje označavaju mostove između Europe i Azije. Zvijezde imaju plavo-narančastu granicu s vanjske strane, koja predstavlja dva kontinenta.

Tehnologije za maksimalne performanse

Uz jedinstveni grafički dizajn, nogometna lopta adidas UCL PRO IS također se može pohvaliti nizom adidas tehnologija, kako bi se osigurale maksimalne performanse. Inovativna PRISMA tekstura površine nudi najboljim europskim nogometašima još veću preciznost s loptom. Vanjski teksturirani sloj, koji je isti na svim službenim loptama Lige prvaka, osigurava optimalno prianjanje i potpunu kontrolu lopte. Toplinski vezana i bešavna konstrukcija također pruža dodatnu vrhunsku izvedbu.

Pokret Common Goal – kada nogomet mijenja svijet

.

U adidasu su itekako svjesni da nogomet ima nevjerojatnu moć mijenjanja svijeta, zbog čega doniraju 1% od prodaje nogometnih lopti pokretu Common Goal.

Riječ je o pokretu koji potiče profesionalne nogometaše da doniraju 1% svoje zarade zajedničkim društvenim ciljevima. Poput borbe protiv siromaštva i nejednakosti, težnji za kvalitetnim obrazovanjem i održivošću, a dio novca izdvaja se i za neprofesionalni nogomet .

adidas UCL PRO IS dostupna je i u INTERSPORT trgovinama

adidas je službeni dobavljač nogometnih lopti za utakmice Lige prvaka od 2001. godine. Službena nogometna lopta UCL PRO IS nije namijenjena samo nogometnim zvijezdama, mogu je kupiti i svi najstrastveniji ljubitelji nogometa. A kao i svake godine službena ove godine dostupne su i replike nogometnih lopti u nekoliko verzija. U trgovinama INTERSPORT možete pronaći službene nogometne lopte i njihove replike.

adidas UCL PRO IS
adidas UCL COM IS
adidas UCL TRN IS
adidas UCL PR