Sadržaj

Kampiranje

Razmišljate li odvesti djecu na kampiranje? Mnogi ljudi možda misle da je kampiranje s djecom iscrpljujuće. No, kada ga jednom zajedno doživite, vrlo brzo će to postati najbolji način za provođenje odmora i slobodnog vremena kojeg se nećete htjeti odreći.

Svatko tko je ikada bio na kampiranju, zna da je to odličan način okupljanja cijele obitelji, upoznavanje prirode, prilika za bezbrižnu igru ​​na otvorenom, poticanje djetetove samostalnosti i sklapanje novih prijateljstava.

Što se tiče kampiranja, kako bi ono bilo što bezbrižnije, zabavnije i nezaboravno, za njega se je potrebno dobro pripremiti. Bez obzira idete li na jezera, rijeke, more ili brda, organizacija je ključna. Stoga u nastavku donosimo nekoliko savjeta koji će vašoj djeci kampiranje učiniti još privlačnijim.

Odabir pravog mjesta nije uvijek presudan

.

Istina je, ukoliko odaberete obiteljski kamp neće vam ništa nedostajati, jer on obično nudi sve što treba obitelji s malom djecom. No, to ne znači da je to jedino mjesto za postavljanje šatora. Za one od vas, koji su odvažniji, možete izabrati kampiranje u brdima, u šumi ili podići šator u vlastitom vrtu.

Važniji od odabira lokacije za bezbrižno i nezaboravno kampiranje je odabir odgovarajuće opreme. Naravno, uz dobru opremu, potrebno je i dobro društvo. Dopustite li svom mališanu da provede noć u vašem vrtu sa svojim prijateljima!? To će za njega sigurno biti veći doživljaj od najboljeg luksuznog kampa gdje vam je sve na raspolaganju.

Odabir opreme prilagodite djeci

.

Kako bi se djeca ugodno osjećala i u šatoru, pobrinite se za odgovarajuću opremu. Ugodan san osigurajte im madracima na napuhavanje, manjim jastucima i dječjim vrećama za spavanje koje dobro dođu i po toplom vremenu.

Ali budući da je u ovom slučaju “više” uvijek bolje nego “manje”, možete koristiti i dodatnu deku za spavanje. Sebi i djeci kampiranje ćete također olakšati odabirom stolica i stolova po mjeri, a nemojte zaboraviti ni na odgovarajuće dodatke.

Uz zabavne aktivnosti za nezaboravno iskustvo kampiranja

Kampiranje djeci postaje jedinstveno iskustvo tek kada dobiju priliku za razne aktivnosti: upoznavanje životinja, razne kreativne aktivnosti, otkrivanje prirode. No, ako želite izbjeći da kampiranje postane dosadno, morate se malo više pripremiti oko zabavne strane. Potpuna sloboda prirode omogućuje vam da sa svojom djecom radite mnoge stvari, samo je morate iskoristiti. A što možete raditi dok kampirate?

Zanimljive aktivnosti

Idete li na more, jezero ili rijeku, ponesite sa sobom pištolje za prskanje, kako bi se djeca bezbrižno prskala vodom. Igre s loptom i vorteksom također su uvijek popularne. Stoga ponesite sa sobom nogometne i odbojkaške lopte, a ne zaboravite ni set reketa za badminton. Set kugli za boćanje, igra s lopticama i frizbi može biti zanimljiv nešto mlađoj djeci.

.

Stvaranje

.

Priroda je sama po sebi vrlo inspirativna, pa vam ne treba puno da potaknete kreativnu žicu u svom djetetu. Nećete pogriješiti ako sa sobom ponesete razne bojanke, vodene i klasične bojice, flomastere i druge alate za potpuno bezbrižno stvaranje. U prirodi možete skupiti i dosta materijala (češeri, štapići, kamenčići) i izraditi razne figurice i druge proizvode.

Otkrivanje prirode

.

Kampiranje s djecom je najbolji način poticanja učenja i istraživanja prirode. Ako djecu samo malo ohrabrite, ona će u najvećoj mjeri otkriti najskrivenije kutke prirode. Dodaci koji morate imati uključuju dalekozor, razne setove za otkrivanje i istraživanje na otvorenom, povećalo i još mnogo toga.

Zabava uz logorsku vatru

Najveća čar kampiranja je svakako u tome, što je slobodno vrijeme na otvorenom sve samo ne dosadno. Tako od srušenih grana i oborenih stabala možete napraviti pravi zaklon, ili napraviti pravu zabavu uz logorsku vatru. Paljenje vatre zahtijeva stalni nadzor, ali je to svakako životna vještina koju bi svatko trebao naučiti. Naravno, također je potrebno voditi računa o svim službenim preporukama i uvjetima u prirodi te izbjegavati takve radnje u sušnim razdobljima.

Činjenica je da uz malo pripreme svojoj djeci možete dočarati nezaboravno iskustvo kampiranja. Mnoge aktivnosti na otvorenom više su nego zabavne same po sebi, ali ako dodate malo ohrabrenja, vaša će djeca sigurno stvoriti neke nove i nezaboravne uspomene.