Sadržaj

Plivanje

Ljeto je pred nama. Sunčano vrijeme je inspiracija za mnoge aktivnosti, pa tako dolazi vrijeme kada je plivanje, česta i omiljena rekreacija, ali nekada i jedini način da se rashladite. Da li ćete ovog ljeta plivati u bazenu, moru, jezeru ili rijeci, ovisi o osobnim željama, i planovima za ljetovanje. Kako god da odlučite, mišljenja smo da sve opcije imaju svoje prednosti, kao i mane.

Ljeto na moru

.

Ukoliko ste već isplanirali ljetovanje na moru, sigurni smo da ćete uživati u mirisu mora, zalasku sunca na plaži, morskoj soli, jodu i klimi, koja će pozitivno utjecati na vaše zdravlje. Sportske aktivnosti i zabava na plaži nose posebnu energiju i dugo se pamte, jer je morski ambijent poseban i neponovljiv. Za sportske aktivnosti i uživanje na plaži preporučujemo vam kvalitetne kupaće kostime, koji se brzo suše i imaju UV zaštitu.

Naoružajte se sa loptama za vodu, jer je more idealan teren, zbog toga što uvjek možete naći dovoljno mjesta za igru, pri čemu nećete smetati drugima. Bazen koliko god bio velik, ovakvu vrstu zabave teško može neometano prakticirati. Samo u moru možete uživati u ronjenju i istraživanju vodenog svjeta. Za to će vam biti potrebne maske za ronjenje, disalice i peraje. U dobro opremljenim sportskim prodavaonicama možete pronaći odličan asortiman maski za ronjenje i kvalitetnih peraja.

Na žalost, za mnoge je odlazak na more veliki financijski izdatak. Ako se uzme u obzir da se mogu dogoditi vremenske nepogode koje će utjecati na pojavu velikih valova,  i onemogućiti bezbrižno kupanje. Kao i nepovoljne struje, koje mogu nanjeti meduze i alge, onda je svakako bolja i sigurnija investicija bazen. Ako ne volite gužve na plaži, možete otići sa obitelji ili prijateljima u kuću sa bazenom, i uživati u svom miru i ritmu, i maksimalno iskoristiti svoj odmor. Uz bazen, cjeđeni sok i omiljena glazba –  imati ćete svoju intimu i zabavu po svom ukusu.

Roditelji sa djecom vole bazene

.

Za roditelje sa djecom bazen je odlična opcija, jer mogu biti opušteniji. Djeca su im na oku i nema opasnosti od dubina i struja kao na moru. Bazen je odličan izbor za početnike u plivanju, koji će lakše preplivavati sa jednog na drugi kraj bazena.

Bazen preferiraju i sportaši, koji posvećeno plivaju, jer im omogućava efikasnije treniranje. U ponudi se mogu naći i bazeni koji su punjeni termalnim vodama ili sa morskom vodom, što je svakako bolja opcija od klora u bazenu.

Ipak prilikom izbora bazena vodite računa da higijena bude na visokom nivou, da bi se izbjegle neželjene posljedice. Bilo da ste izabrali more ili bazen za omiljenu ljetnju aktivnost, kao što je plivanje, ne zaboravite da zaštitite svoje tjelo i osjetljive oči. Krema za tjelo sa UV faktorom je obavezna priprema za izlazak na sunce. A naočale za plivanje će zaštititi vase oči, dok naočale za sunce ponesite kao zaštitu ili kao modni detalj za ovo l,eto.