Sadržaj

Biciklizam

Električni bicikli se sve više uklapaju u suvremen način života. Pogon uz pomoć elektromotora omogućava savladavanje znatno veće udaljenosti nego kod klasičnih bicikala. Lako se penjete do dosad nedostižnih ciljeva, odličan su izbor i za prijevoz na posao, jer se ne znojite kao prilikom vožnje klasičnim biciklom. Širok asortiman električnih bicikala je već danas dostupan kao rezultat rastuće potražnje, bilo za rekreaciju ili za prijevoz. Investicija nije zanemarljiva, tako da prvo moramo razumijeti svoje potrebe i planove. Prije svega trebmo razmisliti o par važnih stvari;  po kojem terenu, koliko često i intenzivno ćemo ga koristiti. Intersport ponuda za ovu sezonu uključuje kvalitetne električne bicikle renomiranih brendova, za brdski biciklizam, trekking biciklizam ili gradsku vožnju.

Evo nekih preporučenih modela, ako planirate kupovati električni bicikl;

Head LAGOS II E7000

Head Lagos II E 7000 je moderan 27,5 inčni električni brdski bicikl koji ima prednje opružne vilice. Bicikl je stvoren za brojne brdsko-biciklističke ture. Visokokvalitetni elektromotor Shimano e7000 s izdržljivom Darfon 504 Wh baterijom olakšava prevladavanje dužih udaljenosti i strmih uspona. Okvir mu je izrađen od aluminija, što s obzirom na to da bicikl dobiva na težini zbog baterije, sam okvir ne pridonosi značajnije ukupnoj masi bicikla. Dobro etablirani proizvođač komponenti potpisao je pod disk kočnice. Opružne vilice Rock Shox Recon nude 130 milimetara hoda opruge, što je dovoljno za glatku i udobnu vožnju po raznolikom terenu. Za veličine kotača možete birati između verzije od 29 i 27,5 inča.

E-Goni Electric S6

E-Goni Electric S6 je snažan i iznimno praktičan električni bicikl koji je lako sklopiv. Sa 16-inčnim kotačima i sklopivom konstrukcijom iznimno je koristan, budući da ga se nakon korištenja može jednostavno sklopiti i pohraniti u prtljažnik automobila, u ured… Bicikl odlikuje iznimno lagan okvir od opruga od slitine magnezija i aluminija. Cijeli električni bicikl s baterijom i svom opremom teži približno 17,5 kg. Zahvaljujući snažnoj bateriji poznatog proizvođača LG Electric S6 Vam pomaže u vožnji do 45 km udaljenosti sa samo jednim punjenjem. Bateriju je moguće izvaditi iz bicikla i odvojeno ju puniti. Snažan motor od 250 W omogućava brzine do 25 km/h i omogućava uspinjanje uzbrdo do 15 stupnjeva nagiba. Mehaničke disk kočnice sprijeda i straga osiguravaju sigurno zaustavljanje.

Genesis E-VO FS 2.2 PT

Genesis E-VO FS 2.2 PT je odličan, opružni brdski električni bicikl koji ima bateriju elegantno sakrivenu u okviru tako da je bicikl uravnotežen i jednostavan za korištenje. S Bosch Performance CX Line elektromotorom Gen. 4 najzahtjevnije uzvisine postaju dostupne svima. Shimano disk kočnice i Shimano Deore XT prijenos osiguravaju sigurno bicikliranje uz što manje napora. Aluminijski okvir je s jedne strane lagan, a s druge dovoljno izdržljiv. Kvalitetne vilice Rock Shox 150 mm cijenit će iskusni brdski biciklisti koji uživaju u vožnji po korijenju, kamenju i drugim prirodnim površinama.

Genesis E-TOURING 2.1 PT W

Genesis E-Touring 2.1 PT W je pravi izbor za sve koji žele električnu potporu pri bicikliranju. Bicikl je primjeren za gradsku vožnju i izlete. Baterija je elegantno sakrivena u okviru, a za pogon skrbi Bosch pogon i snažna baterija. Bicikl ima ugrađene LED svjetiljke koje osiguravaju vidljivost, za dulje izlete tu je aluminijski prtljažnik koji omogućava namještanje torbi.

Genesis E-PRO MTB 2.2 PT

Genesis E-PRO MTB 2.2 PT električni bicikl impresionira svojom geometrijom okvira. Stoga nije namijenjen samo za brdski biciklizam, već je pravi izbor za svaku vožnju biciklom. Dostupan u veličini od 29 inča, njegov je aluminijski okvir iznimno lagan i izdržljiv. Bicikl pokreće snažan Bosch Power Tube pogon s litij-ionskom baterijom od 625 Wh, a ističu ga i visokokvalitetne Shimano disk kočnice i Shimano Deore 1 × 11 prijenos. Bicikl je dostupan u verzijama s kotačima od 29 i 27,5 inča.

Genesis E-PRO MTB 1.2 PT

Genesis E-Pro MTB 1.2 PT je gorski električni bicikl koji ima bateriju elegantno sakrivenu u okviru tako da je bicikl uravnotežen i jednostavan za korištenje. Bicikl ima snažnu bateriju i pogon Bosch, tako da će vaši biciklistički izleti biti dulji i opušteniji. 29-inčni kotači udobno se kotrljaju, za pogon skrbi oprema Shimano, za zaustavljanje učinkovite disk kočnice Shimano s 180 mm rotorima, a osnova za sve je kvalitetni okvir izrađen od aluminija te opružne vilice Suntour s 120 mm hoda.