Sadržaj

Trčanje

S Intersportove bogato opremljene police za trčanje, izabrali smo 10 top modela za proljetno i ljetno trčanje. U ovom ćete izboru zasigurno naći model koji će vam savršenog odgovarati, a moramo priznati da su neki baš neodoljivi dizajnom i bojama. Predstavljamo deset odabranih tenisica za trčanje;

.

adidas Adizero Boston 10

Predstavljamo vam deseto izdanje adidas Adizero Boston cestovnih tenisica. Nove “bostonice” podosta su promijenjene u odnosu na prethodnu verziju. Prije svega, imaju deblji potplat – na peti čak 39 milimetara, a pod prstima 31 milimetar. To znači da će biti pogodne za svakodnevni trening, trčanje velikih distanci i dugih utrka. Adizero Boston 10 imaju posve novu konstrukciju, koja se temelji na dva sustava amortizacije – Lightstrike i Lightstrike Pro.

Veliki bijeli dio potplata napravljen je od Lightstrike materijala, koji je kompaktniji i čvršći, a gornji element potplata je Lightstrike Pro, mekši, responzivniji segment. Za vrhunsko prianjanje i izdržljivost zaslužna je Continental guma, a elementi potplata povezani su karbonskim umecima Energyrods. Velik dio Boston 10 tenisica izrađen je od Primegreen materijala, dobivenog od reciklirane plastike. Ako se odlučite za adidas Adizero Boston 10, one će vam vrlo brzo postati svakodnevna obuća za trening ili utrku.

adidas Adizero Adios 6

Želiš li već na sljedećoj utrci ostvariti osobni rekord? Navuci adidas Adizero Adios 6 i pojuri najbrže do sad! Adizero Adios 6 stvorene su za brzinu i eksplozivnost, sve je na njima podređeno tom cilju. Potplat je sastavljen od dva osnovna elementa – deblji Lightstrike na peti i eksplozivni superlagani Lightstrike Pro na prednjem dijelu tenisice. Oni su povezani poznatim adidas Torsion sustavom, a za odlično prianjanje za podlogu brine se Continental guma.

Gornjište je tanko i iznimno prozračno, s ojačanjima koja će nogu držati sigurno na mjestu. Peta je u tenisicu smještena udobno i čvrsto, a osjećaju ugode pridonosi meki dio u području ahilove tetive. Elementi Adizero Adios 6 tenisica napravljeni su od Primegreen materijala.

Takav materijal nastaje recikliranjem otpada iz oceana, čime se adidas uključuje u globalni pokret čišćenja oceana od plastičnog otpada. Ovo su tenisice za brze treninge i utrke, lagane i eksplozivne, obuj ih, pojuri i u prolazu ekipi dovikni – ADIOS!

adidas Adistar

Adistar se vratio! Nakon gotovo desetljeća od zadnjeg pojavljivanja Adistar tenisica, adidas je odlučio vratiti ovaj model. On je u verziji za 2022. godinu moderniziran i uglađen, ali i dalje služi istoj svrsi – dugim cestovnim treninzima. Masivni potplat, s posebno velikim petnim dijelom, šalje poruku o namjeni Adistara – one trebaju izdržati duga udaranja u asfalt i pri tome trkaču pružiti maksimalnu udobnost. No ovaj maksimalistički pristup nije ostvaren uz cijenu velike mase, naprotiv, Adistar su lakše no što izgledaju.

To je postignuto upotrebom inovativnih materijala. Srednji potplat izrađen je od guste Repetitor pjene koja osigurava udobnost, ublažavanje udara o podlogu i povrat energije, a Continental guma osigurava odlično prianjanje za podlogu.

Najveća posebnost Adistara je korištenje recikliranog Primeblue materijala visokih perfomansi, nastalog od plastičnog otpada iz oceana. Adistar su udobne, stabilne tenisice, koje ćete rado obuti i za najduže treninge na asfaltu.

Asics Gel-Cumulus 23 MK

Nešto tradicionalno, a nešto novo – to su ukratko nove Asics Gel Cumulus 23 MK. Krenimo odozgo prema dolje. Cijelo je gornjište izrađeno kao MONO-SOCK – rastezljivi pleteni materijal osigurava da vam ove tenisice pristaju kao čarape, osjećaj je baš takav. Ta rastezljivost gubi se kako idemo prema peti, koja je obuhvaćena sigurno i čvrsto, a cijelo stopalo leži na Ortholite ulošku. U srednjem dijelu potplata smješten je FLYTEFOAM materijal, zaslužan za udobnost i odzivnost, uz očuvanje male mase.

Ublažavanje udara o podlogu osigurava GEL tehnologija smještena u prednji i stražnji dio tenisice, a AHAR+ kombinacije gume osigurava dobro prianjanje za podlogu i sporo trošenje potplata. Kome su namijenjene Asics gel kumulus 23 mk?

Prije svih, cestovnim trkačicama i trkačima s neutralnim stopalom, oni koji za svakodnevni trening traže mekoću i ugodan osjećaj pri svakom koraku. Bit će odličan izbor za svakodnevni trening, a zbog svoje umjerene mase i udobnosti i za duge utrke. Kao da trčite na oblaku – Asics gel kumulus 23 mk!

Salomon Sense Ride 4 Invisible GTX

Salomon Sense Ride 4 Invisible GTX ujedinile su sve ono najbolje što nalazimo na cestovnim tenisicama, s onim što je potrebno da bi ovo bile vrhunske trail tenisice. U njima će se dobro osjećati i cestovni trkači kojima treba obuća za trail. Potplat je napravljen tehnologijom OptiVibe, koja je zaslužna za odličnu amortizaciju i povrat energije, a strateški postavljeni ContaGrip “čepovi” osiguravaju odličan grip tenisice za teren.

U potplatu se nalazi i Profeel Film, koji ima ulogu zaštite stopala od oštrih predmeta na stazi. Gornjište je ojačano na peti i prstima, a “nevidljivi” GoreTex sloj štitit će stopalo od prodora vode u tenisicu. Zaista je nevidljiv, ugrađen je u materijal, pa nema onog šuškanja i osjećaj je kao da tenisice nemaju GoreTex membranu.

SensiFit tehnologija obuhvaća stopalo unutar tenisice, a vezice se brzo zatežu i pospremaju u jezik. Salomon Sense Ride 4 Invisible GTX bit će odličan izbor za avanture u prirodi, bez obzira na teren i vremenske prilike.

Nike Air Zoom Pegasus 38

Kad neke tenisice postoje od 1983. godine, jasno je da se radi o legendi – njihovo ime je Pegasus, a novi model nosi naziv Nike Air Zoom Pegasus 38. Te davne 1983. Pegasus je predstavljen kao univerzalna tenisica za sve trkače, a tu je reputaciju dobrim dijelom održao do današnjih dana. Od prvih modela, Pegasus je bio iznimno udoban, najviše zbog mekog potplata. I danas, kada je tu Air Zoom tehnologija, taj se osjećaj ugode osjeti na svakom koraku. Tome pridonosi i meka, podstavljena unutrašnjost te umjereno čvrst petni dio. Potplat je izrađen od masivnog sloja Nike React pjene, novi model nudi nešto širi prostor za prste i ugodniji podstavljeni jezik. Ovo su lagane i izdržljive tenisice namijenjene cestovnom trčanju i osobama s neutralnim stopalom, a zbog atraktivnog izgleda i udobnosti, mnogima će biti zanimljive i kao svakodnevna obuća za posao ili školu.

Nike Air Zoom Vomero 16

Nike Air Zoom Vomero 16 jedne su od najudobnijih tenisica za cestovno trčanje koje možete naći u Nike gami proizvoda. Za to je zaslužno gornjište koje je sastavljeno od prozračne mreže, mekani jezik koji ne “putuje” u tenisici i naravno Nike ZoomX pjena u potplatu. Vomero 16 napravljene su za stabilnost, nju osigurava pojačanje u petnom dijelu tenisice, gdje je stopalo čvrsto “zaključano”.

Stabilnost nadopunjava visok stupanj responzivnosti na svakom koraku, pa su ove tenisice pogodne za velike dužine, ali i brže treninge. Potplat je sastavljen od iznimno lagane Nike ZoomX pjene. S odličnim povratom energije, u kombinaciji sa Zoom Air tehnologijom pod prednjim dijelom stopala, za onaj trenutak odbacivanja na kraju koraka.

Na vanjskom dijelu potplata nalazi se otporna guma koja se sporo troši i osigurava odlično prianjanje. Nike Air Zoom Vomero 16 bit će odličan izbor za sve koji traže dobru amortizaciju i vrhunsku stabilnost.

Nike Air Zoom Structure 24

Nike Air Zoom Structure 24 namijenjene su prvenstveno trkačicama i trkačima koji traže stabilne tenisice za svakodnevne treninge, koje će blago ispravljati pronaciju, tj. gaženje stopalom prema unutra. 24. generacija Nike Air Zoom Structure tenisica slijedi filozofiju prethodnih modela. Air Zoom potplat osigurava odličan povrat energije i ugodnu, mekanu tranziciju s pete na prste.

Peta stopala ugodno je i čvrsto obujmljena, a Dynamic Fit System u gornjištu omogućava savršeno podešavanje zategnutosti vezica na mjestima gdje je to najvažnije. Gornjište je prozračno, a jezik mek i povezan sa stijenkama tenisice, tako da ostaje na mjestu na kojem ga postavite.

Prednja strana potplata ima utore za fleksibilnost, a na stražnjoj su vertikalni utori za veću stabilnost. Ako tražite udobne i stabilne tenisice za svakodnevne cestovne treninge, Nike Air Zoom Structure 24 pružit će vam to što tražite.

Hoka Clifton 8

Meke i lagane, za svaki dan – ovo ćete s uloška pročitat svaki put kada budete obuvali Hoka Clifton 8 tenisice. Ovo su idealne tenisice za one trkačice i trkače koji traže udobnost, visok potplat s puno amortizacije, a u isto vrijeme žele da tenisice ne budu teške.

Ovo je već osma generacija jednog od najomiljenijih modela Hoka tenisica. Maksimalistički potplat kod Hoke nudi onaj dobro poznati efekt “ljuljačke” pri svakom koraku.

On nas izbacuje naprijed kad se korak prebaci na prste, a Hoka to zove Meta-Rocker. Nove Clifton 8 tenisice imaju gornjište od inženjerski dizajnirane mrežice, još lakši i odzivniji srednji potplat s umecima na mjestima kontakta s podlogom, a peta čvrsto drži stopalo i opremljena je reflektivnim elementima. Hoka Clifton 8 odgovarat će svima koji žele meku, udobnu tenisicu za svakodnevne cestovne treninge. Uživajte u svakom koraku!

Hoka Arahi 6

Hoka Arahi 6 napravljene su za udobnost i stabilnost. Osnovna ciljana skupina su trkačice i trkači s pronacijom, oni koji trebaju tenisice koje će biti stabilne i koje će poduprijeti stopalo na mjestima gdje je to potrebno.

Za ovo se kod Arahi 6 tenisica brine tehnologija J-Frame, koja jača i vodi stopala kroz prirodni ciklus koraka, te osigurava potporu i zaštitu bez korištenja krutih i neudobnih materijala. Ovaj dio jasno je prepoznatljiv na potplatu, nalazi se na unutarnjem i petnom dijelu, a prepoznat ćete ga po obliku slova “J”.

Gornjište je izrađeno od mekog materijala, omekšano na svim strateškim mjestima, a peta je čvrsto obuhvaćena sa svih strana. I Arahi 6 su, kao i svi Hoka modeli, izgrađene na debelom masivnom potplatu, no on je kod ovih tenisica nešto krući, kako bi se osigurala stabilnost. Nova Ce eM EVA pjena donosi kombinaciju odzivnosti, udobnosti i male mase. Kao i kod ostalih Hoka modela, tu je Meta-Rocker, koji će vam pružiti onaj osjećaj “ljuljačke” pri svakom koraku, ovdje uz naglasak na stabilnost. Ako gazite “unutra” i tražite udobne i lagane tenisice za svakodnevno trčanje, Hoka Arahi 6 bit će odličan izbor!