Sadržaj

Nogomet

Nogometne lopte za sve ljubitelje nogometa. Nogomet je najpopularniji sport na našem planetu. Stoga ne čudi da se nogomet igra na igralištima, ulicama, parkovima i svugdje gdje ima dovoljno mjesta za ovu popularnu igru ​​loptom. Malo za šalu, malo stvarno, ali možda nije slučajnost da toliko volimo sportove s loptom, na našoj okrugloj planeti.

Ključ nogometnih užitaka je i kvalitetna nogometna lopta. Prva je trebala biti izrađena 1855. Izradio ju je Charles Goodyear. Od tada su nogometne lopte doživjele mnoge promjene. A 1950. godine Danska tvrtka Select je stvorila “kuglu” od 32 vodootporne ploče u obliku pravokutnika i šesterokuta.

Ovaj dizajn je postao tradicionalan, te ga poznajemo i danas. Iako se proizvođači nogometnih lopti natječu u stvaranju novih senzacija i teže inovativnim rješenjima, vrlo je malo prostora za inovacije. Sve nogometne lopte moraju ispunjavati stroge kriterije postavljene međunarodnim pravilima; u svom obliku, veličini i težini.

.

Glavne značajke nogometnih lopti

.

Prema međunarodnim standardima, službene nogometne lopte moraju ispunjavati sljedeće karakteristike:

• moraju biti izrađene od kože ili sličnog materijala,

• raspon nogometnih lopti je od 68 do 70 cm (veličina 5), za djecu i druge potrebe postoje i manje veličine (od 1 do 4),

• masa nogometnih lopti kreće se između 410 i 450 g,

Možda se na prvi pogled čini da su sve nogometne lopte iste, ali među njima postoje neke razlike.

Nogometne lopte za Ligu prvaka, europska i svjetska prvenstva

Nogometne lopte posebno su dizajnirane za velike nogometne događaje, kao što su Liga prvaka te europska i svjetska prvenstva. Ovim nogometnim loptama igraju profesionalni nogometaši koji svojim atraktivnim potezima stvaraju val euforije i napetih pogleda prema golu.

Osim službene lopte, proizvođači sportske opreme uvijek osmišljavaju svoje replike, koje su čest odabir rekreativnih nogometaša. Za ovogodišnje finale Lige prvaka, tu je Adidas UCL COM SP nogometna lopta s kojom će igrati finale u Parizu i nosi certifikat FIFA Quality Pro. Nogometna lopta izrađena je od posebnog materijala koji daje izvrstan osjećaj za kontrolu lopte i aerodinamiku. Bešavni dizajn pruža izvrsne performanse i izdržljivost.

Rekreativne verzije nogometnih lopti

Za nogometne lopte koje koriste rekreativni nogometaši na travnjacima i u urbanim sredinama, za svakodnevnu nogometnu igru, važno je da su izdržljive i da omogućuju dobru kontrolu. Razlikuju se po veličini i materijalu od kojeg su izrađene. Jedna od njih je Nike Street Akka Soccer, koji svojom tehnološkom sofisticiranošću i atraktivnim izgledom upada u oči već na prvi pogled. Tome pridonose skriveni i pojačani šavovi, a točku na i, daje atraktivna grafika s karakterističnom Swoosh kukicom.

Naravno, svemir rekreativnih nogometnih lopti iznimno je šarolik i raznolik. Ponekad je ključ za odlučivanje zapravo popularnost brenda, modela ili jednostavno boja i atraktivan print.

.

Nogometne lopte s potpisom kluba

.

Za sve najvatrenije navijače Intersportov nogometni navijački kutak nudi i nogometne lopte s logom najboljih nogometnih klubova, poput Barcelone ili Real Madrida.

Radost igranja loptom svog omiljenog kluba razumiju samo pravi ljubitelji nogometa. Navijači Messija, nogometnih klubova Liverpool, Real Madrid moći će doći na svoje.

Lopte za dvoranski nogomet

Malonogometne lopte, malo se razlikuju od onih s kojima se igra na zelenim površinama. Njihove glavne karakteristike su da su nešto manje i teže, što ga čini manje odskočnim, i tako prilagođenim nogometnoj igri u dvoranama. Njihova se namjena najbrže otkriva iz naziva futsal, koji je obično dio naziva lopte. Jedna takva je i Nike FUTSAL PRO lopta, koja je popularan izbor malonogometaša.