Sadržaj

Trčanje

Intersport podržava Lucky Trail serijal utrka, koji uskoro kreće s Trakošćana. Za manje od dva tjedna sa Trakošćana kreće ovogodišnji serijal Lucky Trail utrka. Bit će to drugo izdanje Lucky Traila Trakošćan, koji je prvi put održan prošle godine u svibnju. Utrka je tada na livadu u blizini hotela Trakošćan, na šetnicu oko jezera i na obronke Ravne gore dovela 600 rekreativnih trkačica i trkača iz cijele Hrvatske, a slično će biti i ove godine. Intersport je i ove godine glavni sponzor utrke.

Lucky Trail je posve drugačija utrka!

.

Lucky Trail je timska trail utrka, što znači da se trči u prirodi, ali nitko ne nastupa sam, već imamo tročlane timove koji se međusobno natječu. Oni naravno često imaju kreativna imena, pa će se tako na Trakošćanu natjecati “Brzi i žestoki”, “Šepavci”, “Hude lisice”, “Moslavački popečci” i još mnogi, ukupno tek nešto manje od 200 timova tj. 600 natjecatelja.

Naglasak je na boravku u prirodi, rekreaciji i zabavi, koje neće nedostajati. Činjenica da je trakošćansko jezero trenutno bez vode, nije utjecala na odaziv, a predivne, tek prolistale šume, bit će lijep kontrast tamnoj boji jezerskog dna.

I ove godine podržavamo trku, te smo kao i prošle godine pridonjeli kvaliteti Lucky Traila. Tako ćemo za sve natjecatelje osigurati poklone u startnim paketima, nagrade za one najbrže te prigodne popuste na kompletan asortiman trkačke opreme. Prošle je godine, osim u Trakošćanu, Zvonimir Mikašek (pokretač i direktor Lucky Trail serijala), trku održao i u Parku prirode Papuk, gdje se i rodila ideja da se ove godine održe čak četiri utrke u ovom formatu.

.

Tako će serijal ove godine imati:

• Lucky Trail Trakošćan – 23. 4. 2022.

• Lucky Trail Delnice – 18. 6. 2022.

• Lucky Trail Papuk – 17. 9. 2022.

• Lucky Trail Nin – 29. 10. 2022.

Jasno je da će sudionici utrka uživati u četiri predivna krajolika Zagorja, Gorskog kotara, (brdovite) Slavonije i Dalmacije. Sve se utrke održavaju izvan glavne turističke sezone, pa tako pridonose turističkoj ponudi u mjesecima kada se manje putuje. Serijal prate motivi četiri lokacije utrke, na majicama i posebno dizajniranim medaljama koje dobivaju svi koji završe utrku. Spojene medalje funkcioniraju kao jedinstven kolaž, razlog više kolekcionarima medalja da dođu na sve četiri utrke.

.

.

Na Lucky Trailu Trakošćan prošle smo godine ugostili trkače iz cijele Hrvatske, od Dubrovnika, Korčule, srednje Dalmacije, Primorja, Istre i cijele kontinentalne Hrvatske. Za vikend održavanja utrka popunjeni su bili smještajni kapaciteti, a mnogi su po prvi put posjetili kraj u kojem se trčalo. Naše su utrke prilagođene rekreativcima, obiteljima s djecom pa i onima koji nisu baš sportski tipovi i samo se žele prošetati prirodom i uživati u dobrom društvu koje širi pozitivnu energiju. Užitak u prirodi je na prvom mjestu, sportski rezultat je puno manje važan – zaključuju organizatori.

Više informacija o Lucky Trail utrkama pronaći ćete na web stranici https://luckytrail.run/