Trendovi

Trendovi za motivaciju i sportski stil!

Trendovi za motivaciju i sportski stil! Kada predviđamo modne trendove, obično ne razmišljamo o fitnes odjeći. Ipak, stvari su se promijenile u zadnjih nekoliko godina. Danas se odjeća za fitnes ne nosi samo u teretanama i na kućnim treninzima. Te udobne komade rado nosimo i kada radimo od kuće, idemo na izlet ili se opuštamo. Još više od toga: vodeći modni influenceri sve češće predstavljaju odlične kombinacije uličnog stila koje spajaju elegantne i sportske elemente. S obzirom da je nova godina već na vidiku, već razmišljamo o novogodišnjim fitnes rezolucijama. Nošenje vrhunski dizajnirane aktivne odjeće, ne samo da vam daje motivaciju za vježbanje, već i podiže samopouzdanje.

Stručnjaci iz Intersporta predstavljaju 5 trendova fitnes mode, koji će dominirati ove zime:

Usklađeni kompleti

m

Ako živite za usklađene komplete, sjajne vijesti: ovaj trend ostaje na snazi ​​i u 2022.! Svijetle boje nas čine sretnijima i to je sada jedino važno. Nježne, pastelne boje posebno dominiraju kod udobnih kombinacija za yogu i opuštanje. Nova Reebok kolekcija donosi atraktivne printeve, te predlaže usklađenost čak i sa vašom ekipom za trening!

Krojevi za siluetu u pokretu

m

U sljedećem periodu nastavlja se dominacija tajica visokog struka, te atraktivnih sportskih topova. U centru pažnje je aktivna, sportska figura, koju naglašavaju asimetrija, višestruki pojasevi, bretele, kao i upečatljivi prorezi. Modeli za muškarce ostaju vijerni klasičnom minimalizmu, a često ističu mišiće i naglašavaju pokrete. Posebno se ističu modeli američkog brenda Under Armour, koji su cijenjeni zbog vrhunske kvalitete i dizajna. “Body positivity” pokret potakao je priznate brendove da se otvore prema različitim tipovima tjelesne građe. Sada svi možemo pronaći svoju fitnes kombinaciju i pokrenuti se, bez izgovora!

Budite neoprostivo hrabri

m

Najavljen je i novi trend u odjeći za vježbanje za 2022.: Budite neoprostivo hrabri! Ponosite se vašim fitnes aktivnostima i dostignućima, te nosite upečatljive (statement) kombinacije! Posebno su cijenjene jarke boje, a dizajneri brenda adidas su ove jeseni odabrali jarko crvenu. Iskažite životni optimizam i ljubav prema kretanju kroz intenzivne, optimistične boje. Fitnes brend Boxeur des Rues je predstavio kolekciju sa hrabrim tipografskim printovima, te upečatljivim krojevima.

Održiva moda

m

Intersport se već nekoliko godina uključuje u praćenje ciljeva održivog razvoja na globalnoj razini, koji su temeljeni na brizi o okolišu, ljudima i životinjama. Ekskluzivni brend Energetics svoju fitnes ponudu bazira na recikliranim materijalima i tehnologiji Dry Plus eco, koja vas održava udobno suhima tokom svake sportske aktivnosti.

Fitnes odjeća izvan treninga

m

Novi stil života pomaknuo je granice i promijenio pravila kada je u pitanju ispreplitanje mode i sportskog odijevanja. Uzbudljivo je pratiti promjene koje se događaju-pomicanje granica stilova, ukidanje pravila. Novi trendovi donijeli su nošenje sportskog topa i tajica, ispod predimenzioniranih kaputa. Posebno se izdvaja poznati brend Nike, koji već godinama ima veliki utjecaj na modu i popularnu kulturu, a njihovi dizajneri diktiraju trendove.

Na kraju, ostaje vam samo da odaberete svoj fitnes stil i krenete!