Putovanja i zanimljivosti

Atraktivne destinacije za jesenska putovanja!

Atraktivne destinacije za jesenska putovanja. Jesen je zaista savršeno godišnje doba za putovanja. Najljepše europske destinacije turističku sezonu imaju i na jesen, kada je pravo vrijeme za upoznavanje novih kultura i ljudi. U tom periodu uživati ćete u najboljem smještaju po najpovoljnijoj cjeni.

Lakše ćete realizirati različite aktivnosti, u restoranima ima više slobodnih mjesta, manje nepoznatih osoba na vašim fotografijama, ukratko, jesen je definitivno najbolje doba godine da biste otkrili Europu. Pogledajte i pročitajte nešto o našim omiljenim jesenjim destinacijama. Ujedno se opremite, kako bi vam na putovanju bilo udobno!

.

Jesenska putovanja ; Lugano, Švicarska

m

U Švicarskoj ćete doživjeti šarolikost okusa i boja. Početak jesenje sezone provedite u društvu prijatelja, uz čašu dobrog vina i ukusne lokalne gastronomske proizvode. Vraća se i tradicionalni jesenji festival Lugano, koji oživljava ulice i trgove starog grada.

Početkom listopada posjetitelji mogu nekoliko dana otkrivati domaću kuhinju, i probati izvrsna vina iz Ticina u raznim podrumima raspoređenim duž gradskih ulica. Također ne smijete propustiti jesenski sajam, na kojem se prodaju lokalni i domaći proizvodi.

Pula, Hrvatska

m

Pula je mjesto poznato po bogatoj povijesti. Vaše poglede posebno će privući rimski amfiteatar, koji se smatra jednim od najbolje očuvanih u Europi.

Pula je također odlična destinacija za sve koji žele miran i opušten odmor, sunce i more.  Pula je  pravi dokaz da Hrvatska ne prestaje iznenađivati svojim biserima.

Sigurno poznajete i Zagreb, predivan grad koji je idealan za odmor u Europi, a ujedno i sjajna destinacija za proslavu Božića. Volite Zadar i njegov prekrasni zalazak sunca, ili Nin, jedno od najromantičnijih mesta. A tek Dubrovnik, grad koji je zablistao u seriji Igra prestolja.

m

Ghent, Belgija

m

Ghent je grad za koji mnogi kažu da je ljep, kao iz bajke. Nije najpoznatiji među belgijskim gradovima, ali je sigurno jedan od najljepših gradova u ovoj maloj zemlji.

Rijeka, povijest, zamak, tradicija, kao i prodavaonice i kulturni događaji – u Gentu možete otkriti bezbroj stvari, a jesensko vrijeme sa šarenim drvećem, i otpalim lišćem dopunjuje izgled ljupkih kuća šarenih boja i neobičnog dizajna..

m

Budimpešta, Mađarska

m

Svratite do naših susjeda, popnite se na brda Budimpešte i promatrajte rijeku, parlament, tople boje drveća i osjećati ćete se, kao da ste u jednom od najromantičnijih gradova u Europi.

Uživajte u najboljim aktivnostima u Budimpešti, poput krstarenja ili razgledavanja dok vozite bicikl. Pregršt aktivnosti Vas očekuje u glavnom gradu Mađarske.

A zbog jesenske sezone sajmova, opera, zamak i brdo u Budimpešti su znatno manje posjećeni i samim tim još magičniji.

Goriška Brda, Slovenija

m

I na kraju Slovenija, koju zbog male veličine možemo posjetiti kad god poželimo. Sinonim za Goriška Brda je slovenska Toskana, koja je čarobna i slikovita.

Talasasti brežuljci, nepregledni vinogradi, mali vrhovi brežuljaka koji se nalaze između Alpa i Jadranskog mora, oduševit će Vas na jesen.

Šetnje oko Brda mogu biti kratke ili duge, jedna od najpopularnijih pješačkih staza duga je 16 kilometara i uključuje najbolja mjesta, i podrume koje treba posjetiti tokom putovanja oko Brda (Šmartno, Biljana, Dobrovo, Medana).