Trčanje

Lucky Trail Papuk – timsko trčanje u parku prirode

Lucky Trail Papuk – timsko trčanje u parku prirode. Svi mi koji trčimo, trčanje doživljavamo prije svega kao pojedinačni sport. Trčimo sami za sebe, naš je rezultat samo naš, a mnogima je i proces treninga takav i trče sami. Rijetki trkački događaji imaju i štafetne utrke. Ali one su uvijek nekako u drugom planu i doživljava ih se kao manje vrijedne.

No trčanje može biti i timski sport! U Hrvatskoj je ove godine održan prvi timski trail, pod nazivom Lucky Trail Trakošćan. Na njemu je u svibnju nastupilo 600 trkačica i trkača okupljenih u 200 timova. Koji su se natjecali na lijepim stazama okolice trakošćanskog dvora, jezera i obližnjih obronaka Ravne gore. Specifičan format utrke, na kojoj u svakom trenutku trči samo jedan član tima. A ostala dva se odmaraju na livadi, omogućio je da ta livada bude središnje mjesto utrke. Na njoj su se radile smjene trkača, na njoj se navijalo, slavilo i odlično zabavljalo.

n

Timovi su od ranog jutra zauzimali svoje pozicije s dekama, prostirkama pa čak i šatorima. I sve se uz odličnu glazbenu podlogu, vrlo brzo pretvorilo u sportski piknik. Ili kako su neki rekli “trkački Woodstock”.

Atmosferu s prvog Lucky Trail Trakošćan, najbolje će dočarati video.

Nova lokacija jednak format

n

Kako sve ne bi ostalo na “jednom slovu”, organizatori iz SRK Sparta Varaždin i portala 3sporta.com odlučili su Lucky Trail format utrke dovesti na novu, atraktivnu lokaciju.

Tako će se 11. rujna održati prvi Lucky Trail Papuk, sa startom i ciljem na jednom od najljepših slavonskih lokacija, izletištu Jankovac. Odlučili smo se već ove godine ponoviti timsku utrku Lucky Trail.

A Park prirode Papuk i Jankovac pokazat će svoju ljepotu svima koji dođu. Očekuju ih tri predivne staze u dubokom hladu bukovih šuma, i trčanje preko gorskih potoka. Livada ispred planinarskog doma Jankovac, opet će biti mjesto okupljanja i uživanja u zajedničkim sportskim uspjesima.

Ali i mjesto za odličnu zabavu. Veliku zahvalu upućujem upravi Parka prirode Papuk. Općini Čačinci, te Hrvatskim šumama koje upravljaju planinarskim domom. A koji su omogućili da se utrka održi – rekao je direktor utrke Zvonimir Mikašek.

Što je tako posebno u Lucky Trail formatu utrke

Za razliku od “običnih” štafetnih utrka, Lucky Trail trči se na tri staze koje naizmjence prelaze svi članovi tima. Drugim riječima, svatko trči tri puta, s pauzama dok su na stazi ostali članovi tima. Lucky Trail Papuk tako ima tri staze, crvenu, zelenu i plavu, trkači naizmjence trče svaku od njih. To znači da će svatko na kraju istrčati ukupno 13. 6 km, a cijeli tim zajedno nešto više od 40 kilometara.

Mini utrka za manje spremne i obitelji

Kako bi izašli u susret hodačima, trkačima početnicima i obiteljima. Na Papuku će biti održana i “Mini” utrka, na kojoj svaki član tima prelazi samo jednu stazu. Zajedno u joggingu ili šetnji tim će prevaliti ukupno 13.6 km, a na utrci mogu nastupiti i djeca u pratnji roditelja.

Intersport je sponzor Lucky Traila Papuk

Baš kao na Trakošćanu, Intersport će i na Papuku vrijednim nagradama nagraditi najbrže timove u svim kategorijama.

Saznajte više o utrci na WEB STRANICI LUCKY TRAIL