Trčanje

Novosti u trčanju za sezonu 2021

Novosti u trčanju za sezonu 2021. Zima je gotova, a došlo je i proljeće – vrijeme kada niti loše vrijeme više ne može biti opravdanje za bilo kojeg trkača! Čak i pored najustrajnijih trkača koji su zimi trčali, u proljeće gradske staze i šumske staze zauzimaju i svi ostali trkači koji su se probudili iz zimskog sna.

Rezultat je gomila rekreativnih trkača, koji su jedva čekali ponovno obuti tenisice i početi loviti svoja najbolja trkačka dostignuća. Iako je kalendar trčanja svake godine više-manje isti, proizvođači svake godine nude bogat popis najnovijih modela za trčanje.

I ovog puta nije ništa drugačije, pa vas na svim policama Intersporta već očekuje raznolika ponuda tekućih inovacija za 2021. Sigurni smo da ni ovaj put nećete biti razočarani!

Novosti u trčanju: Adidas

Sportski brend s karakteristične tri linije osnovao je 1924. godine Adi Dassler. Ime je u osnovi slagalica njegovog imena i prezimena. U početku su izrađivali samo nogometne tenisice, no potom su proširili paletu proizvoda za trčanje i, tako reći, za gotovo svaki sport koji se danas može zamisliti. Tijekom godina Adidas je postao više od pukog sportskog brenda, postao je prava sportska institucija!

Ove godine bit će dostupni Adizero Boston, Solar Glide ST 3 i glavna novost sezone Adidas Ultraboost 21. Ova vrhunska tenisica za trčanje impresionirat će sve muškarce svojim modernim dizajnom i tehnologijom.

Njegov potplat izrađen je od pjene Boost, što značajno pridonosi maksimalnom ublažavanju i učinkovitijem trčanju. Zajedno s rastezljivim materijalom koji obuhvaća cijelo stopalo i posebnim gumenim potplatom Continental, dobivamo stabilnu tenisicu za trčanje za maksimalnu slobodu kretanja u svim vremenskim uvjetima.

Pogledajte više modela ovdje.

Asics

Tko ne zna poznatu izreku “Zdrav duh u zdravom tijelu”? Pa možda znate odakle dolazi? Na latinskom znači “Anima Sana In Corpore Sana”, što ukratko znači ASICS. Brend je osnovao Kihachiro Onitsuka, koji je slijedio temeljnu filozofiju skladne ravnoteže tijela i duha.

Ovo je i danas vodeće načelo ovog brenda, pa im je glavni cilj podržati sve ljubitelje sporta u odabranoj sportskoj aktivnosti. To se odražava i na svim njihovim proizvodima. ASICS je danas vodeći proizvođač visokokvalitetne obuće za trčanje, dvoranu, te tenisku i sportsku odjeću.

Glavni predstavnici Asicsa koje možete pronaći u Intersportu su modeli Noosta TRI 13 i Asics Gel-Nimbus 23. Potonji će pružiti iznimnu udobnost i izvrsno ublažavanje svim pripadnicama ljepšeg spola. Tome značajno doprinose dobro poznata GEL amortizacija u peti i prednjem dijelu, u kombinaciji s potplatom FlyteFoam. Ovo je najbolji recept za responzivno trčanje.

Dodajte tome TRUSSTIC tehnologiju u području luka i odvojivi uložak ORTHOLITE X-55, a Gel-Nimbus 23 postaje pravi izbor za sve neutralne trkače koji žele poboljšanu stabilnost, veću trajnost i bolje prianjanje.

Pogledajte više modela ovdje.

Brooks

Ovaj američki brend tenisica osnovan je davne 1914. godine, i tko bi se tada usudio tvrditi da će postati jedan od najpopularnijih brendova tenisica za trčanje. Njegov tehnološki razvoj i inovacije uvjeravaju i najzahtjevnije trkače, koji trčanje prihvaćaju kao posebno iskustvo i zabavu.

Glavni aduti ovog puta su modeli Hyperion Tempo i Brooks Glycerin 19, koji se smatraju vrhunskim muškim tenisicama za trčanje. Zahvaljujući DNK materijalu, Loft osigurava mekan i stabilan korak trčanja, zbog kojeg ćete osjetiti potpunu udobnost trčanja. Prozračni materijali gornjeg dijela čine tenisice prozračnim i laganim, tako da ih praktički nećete osjetiti na nozi.

Pogledajte više modela ovdje.

Mizuno

Ovog proljeća svi će obožavatelji Mizuna biti oduševljeni Mizuno Wave Inspire 17 i Mizuno Wave Ultima 12.

Mizuno je japanski sportski brend koji je 1906. godine osnovao Rinachi Mizuno. Od tada je postao globalna marka koja je popularna kako kod trkača, tako i kod rukometaša, nogometaša i ostalih sportaša. Ponosi se tehnički naprednim proizvodima koji zadovoljavaju različite profile sportaša.

Sve ovo i još više odnosi se i na model Mizuno Wave Ultima 12. Koji sa svojom naprednom tehnologijom Mizuno Wave i pjenom U4iCK na srednjem potplatu nudi maksimalnu udobnost i mekoću.

Uz to će vaš trkački korak biti stabilan i učinkovit, bez obzira na vrstu terena i okolnosti. Izuzetno je svestrana i izdržljiva tenisica za trčanje, koja je posebno pogodna za sve teže i neutralne trkače.

Pogledajte više modela ovdje.

Saucony

Prvi počeci brenda Saucony datiraju iz 1898. godine, kada ga je u Pennsylvaniji osnovao ruski emigrant Abraham Hyde. Prvo se zvao Hyde Athletic Industries, a zatim je pod svoje okrilje uzeo nekoliko drugih brendova, uključujući Saucony 1960. On je ubrzo postalo najvažniji brend Hyde Grupe, zbog čega je i dobio današnji naziv.

Saucony je oduvijek bio poznat po širokoj paleti tenisica, a već 1979. neki su modeli svrstani među najbolje tenisice za trčanje. Kvalitetne tenisice za trčanje i dalje su sinonim ovog brenda, kao i modeli Kinvara 12 i Triumph 18.

S Saucony Triumph 18 tenisicom za trčanje ove će sezone zasigurno biti najoduševljeniji trkači koji traže neutralnu i stabilnu tenisicu. Karakterizira ga posebna tehnologija Formit koja pruža iznimnu stabilnost i fleksibilnost potplata. Međutim, budući da je tenisica izrađena od materijala od zračne mreže, osjetit ćete potpunu udobnost tijekom trčanja.

Pogledajte više modela ovdje.

Novosti u trčanju: Nike

Nike je relativno mlada marka sportske odjeće i obuće, a osnovali su ga Phil Knight i Bill Bowerman tek 1960-ih. Ali od tada je postigao strašan napredak i, uz pomoć desetaka legendarnih inovacija, promijenio je masovni pogled na sport.

Njegovi ambasadori su sve najveće sportske zvijezde poput Cristiana Ronalda, Rafaela Nadala, Mo Faraha, Serene Williams, Michaela Jordana, Andre Agassija i mnogih drugih.

Nike obuća predstavlja vrhunac moderne tehnologije sportske obuće i izrađena je od najmodernijih materijala. Oni nude izvrsno prianjanje, amortizaciju, udobnost i stabilnost. To ćete dobiti i s modelima Air Zoom Tempo i Air Zoom Vomero 15 te adutom Nike Air Zoom Structure 23 sezone.

Tehnologija Zoom Air zasigurno je već dugo poznata svim ljubiteljima trčanja, a model Nike Air Zoom Structure 23 ne može bez ove značajke. Rezultat je izvrsno dinamičko ublažavanje, ali i iznimna stabilnost. Stoga su ove tenisice za trčanje prikladne i za sve malo teže trkače koji žele dobro prianjanje na različitim podlogama.

Pogledajte više modela ovdje.

Pronađite isključivo u Intersportu

Pozivamo vas da u svim Intersport trgovinama pronađete široku paletu modela i noviteta. Uvjereni smo da će svaki trkač u ovoj raznolikoj ponudi pronaći savršeni par tenisica za trčanje, koji će odgovarati njegovim stopalima, stilu trčanja i trkačkim navikama.