Fitnes

Opremi svoj mini fitnes kutak opremom iz Intersporta

Opremi svoj mini fitnes kutak opremom iz Intersporta. Fitness zaljubljenici ostali su bez mogućnosti odlaska na omiljena “mučilišta”. S druge strane, mnogo je onih koji bi rado u svom domu organizirali mali fitness centar, opremili se osnovnim spravama i vježbali kad god požele.

U ponudi Intersporta možete pronaći mnogobrojne sprave, među kojima su i one za profiće, no mi se u ovom tekstu nećemo baviti njima. Predstavljamo vam nekoliko jednostavnih (i cijenom pristupačnih) pomagala koja će biti odličan start za svakog tko želi vježbati kod kuće.

Gimnastička lopta

Velika napuhana gimnastička lopta može se koristiti na uistinu mnogo načina. Ona može pomoći u pravilnom sjedenju pred računalom, a može se koristiti i za mnogobrojne vježbe.

Trake za vježbanje

Energetics Functional Trainer 1.0 i Pro vrlo su popularni rekviziti bilo u sportskim dvoranama, bilo u kućnim teretanama, a kojima izvodite vježbe za pokretljivost i snagu. Zanimljive su stoga što omogućavaju čitav niz različitih vježbi, a sve pod težinom vlastitog tijela – dok model 1.0 omogućava najveće opterećenje od 100 kilograma, Pro ih dopušta čak 200. Koliko su učinkovite i jednostavne za uporabu, toliko su i za namještanje. Podesive su dužine, a možete ih namjestiti na vrata, objesiti o granu stabla, na terasu ili u vrt.

Bučice

Jedna od prvih slika koja će vam se pojaviti kad pomislite na kućni fitness su – bučice. Cijenom pristupačne, a opet odaju dojam ozbiljnog vježbanja. 😉 Dolaze u stvarno širokom rasponu težina, a uz malo višu investiciju možete nabaviti “modularne” kojima sami određujete težinu i prilagođavate vježbama i vlastitom napretku.

Jastuk za stabilnost i ravnotežu

Energetics Air Pad okrugli je jastuk od gume koji služi za trening stabilnosti i ravnoteže. Poboljšava koordinaciju te oblikuje tijelo, ali primjeren je i za vježbe rehabilitacije. Na njemu se mogu izvoditi sklekovi te za vježbe u sjedećem, klečećem i stojećem položaju. Dolazi u kompletu sa zračnom pumpom kako biste ga mogli napumpati na debljinu primjerenu vašoj kilaži.

Rukavice za fitness

Izbjegnite žuljeve, iritacije i druge ozljede te neugodno klizanje znojnih ruku, dok izvodite vježbe bilo na podlozi, bilo rekvizitima i na spravama. Rukavice za fitness savršeno prianjaju pa su stoga primjerene za treninge s utezima ili trenažerima. Energetics pruža raznolik izbor fitness rukavica bez prstiju od izdržljivih i elastičnih materijala. Postoje muški i ženski modeli u cjenovnom rangu za svaki džep.

Prostirka za jogu – yoga mat

Za sve vježbe na podu doma preporučujemo korištenje mekog joga tepiha. Sklopiv je i jednostavan za pohranu i korištenje, a njegov gumenasti materijal osigurava vas protiv klizanja.

Sva navedena pomagala za vaš mali kućni fitness studio možete nabaviti u Intersportu.