Sadržaj

Trendovi

Mamin dnevnik: savršen predah na Zreškom Pohorju

Konačno odmor! Ne znam za koga je na kraju teže – za klince ili za mene. Jer sve su učinili kao što spada, ali stvarno nam je bio potreban odmor pa sam rekla … Idemo negdje malo drugačije ovaj put. More se mi čini malo klišej, ali ipak naši vole plivati, a ja bih ponekad voljela ići u planine … Pa me prijateljica, koju viđam grešno premalo, podsjetila na Terme Zreče. Plivanje? Pokriveno. Bazenski kompleks ljekovite termalne vode sa šumskim parkom i svakodnevnom duginom animacijom. Zelena priroda i nešto ugodnije temperature? Tu su! Naime, Terme Zreče usidrene su ispod Pohorja i udaljene su samo 20 minuta od Rogle.

Svi koji me poznaju, znaju da svoju četicu, manja dva i velikog člana obitelji, volim pripremiti za neki sportsko obojeni izlet. Doduše, istina je da me odnedavno jako boli koljeno i gotovo glasno protestira protiv mojih sportskih pothvata, tako da me to stvarno zabrinulo. Najmanji je bio već pomalo uzbuđen, ali nismo ga pustili jer smo otkrili da iznajmljuju e-bicikle (to su bicikli s elektromotorom koji pomažu pri prevladavanju napora). Dakle: biciklistički izlet kroz dio Dravinjske doline, pokraj vinorodnih Škalci (stali smo na Zlatnom griču – preporučujem) do Slovenskih Konjica, slatkog gradića sa slikovitom starom jezgrom i potočićem u sredini.

Sport i bućkanje također znače glad. I nije teško biti gladan u Termama Zreče. Hrana u hotelu je vrlo ukusna. Pohorci znaju što je dobro: pohorska buđola, svježi sir sa začinskim biljem, hladna dimljena pastrva i svinjska roladica na kruhu. Pa juha od gljiva s pravim gljivama. Pravim vrganjima. Znate li koliko vrganja?!

Naravno, išli smo sve do 1517 m. Gdje?! Da, na Roglu, nego gdje? 🙂 Iako su se malci žalili cijelim putem, kako bi se radije  bućkali u bazenima u Zrečama, na kraju sam ih jedva odvukla natrag. Naime, stvarno imaju inovativne igre za djecu: kod Bara Uniorček smo pekli jabuke, igrali smo memorije s posudama mlijeko, igrali smo se glazbenika sa zvonima velike krave, trčali i trenirali umove u pohorskome selu, balansirali na slack line-u, te tražili Jerine zlatnike u vodenom parku Jezernik. … Na kraju  krajeva, uz Hotel Natura postoji i Put emocija. Mislila sam da im se neće svidjeti jer je bila mirnija, ali ne! Klinci su bosi trčali pohorskim materijalima, namakali noge u vodi, mirisali začinsko bilje … Ozbiljno, jedva smo se uspjeli vratiti u Zreče.

No, moram priznati nešto. Jednog dana (dobro, manje od dva sata) opuštala sam se sama. Gospodin suprug je prijateljski animirao djecu, a ja sam si priuštila masažu u Wellnessu Idili. Iako mi se ne sviđa ova vrsta relaksacije, moram zaista pohvaliti profesionalne masere. Kad sam se vratila, osjećala sam se lagano poput oblaka! 

Općenito – sve pohvale, Pohorci su doista prijateljski i ljubazni ljudi. Ako vam mogu dati jedan savjet: ako i vi idete s cijelom obitelji, rezervirajte Plavi odmor u Termama Zreče (tj. Zeleni odmor ako spavate na Rogli.). Cijene su već od 54 € / osoba / noćenje, 1 dijete do 12 godina je gratis, a drugo ostvaruje 70% popusta (na Rogli od € 49 i 2 djece gratis). Preporučujem i vraćamo se. Hvala, Terme Zreče!

mama Ivana