Kampiranje

10 razloga za kampiranje

Kampiranje je svakako jedno od najboljih načina provođenja odmora u prirodi. Neki kampiraju od djetinjstva, neki su kasnije počeli kampirati. No, nikad nije prekasno da postanete zaljubljeniik u kampiranje.

Kontakt s prirodom

Kontakt s prirodom svakako je prva pomisao s kojom povežemo kampiranje. Bez obzira da li  kampirate na moru, jezeru ili planini, pluća su vam ispunjena svježim zrakom. U šatoru ćete uvijek biti u kontaktu s prirodnim fenomenima, šumom  i različitim zvukovima. Noću možete spavati na otvorenom u vreći za spavanje, gledati zvijezde i savršeno se osjećati u miru i tišini. Danju možete slušati zvukove različitih stvorenja koja se kreću u vašoj blizini.

Opuštanje

Kampiranje je izvrsna prilika da se opustite od brzog životnog ritma, gradskih gužvi i naravno stresa.Tih nekoliko dana ili tjedana možete zaboraviti na brige i službene obveze. Preporučeno je da u tom vremenu zaboravite na svoje mobilne uređaje.

Popravite vid

Boravak u prirodnom okruženju imat će pozitivan učinak na vaše oči koje su umorne od svakodnevnog gledanja u računalo. Dokazano je da su djeca koja provode barem dva sata dnevno u prirodi četiri puta manje izložena kratkovidnosti od onih koji su u prirodi samo jedan sat dnevno.

Aktivni odmor

Kampiranje je povezano s brojnim društvenim i sportskim aktivnostima, kojima ćete se zabaviti i riješiti se dodatnih kalorija. U prosjeku, možete potrošiti 300 kalorija na sat na aktivnom odmoru s različitim pratećim aktivnostima.

Izvor vitamina D i endorfina

Boravak u prirodi gdje ste izloženi prirodnom suncu ispunit će vas vitaminom D. Osim toga, također ćete dobiti veliku dozu endorfina, odličnog sredstva protiv bolesti i stresa.

Druženje

Kampiranje je također vrlo dobro za druženje. Što je ljepše nego imati bliski odnos s obitelji i prijateljima. Tijekom dana možete uživati u brojnim zajedničkim aktivnostima, a navečer u roštilju. Osim toga, u kampovima možete upoznati mnogo novih ljudi, jer vas povezuje sličan način života. To su poznanstva i sjećanja koja traju cijeli život.

Pravilan ritam spavanja

Na kampiranju se automatski prilagodite suncu. To znači da idete u krevet kada sunce zalazi , a ustajete kada sunce počne izlaziti. To je odlično za uspostavljanje pravilnog ritma spavanja.

Popravite odnose

Bez obzira kampirate li u dvoje ili sa svojom obitelji, možete iskoristiti takvu vrstu odmora za konsolidaciju odnosa i međusobnih veza. U idiličnom okruženju možete se poscetiti jedni drugimausredotočiti, prilagoditi se i na taj način popraviti odnose s partnerom ili obitelji.

Odličan oblik putovanja

Kamp je također zanimljiva opcija za putovanje i odmor Na neki način imate uvijek svoju kuću sa sobom. I nećete biti ograničeni samo na prirodu. Također, mnoge metropole nude izvrsne kampove.

Jeftiniji blagdani

Kampiranje je također jeftinije u odnosu na druge oblike odmora. Oprema je jednokratni trošak, a možete ju koristiti dugi niz godina. Kampovi su, također, znatno jeftiniji od apartmana i hotela.